به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، محمدعلی خواجه پیری، پیشکسوت قرآنی و رئیس سابق مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی کشور در مراسم افتتاحیه دوره مهارتافزایی 400 نفر از مدیران قرآنی که صبح امروز چهارشنبه، اول بهمنماه برگزار شد، در خصوص راهکارهای استقلال مالی موسسات قرآنی سخنرانی کرد.
وی اظهار کرد: در ابتدای مسئولیت بنده در مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی کشور تعداد موسسات ثبت شده رسمی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها 33 موسسه بود که بیشتر فعالیت آنها غیرمرتبط با موسسه قرآن بود و در شرح فعالیت آنها فقط بخشی به قرآن اختصاص یافته بود.
خواجهپیری ادامه داد: در آن زمان ضرورت بر این بود که موسسات قرآنی حتی با تعداد کم هیئت موسسان ایجاد شود، این روند به جایی رسید که در مدت کمی موسسات قرآنی زیادی در اقصی نقاط کشور ایجاد شد و روند گسترش آن چون بیرون از نظارت مسئولان بود، سبب شد که در برخی از شهرها تعداد موسسات قرآن بسیار بیشتر از نیاز شهر تاسیس شود.
وی افزود: به عنوان مثال در شهر پلدختر هفت موسسه قرآنی ایجاد شد که حمایت از آنها را دشوار کرده بود و تصمیم بر این گرفته شد که تجمیع شوند و امام جمعه، رئیس هیئت امنا این موسسات شود تا از این طریق بتوان همه این موسسات را در چتر حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دهیم.
این پیشکسوت قرآنی گفت: تکثر موسسات قرآنی وقتی خوب است که طبق نیازهای جامعه این موسسات ایجاد شود، اما وقتی فراتر از نیازها و نسنجیده این موسسات قرآنی ایجاد شوند، ناخودآگاه وارد فضایی میشوند که رقابت ناسالم با یکدیگر میکنند و عرصه را بر هم تنگ میکنند و در مواردی باعث خنثی شدن فعالیتها میشوند.
وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری بر این نکته تاکید دارند که در حمایت از فعالیتهای قرآنی نباید به صورت تاسیس عمل کرد، بلکه باید از برنامههایی که خوب عمل میشود و موفقیتآمیز است، حمایت شود؛ این مسئله در موسسات قرآنی نیز صدق میکند.
خواجهپیری خاطرنشان کرد: مهمترین اولویت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که جدولی ایجاد کند تا با بررسیهای کارشناسانه مشخص شود که هر شهر و منطقهای چه تعداد موسسه قرآنی و با چه ویژگیهایی باید ایجاد شود.
وی توضیح داد: موسسات قرآنی نباید وارد فعالیتهای اقتصادی شوند، زیرا در بیشتر این فعالیتها توان آنها گرفته میشود و مسیر آنها را به انحراف میکشاند، باید به جای فعالیت مستقل اقتصادی از بحث نذورات قرآنی، وقف به عنوان پشتوانه اقتصادی موسسات قرآنی، کاهش هزینهها و وارد کردن مردم در حمایتهای مالی، کاهش و بهینهسازی نیروی انسانی زیادی استفاده کرد.
وی در پایان اظهار کرد: از جمله عوامل دیگر در امور اقتصادی، اخلاص و توکل بر خداوند است که در آیات و روایات بر آن تاکید شده است که استغفار، خیرخواهی و انجام عمل صالح و ... از جمله عواملی است که راه را برای انسانهای متقی میگشاید و راه حل خروج از بحرانها را نشان می دهد.