کد خبر: 1365813
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۱
دستورالعمل تغذیه‌ای اسلام؛

حلال متعادل؛ گزیده دستورات اسلام در خصوص غذاخوردن

گروه سلامت: خداوند در قرآن کریم و پیامبر(ص) و ائمه (ع) در احادیث متعددشان در خصوص نحوه غذا خوردن توصیه‌های زیادی فرمو‌ده‌اند اما گزیده این توصیه‌ها را می‌‌توان در دو جمله خلاصه کرد، از غذاهای حلال به صورت متعادل بخورید.


«یَا أَیُّهَا النَّاسُ کُلُواْ مِمَّا فِی الأَرْضِ حَلاَلًا طَیِّبًا وَلاَ تَتَّبِعُواْ خُطُوَاتِ الشَّیْطَانِ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُّبِینٌ؛ اى مردم از آنچه در زمین است‏ حلال و پاکیزه را بخورید و از گام‌هاى شیطان پیروى مکنید که او دشمن آشکار شماست». (آیه 168 سوره بقره)



تعادل رویه دین خداست و عدم تعادل گام شیطان؛ همین گام است که انسان را به افراط و شکم‌بارگی سوق می‌دهد.



معمولاً قرآن کریم در کنار اجازه مصرف شرطی را بیان می‌کند؛ در این آیه نیز فرموده است بخورید اما از چیزهای حلال و پاکیزه و فسادگری نکنید: «کُلُواْ وَاشْرَبُواْ مِن رِّزْقِ اللَّهِ وَلاَ تَعْثَوْاْ فِی الأَرْضِ مُفْسِدِینَ؛ از روزى خدا بخورید و بیاشامید و[لى] در زمین سر به فساد برمدارید». (بقره 60).



خداوند در آیه 31 سوره اعراف یکی دیگر از شرایط خوردن را اسراف نکردن دانسته و می‌فرمایند: از نعمت‌ها استفاده کنید و اسراف نکنید (وکُلُواْ وَاشْرَبُواْ وَلاَ تُسْرِفُواْ إِنَّهُ لاَ یُحِبُّ الْمُسْرِفِینَ ؛ بخورید و بیاشامید و[لى] زیاده‏‌روى مکنید که او اسرافکاران را دوست نمى‏‌دارد».



همچنین در آیه 28 سوره حج می‌فرماید: هم خود استفاده کنید و هم به دیگران بدهید «فَکُلُوا مِنْهَا وَأَطْعِمُوا الْبَائِسَ الْفَقِیرَ؛ از آنها بخورید و به درمانده مستمند بخورانید».



ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ



برگرفته از کتاب دقایقی با قرآن نوشته حجت‌الاسلام محسن قرائتی

captcha