محمد اللهیاریفومنی، عضو شورای برنامهریزی بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به ثبتنام ناشران خارجی گفت: ثبتنام ناشران خارجی پس از اتمام ثبتنام ناشران داخلی صورت میگیرد؛ البته شورای برنامهریزی درباره بخش بینالملل، رسیدگی به آئیننامه ضوابط و مقررات این بخش را طی دوشنبه این هفته در دستور کار خود قرار میدهد.
وی افزود: در این جلسه، تاریخ دقیق و نحوه ثبتنام ناشران در این بخش اعلام خواهد شد؛ گرچه واسطههایی از ایران، کتابهای خارجی را وارد کشور میکنند و از چند ماه قبل در حال گفتوگو و تعامل با ناشران خارجی هستند و مذاکره میکنند تا کتابها به موقع در نمایشگاه عرضه شوند.
آغاز ثبتنام ناشران داخلی از سهشنبه هفته جاری/امکان تمدید دوباره
اللهیاریفومنی با اشاره به ثبتنام ناشران داخلی گفت: ثبتنام ناشران داخلی از اول بهمن تا دهم همین ماه ادامه دارد و معمولاً تلاش میشود تا به تاریخ اعلام شده وفادار باشیم و آن را دوباره تمدید نکنیم؛ اما کمیته ناشران داخلی و تشکلهای نشر در این زمینه تصمیم میگیرند؛ از این رو با توجه به اینکه تعداد قابل توجهی از ناشران در شهرستانها هستند، ممکن است کمیته ناشران داخلی تصمیماتی را برای این موضوع بگیرند.
وی ادامه داد: بعد از این جلسات، ممکن است درباره میهمان ویژه نمایشگاه نیز صحبتهایی انجام شود؛ میهمان ویژه، موضوعی است که باید در برنامه زمانی مناسب و اینکه چه کشوری انتخاب شود، مورد بحثهای کارشناسی قرار گیرد.
نمایشگاه کتاب 27 از لحاظ اقتصادی دارای اهمیت است
اللهیاریفومنی در ادامه، رویکرد بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: در سال گذشته رویکرد این بود که نمایشگاه از حالت فروشگاهی خارج شود؛ از سوی دیگر با توجه به اینکه نمایشگاه از لحاظ اقتصادی برای ناشران مهم است و در زمره نمایشگاههایی قرار دارد که در آن به فروش کتاب میپردازند و مردم هم به این رویه عادت کردهاند، از این رو طبیعی است که در این راستا باید بحثهای کارشناسانه صورت گیرد تا جنبه نمایشگاهی آن تقویت شود یا نمایشگاههای تخصصی در طول سال برپا شود. این موضوع جزء موضوعات مورد علاقه شورای برنامهریزی نمایشگاه است و صحبتهایی را در این زمینه انجام خواهد داد.