
به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، اعضای تالار «حاملان کلام وحی»، اولین تالار قرآنى کشور، در تازهترین مباحث قرآنی با حضور قاریان، اساتید، مبتهلین و موشحین برجسته کشور به تحلیل سطح کیفی قرائت قاریان مصرى و ایرانى پرداختند و مسابقات قرآن را برترین عامل افت کیفی تلاوت قاریان ایرانی معرفی کردند.
خانچی یکی از مبتهلین ممتاز کشور با طرح سؤالی گفت: چرا قاریان ایرانی با اینکه بعضا بسیار خوش صدا و فنی هستند ولی در مقام قیاس که بر میآئیم اگر به قاری مصری نمره 100 بدهیم به قاری ممتاز ایرانی خوشبینانه 70 نمره بیشتر تعلق نمیگیرد.
زهدی علیپور از قراء برجسته استان قم و کشور در جواب اظهار کرد: تفاوت آواها و لهجه و بعضا عدم انس قاری ایرانی با مفاهیم و فرهنگ کلماتی و نیز تفاوت موسیقی عرب با موسیقی فارسی عمدهترین دلایل این اختلاف کیفی است.
وی با استناد به گفتههای استاد موسوی بلده افزود: اگر قراء مصری بتوانند مثل مداحان ما فارسی خوب بخوانند ما هم میتوانیم مثل آنان عالی تلاوت کنیم .
علیپور ادامه داد: فکر میکنم نیازی به قیاس نیست، باید به شرایط اقلیمی، گفتاری و آوایى خودمان بتوانیم تلاوت احسن را انجام دهیم.
سعید رحیمی از قاریان ممتاز کشور که هماکنون در کشور کومور بهسر میبرد، نیز تصریح کرد: نحوه تمرین کردن قاریان مصری و نگرش مردم مصر به مقوله تلاوت قرآن کریم با ایران تفاوت بسیار زیادی دارد.
رحیمی پرورش صوت را در نزد قراء ایرانی بسیار ضعیف دانست و افزود: به تبع آن تنوع لحنی نیز افت محسوسی میکند.
حسنی، استاد حفظ کشور نیز در اینباره افزود: وظیفه ما تلاش و ارتقای سطح کیفی قرائتهایمان است و کسب نتیجه تنها به خواست خداوند محقق میشود.
حسین رفیعی، قاری و مبتهل برتر کشور با درج نظر خود در این باره اعلام کرد: ما قاریان باید در عمل به قرآن کوشا باشیم، صوت و لحن بهانه است.
وی درباره مسابقات گفت: هنگامی که مسابقات هدف شود غرور، کدورت و بدبینی بین قاریان بهوجود میآید که اینها تمام آفت جان یک قاری میشوند.
رفیعی افزود: قاریان و حاملان کلام وحی سربازان امام زمانند و باید بکوشند تا دل امام عصر(عج) را شاد کنند.
بحث شب گذشته با این نتیجه به پایان رسید که: مسابقات که باید نقش ارتقایی و کِشنده قراء به سطوح بالاتر را داشته باشند، هماکنون کُشنده تمام استعداد و عامل سقوطشان شده است، چرا که مسابقات به هدفی تبدیل شده که قاریان تنها هدف و همّ و غمشان رسیدن به رتبه در مسابقات است تا با این رتبه هم به مسابقات بینالمللى و هم به سفرهای تبلیغى دست یابند.
از سوى دیگر مطرح شد: نباید مسابقات معیار نگرش فنی و غیر فنی یک قاری باشد و به عنوان مثال نباید بگوئیم فلان قاری چه رتبهای را کسب کرده و یا چقدر تجربه حضور در مسابقات را دارد.
یادآور میشود، تالار حاملان کلام وحی، اولین تالار قرآنى کشور در نرمافزار «واتسآپ»، همه روزه مباحث روز جامعه قرآنی را دنبال میکند و با حضور اساتیدی چون استاد موسوی بلده و ... در فضای مجازی به دنبال حل معضلات جامعه قرآنی و ارتقای سطح کیفی قاریان، مبتهلان و موشحان کشور است.