کد خبر: 1367288
تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۱:۲۷
آیت‌الله ری‌شهری در جمع شعرای آئینی عنوان کرد:

لزوم تشکیل کارگروهی برای ترسیم اشعار فاخر اهل بیت(ع) و مقابله با منحرفان

گروه ادب: تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) در نشستی با شاعران آئینی بر لزوم تشکیل کارگروهی برای ترسیم اشعار فاخر در زمینه اهل بیت(ع) و ایجاد قوه قهریه برای مقابله با منحرفان، تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آیت‌الله محمد محمدی ری‌شهری، تولیت آستان حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) در نشستی که در آستانه میلاد حضرت عبدالعظیم(ع) با شعرای آئینی برگزار شده بود، میزبان و شنونده سخنان این گروه از هنرمندان بود.

تهذیب اشعار و تولید آثار فاخر، نیاز امروز جامعه است

آیت‌الله ری‌شهری با تشکر از سخنان شعرای حاضر در نشست اظهار کرد: این نکته جای بسی خوشحالی دارد که درددل شما عزیزان بیشتر از ماست؛ به این ترتیب یکی از کارهای مهمی که باید انجام شود، بحث انعکاس خواست و درددل بزرگان اهل شعر عاشورایی است که رسانه‌ها باید به این امر اهتمام ورزند؛ چرا که تهذیب اشعار عاشورایی و تولید آثار جدید، نیاز امروز جامعه ما بوده و بسیار ضروری است.

آیت‌الله ری‌شهری بیان کرد: انعکاس درددل شاعران اهل بیت(ع) در رسانه‌ها این فرصت را که شاید عضوی از اهالی فرهنگ و هنر آن را درک کند و با تکیه بر این مسائل، به تولید آثار اهتمام ورزد، فراهم می‌کند.

وی تصریح کرد: اگر در زمینه کم‌کاری‌ها و انحرافاتی که در زمینه اشعار عاشورایی و مداحی به وجود آمده، دنبال مقصر هستیم، باید بدانیم که همه ما مقصریم؛ چرا که در زمینه مسئله‌ای به این اهمیت، آن هم در کشوری که متعلق به ولایت، اهل بیت(ع) و امام حسین(ع) بوده و خود مسئله نیز بسیار تأثیر‌‌‌‌‌‌گذار است، نباید کوتاهی می‌شد.

لزوم انعکاس درددل شاعران آئینی در رسانه

آیت‌الله ری‌شهری افزود: حاضران در این جمع درددل‌های فراوانی دارند، ولی تاکنون صحبت‌های آنان در جایی منعکس نشده که این موضوع بسیار رنج‌آور است. امروز خوشحال شدیم که شما درد این مسئله را دارید.

وی ادامه داد: اینکه در این مقوله احساس درد می‌شود، مقدمه‌ای برای پیدا کردن درمان است. بعضی مواقع احساس می‌شود که اصلاً دردی وجود ندارد و این موضوع بسیار خطرناک است.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی با تأکید بر اینکه قوه اجرایی برای مقابله با ورود انحراف به اشعار و مداحی عاشورایی نداریم، اظهار کرد: ما نیرویی برای جلوگیری از انحرافات نداریم، ولی اگر شما شاعران دلسوز اهل بیت(ع) با هم باشید، زمینه مقابله با انحرافات و منحرفان نیز فراهم می‌شود؛ چرا که این کشور، کشور اهل بیت(ع) و اسلام است.

منتخبان را پیشنهاد دهید

وی یادآور شد: نکته‌ای که تمامی حاضران در این نشست بر آن تأکید دارند، بحث تشکیل کارگروهی از میان شاعران پیشکسوت در زمینه اشعار مربوط به اهل بیت(ع) است. افرادی که به نظر حضار برای این گروه مناسب هستند، به صورت مکتوب پیشنهاد شوند تا در فرصت بعدی، جلسه‌ای برای تبادل‌نظر با آنان برگزار شود.

