کد خبر: 1365788
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۵
آقاجانی:

پرداختی از جیب مردم در بیمارستان‌های دولتی به 37 درصد رسیده است

گزوه سلامت: معاون وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه براساس قانون، مردم باید فرانشیز 10 درصدی هزینه‌ها را برای بستری در بخش دولتی پرداخت کنند، گفت: ولی این رقم هم اکنون به 37 درصد رسیده است.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) برنامه نبض شبکه خبر شامگاه گذشته، چهارم دی‌ماه جاری با حضور امیدوار رضایی، معاون قوانین مجلس شورای اسلامی، آقاجانی، معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جهانگیری، معاون سازمان نظان پزشکی و موسوی کارشناس سلامت به بررسی قیمت تمام شده خدمات حوزه سلامت پرداخت.



بیمه تکمیلی همان خدمات بیمه پایه را با چند برابر قیمت بالاتر ارائه می‌کند



موسوی در ابتدای این برنامه با تاکید بر اینکه سلامت چند وجهی‌ست و در صورت کامل نشدن این زنجیره تزریق هر مقدار منابع نیز ناکافی خواهد بود، عنوان کرد: نظام سلامت ما کاری کرده تا بیمه‌ها را بی‌کیفیت اعلام کند و در مقابل بیمه تکمیلی را ایجاد کرده که همان خدمات بیمه پایه را با چند برابر قیمت بالاتر ارائه می‌کند.



وی ادامه داد: در حال حاضر با همت وزیر بهداشت 12 هزار میلیارد قول داده شده که برای حوزه سلامت در نظر گرفته شود ولی باید به این نکته توجه کنیم که تاکنون وزارت بهداشت 6 هزار میلیارد و سازمان بیمه خدمات درمانی نیز برای سال‌های 90 و 91 دو هزار و 500 میلیارد بدهی دارد که با این اوصاف رقمی خاصی از این بودجه باقی نخواهد ماند.



بودجه حوزه سلامت به روش سنتی نوشته شده است



براساس گزارش ایکنا، رضایی، معاون قوانین مجلس نیز با تاکید بر اینکه بودجه حوزه سلامت به روش سنتی نوشته شده و براساس بودجه‌های سال قبل درصدی به آن اضافه شده است، عنوان کرد: ولی براساس تاکیدات قانون برنامه پنجم توسعه باید بودجه به صورت عملیاتی نوشته شود.



خدمات بیمارستان‌های دولتی در خور ملت نیست



وی ادامه داد: امروزه شاید بیمارستان‌های دولتی ما تعطیل نشده‌اند ولی در خور این ملت نیستند برای اینکه منابع بیمه‌ای و نظام درمانی ما ضعیف است.



براساس گزارش ایکنا، آقاجانی نیز با اشاره به گزارش سال 88 مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی پیرامون مشکلات جامع در نظام تعرفه خدمات کشوری، یادآور شد: در این گزارش تاکید شده بود که تعرفه‌های خدمات درمانی منطقی نیستند و این تعرفه‌ها مشکلات متعددی را برای پزشکان و مردم ایجاد می‌کند.



مشکلات جامع تعرفه غیرواقعی



آقاجانی به برخی از این مشکلات عمده اشاره کرد و گفت: این مقوله باعث دریافت تعرفه غیرمتعارف از مردم می‌شود، ارجاع بیماران از بخش‌های دولتی به بیمارستان‌های خصوصی را در پی دارد و باعث کاهش ماندگاری پزشکان متخصص در مناطق محروم و کاهش انگیزه پزشکان برای تمام وقت شدن جغرافیایی در بیمارستان‌های دولتی و افزایش پرداختی از جیب مردم می‌شود.



معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه امروز 400 خدمت موجود تعرفه مشخصی ندارد، بیان کرد: مطمئنا با تورم چندسال گذشته مشکلات یاد شده چند برابر شده است؛ باید به این نکته توجه کنیم که غیرواقعی بودن نرخ ویزیت باعث استفاده بیش از حد از پاراکلینیک می‌شود، کیفیت خدمات افت می‌کند و با این روند پرداختی از جیب مردم در بیمارستان‌های دولتی به جای 10 درصد به 37 درصد می‌رسد.



افزایش تعرفه‌های درمانی قطعا به نفع مردم است



وی اضافه کرد: امروز قیمت تمام شده وجود دارد و در حوزه‌های مختلف شورای عالی بیمه تصویب شده ولی متاسفانه سالیان متمادی بیم آن وجود داشت که به دلیل نبود منابع قیمت تمام شده را اعلام کنیم، مطمئنا تا زمانی که کسری‌های این حوزه اعلام نشود آدرس غلطی را به سیاست گذاران کلان می‌دهیم، برخی معتقدند افزایش تعرفه‌های درمانی ممکن است برای مردم مشکل ساز شود ولی باید بدانیم که این مقوله قطعا به نفع مردم خواهد بود.



آقاجانی ادامه داد: براساس قانون برنامه مردم باید برای بستری در بیمارستان‌های دولتی 10 درصد را به عنوان فرانشیز پرداخت کنند ولی این رقم هم اکنون به 27 درصد رسیده که با احتساب 10 درصد از خدماتی که در بیمارستان‌ها ارائه نمی‌شود مردم در حال حاضر 37 درصد فرانشیز را از جیب خود پرداخت می‌کنند که با واقعی شدن قیمت‌ها این رقم به 10 درصد کاهش خواهد یافت.



در صورت واقعی شدن تعرفه‌ها نظارت بیمه و وزارت بهداشت نیز تاثیر گذارتر می‌شود



معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه در صورت واقعی شدن تعرفه‌ها نظارت بیمه و وزارت بهداشت نیز تاثیر گذارتر می‌شود، عنوان کرد: ما باید در نظام ارائه خدمات فضای رقابتی سالمی بین بخش خصوصی و دولتی داشته باشیم تا مردم به جز موارد خاص نیازی به حضور در بخش خصوصی نداشته باشند.



وی با بیان اینکه مدیریت در ارائه خدمات باید هدفمند و در چارچوب قانون برنامه باشد، تصریح کرد: مجموعه خدمات حوزه سلامت و درمان در کشور ما ارزان تر از کشورهای مشابه از لحاظ سرانه است، مطمئنا اگر بیمارستان‌ها خوب اداره شود مردم نیز خدمات مناسبی دریافت خواهند کرد؛ بنابراین باید میزان پرداختی از جیب مردم کاهش یابد و صنعت بیمه خدمات درمانی در کشور تجمیع شود.

captcha