کد خبر: 1367837
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۲۴
صفارهرندی در رونمایی از کتاب «صخره سخت»؛

روا نیست تاریخ‌نگاری انقلاب اسلامی توسط دشمنان انجام شود

گروه ادب: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در رونمایی از کتاب «صخره سخت» گفت: روا نیست معرفی و تاریخ‌نگاری انقلاب اسلامی توسط دشمنان انجام شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مراسم رونمایی از کتاب «صخره سخت»، تألیف و تدوین حسن روزی‌طلب، شامگاه سه‌شنبه، هشتم بهمن با حضور محمدحسین صفارهرندی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و حسین طلا، نماینده مجلس شورای اسلامی در فرهنگسرای رسانه برگزار شد.

محمدحسین صفارهرندی در این نشست با تقدیر از فعالیت‌های مرکز اسناد انقلاب اسلامی گفت: از مرکز اسناد باید تقدیر کنیم که در دوران فعالیت خود، بیش‌فعال بوده و از منابع مستور و در حال خاک خوردن استفاده کرد و ضرورت تام و تمامی در این راستا وجود دارد که از این منابع بهره‌گیری و تاریخ انقلاب و جمهوری اسلامی نگارش شود.

وی در ادامه به اهمیت این اقدامات اشاره کرد و افزود: روا نیست در معرفی تاریخ انقلابی که از ابتدای شکل‌گیری تاکنون، انواع مظلومیت‌ها، ترور شخصیت‌ها، تحریم‌های پرحجم ظالمانه، بایکوت رسانه‌ای و فشار در مجامع جهانی و بین‌المللی را با هم تجربه کرده است، قصور و کوتاهی شود و این تاریخ‌نگاری توسط دشمنان انقلاب صورت گیرد.

صفارهرندی ادامه داد: متأسفانه سالیانی، تاریخ انقلاب توسط کسانی نوشته می‌شد که مخالف اسلام و انقلاب و از دشمنان انقلاب بودند؛ اما چند سالی است که این پرده توسط نویسندگان و پژوهشگران دریده شده و آثار منتشر شده سبب شد تا مخالفان انقلاب به پستوهای خود بخزند.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بر جدیت نویسندگان و پژوهشگران در این حوزه تأکید و عنوان کرد: اثر عملی محتوای کتاب «صخره سخت» و آثاری از این دست، این است که رندان کمین کرده در پیرامون انقلاب می‌فهمند که این عرصه خالی از شیران انقلاب نیست و برخی‌ افراد نیز خود را وارث میراثی می‌شناسند که متعلق به همه بوده و اختصاص به یک خانواده، گروه و سازمان ندارد.

وی میراث‌داران واقعی را فرزندان معنوی امام(ره) دانست و تصریح کرد: به تعداد بسیجی‌های جان‌فدا در ساحت بین‌الملل، وارث امام داریم که حفظ میراث امام را از حفظ میراث پداران خود برتر می‌دانند.

حجم تاریخ‌نگاری انقلاب در خارج از کشور بیشتر از ایران است

حسن روزی‌طلب، نویسنده کتاب «صخره سخت» در ادامه مراسم با اشاره به نحوه نگارش این اثر گفت: در نگارش این کتاب، از ترکیب دو سبک سندنگاری و تاریخ شفاهی استفاده شده و 25 هزار برگ سند و ده‌ها جلد کتاب و مقاله مورد مطالعه قرار گرفته است.

وی درباره دلیل نگارش این اثر بیان کرد: واقعیت این است که اگر تاریخ را ننویسیم، دیگران آن را برای ما می‌نویسند، همانطور که برای انقلاب‌های دیگر نوشتند و انقلاب اسلامی نیز از این امر مستثنی نیست و حجم و کیفیت تاریخ‌نگاری که در خارج از کشور برای انقلاب اسلامی صورت گرفته، بیشتر از حجم و کیفیتی است که در جمهوری اسلامی به نگارش درآمده.

این نویسنده با بیان اینکه ما در رابطه با تاریخ‌نگاری انقلاب اسلامی غفلت کرده‌ایم، تصریح کرد: ما درباره انقلاب اسلامی، یک روزشمار نداریم و چگونگی مقابله نیروهای انقلابی با مجاهدین خلق یا نقش امام خامنه‌ای(مد ظله العالی) در انقلاب اسلامی به خوبی تبیین نشده است؛ از این رو در کتاب «صخره سخت» سعی شده، این غفلت را جبران کنیم.

«صخره سخت» جزء آثار پرفروش و اثرگذار خواهد شد

مهدی رمضانی، معاون مرکز اسناد انقلاب اسلامی هم در این نشست با اشاره به اهمیت کتاب و فرآیندی که مرکز در راستای نگارش تاریخ انقلاب اسلامی در پیش گرفته است، گفت: طرح 10 ساله تدوین تاریخ انقلاب رو به اتمام است و کتاب‌های پژوهشی و علمی درباره ریشه‌ها و چگونگی وقوع انقلاب منتشر شده.

وی افزود: در گام جدید، مرکز اسناد بنا دارد که تاریخ جمهوری اسلامی ایران را به عنوان فراز بعدی طرح تدوین تاریخ انقلاب اسلامی تدوین کند و «صخره سخت»، تألیف حسن روزی‌طلب در این راستا انجام شده و در آن اسناد دست اول به انتشار رسیده و به موضوعاتی پرداخته شده که در آثار دیگر به آن نپرداخته‌ایم و این ویژگی‌ها بر اهمیت این اثر افزوده است.

مدیرعامل مؤسسه فرهنگی ـ هنری انتشارات مرکز اسناد تصریح کرد: ما تاریخ‌نگاری جمهوری اسلامی را آغاز کردیم و این نخستین کتاب در این زمینه است؛ از این رو این قبیل کتاب‌ها می‌توانند به شناساندن تاریخ انقلاب اسلامی به جوانان کمک کنند و این اثر جزء آثار پرفروش و اثرگذار مرکز اسناد خواهد شد.

captcha