تشکیل کارگروه از میان شاعران آئینی 

آیت‌الله ری‌شهری دو عملکرد برای کارگروه مطرح شده از میان شاعران آئینی را ترسیم و بیان کرد: این گروه باید در زمینه شناسایی آثار فاخر و تدوین آنها در چند جلد، دقت لازم را به خرج دهند. سپس باید در زمینه تولید آثار فاخر جدید قدم برداشت تا در صورتی‌ که به این مسئله توجه نشده است، ما خودمان با دقت به این امر اهتمام ورزیم و پس از انجام کار، آثار فاخر را به رسانه‌ها، سازمان تبلیغات اسلامی و ارگان‌های فعال در این عرصه معرفی کنیم.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) بیان کرد: بدین ترتیب بعدها نخواهیم گفت با وجود اینکه می‌توانستیم کاری انجام دهیم، ولی کوتاهی کردیم. کسانی که در این زمینه کوتاهی کنند، خود باید پاسخ‌گوی اعمال‌شان باشند. البته باید یک قوه قهریه برای برخورد با منحرفان نیز داشته باشیم؛ چرا که این کشور، دارای نظامی اسلامی است و از انحراف به دور است.

وی به تشریح کارگروه پیشنهادی شاعران آئینی کشور پرداخت و گفت: در این گروه کاری باید کسانی باشند که با دیدی علمی به آثار بنگرند و سنجش علمی داشته باشند تا مطالب معتبر و همگون را از مطالب ناهمگون جدا کنند.

آیت‌الله ری‌شهری با اشاره به سخن یکی از شاعران حاضر در این جلسه مبنی بر اینکه پیش از همه خود شاعر باید بر اشتباهات خود معترف باشد، عنوان کرد: طرح این مسئله بسیار مهم و حائز اهمیت است؛ چرا که اگر دو نفر این کار را انجام دهند، الگویی برای سایرین می‌شوند. شاعران در صورت داشتن هر گونه اشتباه در آثارشان باید نسبت به آن معترف باشند و درصدد جبران آن برآیند. بدین ترتیب کاری که در آخرت باید انجام شود در این دنیا انجام می‌دهند.

ایشان در ادامه سخنان خود، روایتی از مرحوم آیت‌الله اراکی نقل کردند و فرمودند: روزی از شاعری شنیدم که می‌گفت: «شعری را خطاب به یکی از بزرگان شهر مشهد گفتم تا شاید بتوانم صله‌ای از ایشان بگیریم. با خود فکر کردم که اشعار را عوض می‌کنم و مخاطبم را امام رضا(ع) قرار می‌دهم تا اجر را از امام رضا(ع) بگیرم و این کار را انجام دادم و در کنار حرم شروع کردم به خواندن اشعار. بعد از تمام شدن اشعارم، دیدم کسی آمد و پولی را در دست من گذاشت و دوباره شعر خواندم، باز هم کسی دیگر پول داد. این منوال ادامه پیدا کرد تا اینکه 60 تومان پول جمع کردم و دیگر رویم نشد از آقا چیزی بخواهم. وقتی از حرم باز می‌گشتم، یکی از بزرگان مشهد آمد و گفت: پول‌هایت را چند می‌فروشی؟ من دو برابر می‌خرم. من نیز تمامی پول‌هایم را به ایشان دادم.»

بهترین اشعار به تشخیص بهترین ادبای کشور ترسیم شوند

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) با اشاره به اینکه باید بهترین اشعار به تشخیص بهترین ادبای کشور ترسیم شوند، اظهار کرد: در زمینه فاخر بودن آثار باید شعرای نامی کشور نظر دهند و در صورت نیاز برای تولید آثار جدید، باید فراخوان داده شود. مشکل مراجعه به منابع اصلی و معتبر وجود ندارد و تمامی کتاب‌های مورد نیاز درباره واقعه کربلا موجود است.

captcha