کد خبر: 1367679
تاریخ انتشار : ۰۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۰
با تکیه به آموزه‌های دینی؛

حفاظت از محیط زیست به فرهنگ عمومی تبدیل شود

گروه سلامت: رئیس شورای عالی جنگل سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری گفت: باید با تکیه به آموزه‌های دینی تخریب محیط زیست به عنوان یک ناهنجاری غیر اخلاقی مطرح و رعایت و حفاظت از منابع طبیعی به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود.


ناصر مقدسی، رئیس شورای عالی جنگل سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: کلان‌شهر تهران از نظر منابع زیست محیطی ظرفیت خاصی را به خود اختصاص داده است بی‌توجهی به ظرفیت زیستی محیطی مانند منابع آب، خاک و هوا باعث خواهد شد که خودپالایی یا همان چرخه زیست محیطی از توازن خود خارج شده و مشکلات محیط زیست را دوچندان خواهد کرد.



وی افزود: دوری از آموزه‌های دینی و توصیه‌های ائمه معصومین(ع) در خصوص صیانت از محل زندگی و محیط زیست را می‌توان از عوامل مهم برای افزایش مشکلات محیط زیست معرفی کرد.



نبود برنامه‌ریزی دلسوزانه برای حل مشکلات محیط زیست



مقدسی خاطر نشان کرد: بیش از 5 دهه است که در کشور بحث آمایش سرزمین و مشکلات آن در بین مسئولان مطرح است اما کماکان این موضوع مغفول باقی مانده است و نبود برنامه‌ریزی بلند مدت و دلسوزانه برای حل مشکلات محیط زیست این مشکل را غیر قابل حل کرده است.



وی سوء‌تدبیر و عدم مسئولیت‌پذیری مدیران را از دیگر مشکلات پیش روی معضلات زیست محیطی عنوان کرد و گفت: مردم هم از سیاستگذاران تأسی و تبعیت می‌کنند و اگر بخواهیم در چنین موضوعاتی هم از مردم طلب یاری کنیم ابتدا باید مردم درک کنند که مسئولان هم در این راستا پای کار هستند.



عزم ملی و اعتقاد به خدمت‌رسانی به بخش محیط زیست



رئیس شورای عالی جنگل سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری بیان کرد: احساس نگرانی مقام معظم رهبری و منویات ایشان درباره زیستگاه‌ها و محیط طبیعی همیشه باید در دستور کار مسئولان اجرایی و خدماتی و حفاظتی محیط زیست قرار داشته باشد و با یک برنامه‌ریزی صحیح مشکلات را یکی پس از دیگری مرتفع کنند.



مقدسی اظهار کرد: عزم ملی و اعتقاد به خدمت‌رسانی به بخش محیط زیست باید در ذهن همه مسئولان از خودروساز گرفته تا راننده و سیاستمداران وجود داشته باشد زیرا که انجام کارهای بخشی هیچ‌گاه نتیجه‌بخش نخواهد بود.



وی ابراز کرد: فضای سبز حاشیه تهران به عنوان ریه این کلان‌شهر محسوب می‌شود و باید جایگاه ارزشی آن محفوظ بماند ما آموزه‌های اسلامی زیادی درباره حفظ و ارج نهادن به همه موجودات زنده و درختان و منابع طبیعی داریم و همین رعایت نکردن و به دست فراموشی سپردن این آموزه‌ها عواقب جبران ناپذیری را که همه شاهدش هستیم به دنبال داشته است.



آموزش قضات در برخورد با خاطیان محیط زیستی



رئیس شورای عالی جنگل سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری تصریح کرد: مسئله تغییر کاربری اراضی طبیعی و کشاورزی و باغی که میراث ملی هستند باید با تمام قوا از سوی مراجع قضایی پیگیری و با خاطیان به صورت قانونی برخورد و قضات ما در این خصوص آموزش دیده و نحوه برخورد با آنان را با جدیت دنبال کنند.



کارنامه ضعیف رسانه ملی



وی به نقش صدا و سیما در این مقوله اشاره کرد و گفت: رسانه ملی در بخش صیانت از محیط زیست بسیار کمرنگ عمل کرده و در راستای فرهنگ‌سازی حفاظت از محیط زیست کارنامه‌ای ضعیف ارائه کرده است.



مقدسی اظهار کرد: باید با تکیه به آموزه‌های دینی، موضوعاتی همچون آلوده کردن آب و قطع درخت، ریختن زباله در فضاهای عمومی و تخریب محیط زیست به عنوان یک ناهنجاری غیر اخلاقی مطرح و رعایت و حفاظت از منابع طبیعی به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود.

captcha