سید جعفر العلوی، از رهبران جمعیت «عمل اسلامی» بحرین و فعالان سیاسی این کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) ضمن بیان این مطلب گفت: در حال حاضر جهان اسلام با دو واقعیت مواجه است، نخست خط فتنهافکنی و تفرقه که نوعی ظلم به اسلام بهشمار میآید و به عقبماندگی امت اسلام منجر شده است.
سیدجعفر العلوی در ادامه افزود: این تفرقه و فتنه با خونهایی که ریخته میشود و از طریق انفجارها و فتاوای تکفیری دنبال میشود؛ اسلام را هدف قرار داده و عاملان آن میخواهند به جهانیان القا کنند که این دین، دین قتل و کشتار و مشکلات و معضلات است.
العلوی همچنین تصریح کرد: واقعیت دوم مربوط به نوعی بیداری و خیزش در جهان اسلام است، بیداری اسلامی که به صورت فزایندهای در حال گسترش است؛ در این نوع بیداری جنش آزادیخواهانه ملتها را شاهدیم، فریاد رسانههایی را شاهدیم که ما را با جزئیات مسائل مربوط به جهان اسلام آگاه میکنند، جهان اسلام در این عرصه نوعی جهش حقیقی را پشت سر میگذارد.
این فعال سیاسی بحرین خاطرنشان کرد: امروز جنبش آگاهانهای که بیداری اسلامی به آن اطلاق میشود، در جهان آغاز شده، جریان بزرگی به پا خاسته است که تعددگرایی مذهبی و مذهب شیعه را پذیرفته و به جمهوری اسلامی ایران و مراجع و علمای دین نگاهی مقدس دارد.
سید جعفر العلوی تأکید کرد: این نوع آگاهی جریانی جدید است، چراکه در گذشته وجود نداشت، اما امروز بیداری اسلامی شکل گرفته و در مقابل تفرقهافکنی و نشر فتواهای تکفیری نیز گسترش پیدا کرده است.
وی برگزاری کنفرانس با شعار تقریب و وحدتبخشی را پرتویی از جهش اسلامی شکلگرفته دانست و گفت: جهان اسلام همچون قطاری در حال حرکت میماند که با سنگ توسط کودکان مورد هجوم قرار میگیرد و شیشههایش میشکند، یعنی دشمنان چون تحمل حرکت قطار را ندارند، آن را مورد هجوم قرار داده و به پیکره آن آسیب وارد میکنند.
این رهبر جمعیت عمل اسلامی بحرین گفت: اکنون جهان اسلام همان قطار است که در مرکز جهان حرکت میکند و با رویآوردن مردم از اقصی نقاط دنیا به اسلام و تشیع، خشم و وحشت دشمنان را برانگیخته است، بنابراین آنان به شیوههای مختلف از جمله فتاوای تکفیری که به مثابه پرتاب سنگ است، به این قطار در حال حرکت حمله میکنند.
العلوی ادامه داد: پیامبری که این روزها در سالروز ولادتشان بهسر میبریم، با بعثت خویش، طرح آزادی ملتها، یکپارچهکردن آنان و همچنین وحدت قبایل را مورد توجه قرار دادند و زمانی که وارد مدینه شدند برای آشتی بین دو قبیله «اوس» و «خزرج» به دور از مسئلهای دینی و تنها به عنوان مسئلهای انسانی تلاش کردند؛ رفتاری که یکی از برجستهترین موضعگیریهای حضرت رسول(ص) در قبال مسائل آن عصر بود.
سیدجعفر العلوی در پایان یادآور شد: امروز اسلام همچون پرچمی برای آزادی ملتها است، دینی که پیامبر(ص) در راه نشر آن آزار و اذیتهایی را تحمل کرد، ما مسلمانان امروز برای ادامهدادن مسیر نبی مکرم اسلام(ص) و نشر این دین مبین رنجهایی را تحمل میکنیم، اما همچنان در این مسیر پیش میرویم و هرگز عقب نخواهیم نشست.