به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، سی و نهمین جلسه علنی از چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران امروز، یک بهمن ماه، با حضور معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.
وی در این جلسه به بررسی وضعیت زیست محیطی شهر تهران و چگونگی تعامل با مدیریت شهری در این زمینه به مناسبت هفتهای هوای پاک پرداخت و گفت: به موضوع محیط زیست باید با نگاه جهانی نگریست با این نگاه میتوان در سطح منطقی سیاستهای کارآمدی به کار گرفت. سال گذشته سازمان ملل به ساختار جدیدی در عرصه محیط زیست رسید که بسیار فراگیر است و این امر جایگاه محیط زیست را در تصمیم گیریهای جهانی افزایش داد.
وی از شورای اسلامی شهر تهران درخواست کرد تا برنامه کاهش گازهای گلخانهای را با جدیت بیشتری دنبال کنند تا تهران شهر داوطلب برای پیوستن به این طرح باشد.
وی اقتصاد سبز را یکی از سیاستهای کلیدی دانست که در جهان دنبال میشود و گفت: مشاغل دوستدار محیط زیست باید مورد توجه و حمایت قرار گیرند و محیط زیست در مقابل پیشرفت توسعه دیده نشود بلکه این دو در یک ساز و کار منطقی به فعالیت در کنار هم بپردازند.
ابتکار به ظرفیتهای اکولوژیک زمین اشاره و عنوان کرد: ایجاد شهرهای پایدار، امنیت غذایی و کشاورزی پایدار، آبها، اقیانوسها، بلاهای طبیعی که ارتباط تنگاتنگی با محیط زیست دارند از جمله موضوعاتی هستند که در اجلاس توسعه پایدار مطرح شدهاند.
وی به گزارشی که نزدیک به سه ماه پیش از سوی آمریکا ارائه شده و محیط زیست ایران را بسیار آسیب پذیر خواند اشاره و عنوان کرد: ما امروز نیازمند آن هستیم که دولتها هم پیمان باشند و سیاستهای صحیح یکدیگر را ادامه دهند.
ابتکار وضعیت کشور را در زمینه شاخص مدیریت منابع آب، شاخص مدیریت مصرف انرژی و شاخص گرد و غبار در بدترین وضعیت ارزیابی کرد.
وی به بررسی معضلات زیست محیطی تهران پرداخت و اظهار کرد: 30 درصد اقتصاد کشور در تهران است که فقط 1/2 درصد خاک ایران را تشکیل میدهد.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین معضلات زیست محیطی، تجمع جمعیت در شهر تهران است چالشهای محیط زیست شهر تهران را فضای سبز، آب، پسماد، آلودگی صدا، هوا، امواج و غیره برشمرد و گفت: تجمع جمعیت در شهر تهران 11 هزار نفر در هر کیلومتر است که تهران را به شانزدهمین شهر پرتراکم جهان مبدل کردهاند؛ طی سال 77 با ایجاد منطقه 22 مخالفتهای زیادی در سازمان محیط زیست صورت گرفت ولی امروز شاهد آن هستیم که جمعیت این منطقه روز به روز بیشتر میشود.
ابتکار تهران را در بین 10 کشور آخر از نظر سیستم فاضلاب در جهان معرفی کرد و گفت: شورای شهر مصوبهای در زمینهای ساماندهی کارگاههای شهر تهران داشته است که باید پیگیری شود.
ابتکار با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تا 24 آذرماه، 100 روز ناسالم داشتهایم، اظهار کرد: وضعیت حمل و نقل شهر تهران رو به بهبود بوده است اما دولت برای امسال و سال آینده باید سهم خود را ادا و توجه ویژه به حمل و نقل عمومی داشته باشد.
وی به تولید روزانه بیش از 7500 تن زباله خانگی اشاره و عنوان کرد: همچنین مقدار 50 هزار تن پسماندهای عمرانی و ساختمانی در طول شبانه روز تولید میشود.
ابتکار از دیگر معضلات موجود را وضعیت بد زیست محیطی در میادین میوه و ترهبار دانست و گفت: وجود بقایای سم، کود و فلزات سنگین و مواد غذایی، استفاده از کیسههای نایلونی غیر قابل تجزیه و حجم بسیار بالای ضایعات و زبالههای ارگانیک از جمله موضوعاتی هستند که باید مورد توجه جدی قرار گیرند.
وی وضعیت موجود در مراکز نگهداری و خرید و فروش حیات وحش و پرندگان را نامطلوب ارزیابی و عنوان کرد: شیوه مصرف انرژی، آب، کیفیت فضای داخلی، هزینههای طول عمر، بهینه سازی عملیات تعمیر و نگهداری و کاهش آلایندهها و ضایعات در کنار شیوه مصرف باید مورد توجه جدی قرار گیرند.
وی رفع معضل آلودگی هوا را در گرو همکاری دولت، شهرداریها و شورای شهر دانست که باید با همگرایی پویا دنبال شود و گفت: رویکرد یکپارچه در برنامهریزی و ساخت شهر پایدار و سکونتگاههای شهری با گفتمان سازی و افزایش آگاهیهای عمومی و ارتقای مشارکت مردم از جمله گامهای پیش روی سازمان حفاظت محیط زیست محسوب میشود.
وی ایجاد ساز و کار مدیریت مؤثر و مشترک به منظور ایجاد همافزایی، اعمال نظارت بر اجرای دقیق برنامهها و طرحهای جامع و تفصیلی و بازنگری و اصلاح طرح جامع و تفصیلی شهر تهران با لحاظ مسائل زیست محیطی را از دیگر گامهای پیش روی این سازمان برشمرد.
وی با اشاره به تغییر عنوان طرح آلودگی هوا گفت: طرح جدید با عنوان لایحه هوای پاک به زودی در دولت مطرح شده تا قانون منسجم در این باره در سازمانهای مختلف حکمفرما باشد.
معاون رئیسجمهور به ضرورت بازنگری در سیاستهای شکار در حیات وحش اشاره و تصریح کرد: تهران محیطهای طبیعی ارزشمندی دارد که باید از آنها حراست کرد.