محمدهادی ایازی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به تشریح روند اجرای پیوستهای فرهنگی در پروژههای شهری اشاره و عنوان کرد: نزدیک به چهار سال است که با مصوبه شورای اسلامی شهر تهران شهرداری مکلف شده است در کنار هر پروژه شهری، پیوست فرهنگی و اجتماعی آن را نیز رعایت کند.
وی تهیه پیوست فرهنگی و اجتماعی برای پروژههای شهری را سبب کاهش هزینههای مادی و معنوی آن ارزیابی و عنوان کرد: بخشی از پیوستهای فرهنگی به لزوم اجرای پروژه شهری و میزان نیاز مردم به آن و بخشی از فضاهای کالبدی بصری که ارائه دهنده مفاهیم فرهنگی باشند باز میگردد.
وی ادامه داد: در این راستا کارگروههای آموزشی مختلفی برای افرادی که در رابطه با موضوع پیوست فرهنگی کار میکنند برگزار کردیم و بالغ بر 600 پیوست اجتماعی تهیه شد. 30 دوره آموزشی نیز برگزار و امروز بسیاری از پیوستهای اجتماعی آماده انتشار است.
آموزش استفاده از مترو به شهروندان، پیوست فرهنگی ساخت مترو است
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه موضوع پیوستهای فرهنگی برای پروژههای شهری را موضوعی جدید برشمرد که تولید ادبیاتی برای آن صورت نگرفته و بنابراین نگاههای مختلفی برای آن وجود دارد، تصریح کرد: همان طوری که معماری ایرانی اسلامی یک پیوست فرهنگی است، آموزش استفاده از مترو به شهروندان در کنار ساخت مترو نیز یک پیوست فرهنگی محسوب میشود.
ایازی به جایگاه دین در پیوستهای فرهنگی اشاره و عنوان کرد: ساخت شهرکها باید همزمان با ایجاد مسجد، باشد، در صورتی که متولی ساخت مساجد، شهرداری نیست ولی التزام شهرداری به این کار نشان از نگاه ویژه این نهاد به توسعه فرهنگ دینی در شهر تهران است.
مساجد مسکنهای مهر کجاست؟
وی منطبق نبودن ظاهر شهر تهران با معماری ایرانی اسلامی را حقیقت تلخی دانست و گفت: در گذشته توجهی به این موضوع نشده است. مسکنهای مهری که ساخته شدهاند امروز فاقد مسجد هستند. ولی طی چهار سال آینده اقدامات جدی در این توسعه معماری ایرانی ــ اسلامی در شهر تهران صورت میگیرد.