معصومه آباد، عضو شورای اسلامی شهر تهران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به میزان رعایت حقوق شهروندی در کشور اشاره و عنوان کرد: دسترسی موجود امروز شهروندان جامعه به حقوقی که دارند ایدهآل یک جامعه اسلامی نیست.
وی زندگی کردن و نفس کشیدن در یک هوای پاک و سالم را از حقوق شهروندان جامعه برشمرد و گفت: در شعائر دینی انسان مسئول حفاظت از اعضای بدن و سلامتی خود است ولی در حال حاضر و با وجود آلودگیهای زیست محیطی و هوایی شهروندان از شرایط پیش زمینه حفظ سلامت خود برخوردار نیستند.
برخورداری از سبک زندگی سالم؛ حق شهروندان
آباد مسئولیت بخشی از ایجاد سبک زندگی سالم را بر عهده نهادهای فرهنگی دانست و گفت: طراحی فضا باید به گونهای باشد که شهروندان به سوی سبک زندگی بهینه حرکت کنند و این مهم باید مطالبعه شهروندان از مسئولان شهری باشد.
وی ایجاد پیوستهای فرهنگی در پروژههای شهری را از مصوبات شورای سوم شهر تهران برشمرد که میزان مشارکت و رضایتمندی شهروندان را نشان میدهد، اما امروز به طور کامل مورد توجه قرار نمیگیرد و این امر نیز تضییع حق شهروندان محسوب میشود.
شهروندان با حقوقشان آشناتر شدهاند
عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه مسئولان شهری طی سالهای گذشته قدمهای خوبی برای آشنایی شهروندان با حقوقشان برداشتهاند گفت: با تدوین منشور حقوق شهروندی، مسئولان نسبت به حقوق مردم حساستر و ظرفیتهای جدیدتری را پیش روی خود میبینند.
وی مطالبهگری را حق شهروندان دانست و گفت: اگر شهروندی قائل به آن است که حقوق وی احراز نشده است باید مطالبهگر باشد و در راستای گرفتن حق خود از مجاری قانونی اقدام کند.
آباد با بیان اینکه تجربه زندگی در جوامع اروپایی را نیز داشته است در قیاس رعایت حقوق شهروندی در جامعه ایران با سایر کشورها اظهار کرد: در جوامع دیگر حقوق شهروندی در قالب نگاه انسانی دنبال میشود و ما باید تلاش کنیم با توجه به ذخیره غنی که از تعالیم دینی داریم علاوه بر نگاه انسانی، آنچه خاستگاه تعالیم دینی در ارتباط با حقوق شهروندان یک جامه مسلمان است را نیز مهیا کنیم.