کد خبر: 1366579
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۸
آیت‌الله العظمی نوری همدانی:

طلبه‌ای که اخلاق نداشته باشد به خود و جامعه طلبگی آسیب می‌زند

گروه حوزه‌های علمیه: این مرجع تقلید اخلاص، همت عالی، اخلاق و تهذیب نفس را از بایسته‌های طلبگی برشمرد و تاکید کرد: اگر طلبه‏ای متخلق به اخلاق طلبگی که همان اخلاق اولیاءالله است نباشد، هم به خود و هم به جامعه طلگبی آسیب می‎‏رساند.


به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتاللهالعظمی نوری همدانی شنبه، 6 بهمن‌ماه، در دیدار با جمعی از طلاب استان آذربایجان غربی، با اشاره به اهمیت جایگاه طلاب و مبلغان در دین اسلام، عنوان کرد: طلاب باید قدر جایگاه و منزلتی که در آن قرار گرفته‏اند را بدانند زیرا این جایگاه جایگاهی نیست که هر کسی توفیق حضور در آن را داشته باشد.



کشور با کمبود روحانی مواجه است



وی افزود:طلاب سربازان امام زمان(عج) هستند و باید حضور آنها در عرصه‎های مختلف پررنگ و پرجاذبه باشد؛ متاسفانه امروز در کشور ما با کمبود روحانیون در بسیاری از بخش‎‏ها مواجه هستیم که باید با برنامه‏ریزی‏های مدون این مشکل نیز حل شود.



نوری همدانی یادآور شد: آیه نفر در قرآن در خصوص کوچ دو گروه از انسان‏ها بیان شده است که نخستین کوچ، کوچ برای جهان است و دومین کوچ مقدس، کوچ برای تحصیل علم است که طلاب در این عرصه‏ها همیشه پیشگام بوده‏اند.



رضایت الهی؛ اولویت همه کارهای طلاب



وی تصریح کرد: اولین گامی که طلاب باید در این عرصه بردارند، تلاش در زمینه جلب رضایت الهی است؛ طلاب از هر لحظه خود باید برای قرب الهی سود ببرند؛ آنها نباید هیچ کاری را برای غیر از خدا انجام دهند و هر روز این رفتار را تمرین کنند که از هرکاری جز برای رضای خدا دوری بجویند.



این مرجع تقلید بیان کرد: اراده، دومین مولفه و ویژگی یک طلبه موفق است؛ طلبه‏ای که اراده قوی ندارد هیچ گاه در مسیر رشد و کمال قرار نمی‏گیرد؛ طلاب باید بدانند که مسیر سختی را برای زندگی خود انتخاب کرده‏اند پس اراده‏ای بسیار قوی نیاز دارند که بتوانند در این مسیر موفق شوند.



وی گفت: مرحوم ملا صالح مازندرانی با مشکل کم حافظگی مواجه بود و در سن 40 سالگی شروع به خواندن الفبا کرد ولی با تلاش خود به این جایگاه رسید.



نوری همدانی عنوان کرد: اخلاق، سومین ویژگی‎ مهم یک طلبه است؛ زیرا اگر طلبه‏ای متخلق به اخلاق طلبگی که همان اخلاق اولیاءالله است نباشد، هیچ کس او را نمی‏پذیرد و هم به خود و هم به جامعه طلگبی آسیب می‎‏رساند.



وی گفت: طلاب باید در انتخاب استاد نهایت دقت را داشته باشند تا بتوانند در سایه این استاد به پیشرفت خود سرعت ببخشند؛ آنها باید از مباحث اخلاقی اساتید خود به خوبی استفاده کنند و آنها را چراغ راه خود قرار دهند.



نوری همدانی عنوان کرد: تواضع در مقابل استاد از دیگر ویژگی‎هایی است که یک طلبه همیشه باید در خود بارور کند؛ علامه طباطبایی دو سال پس از مرگ استاد خود نیز از عطر استفاده نکرد تا احترام استاد خود را داشته باشد.



وی افزود: ادبیات عرب یکی از محوری‏‎ترین دروس حوزه است و طلبه‏ای که صرف و نحو را به خوبی فرانگیرد در آینده دروس خود مشکلات جدی خواهد داشت و نمی‎تواند به مقامات بالای علمی برسد؛ طلاب همچنین باید خود را به نوشتن و تحقیق عادت بدهند تا بتوانند طلبه‏ای موفق و خوش ذهن شوند.



این مرجع تقلید بیان کرد: طلاب باید همیشه در حال ذکر و دعا باشند و نباید حتی یک نماز شب از آنها ترک شود؛ بزرگانی چون آیت‏الله بحرالعلوم و نائینی حتی به شاگردانی که نماز شب نمی‏خواندند درس نمی‏گفتند.



وی در پایان امام خمینی(ره) را الگوی طلاب این عصر دانست و بر لزوم آشنایی طلاب با راه و مرام ایشان تاکید کرد.

captcha