حبیبالله بهمنی، کارگردان سینما در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان مطلب فوق اظهار کرد: برای ما فیلمسازان عادت شده که در ایام جشنواره مصاحبههای مختلفی درباره تاثیرگذاری این رویداد انجام دهیم. در این گفتوگوها هم معمولا تمامی اهالی سینما روی این امر اتفاق نظر دارند که جشنواره فجر به نوعی ویترین سینمای ایران است. در ضمن این نکته بارها از سوی اهالی سینما مورد تاکید واقع می شود که در کشور ما هیچ اتفاقی هنری رخ نمیدهد که تا این اندازه جامعه را تحت تاثیر خود قرار دهد.
وی افزود: برگزاری جشنواره در 10 روز این امکان را به سینما دوستان میدهد تا ببینند در سال آینده سینمای ایران به چه سمت و سویی سوق پیدا کرده است. در این میان مخاطبان سینما نیز این امکان را دارند تا به واسطه تماشای آثار این موقعیت را داشته باشند تا در ارزیابیهای کیفی فیلمها شرکت کنند. این دقت نظر کمک می کند تا فیلمسازان از نظرات کارشناسی منتقدان و مردم بهرهمند شوند.
سینمای ایران منبعث از جامعه دینی شکل گرفته است
این کارگردان در پاسخ به این سوال که تا چه حد جشنواره فجر توانسته همراه انقلاب اسلامی باشد، تصریح کرد: سینمای ایران برآمده از یک جامعه دینی است، بنابراین توجه هنر هفتم در چنین جامعهای مسلما باید به سمت موضوعات دینی سوق پیدا کند، چون سینما آموزههای مورد نظر خود را از جامعه پیرامونش وام میگیرد، با این توضیح اگر بخواهیم ارزیابی منصفانهای داشته باشیم باید گفت که به شکل شایستهای به موضوعات دینی در جشنواره توجه نشده است.
بهمنی در بخش دیگری از سخنان خود درباره حضور فیلمسازان قدیمی در جشنوار فجر گفت: حضور فیلمسازان مطرح و قدیمی سینما این توقع را در مخاطبان جشنواره ایجاد میکند تا شاهد کارهای خوبی باشند، اما اینکه این افزایش کیفیت در جشنواره چگونه خواهد بود بحثی است که باید روی آن تمرکز شود، زیرا در مواقعی شاهد بودهایم که با وجود فیلمسازان بزرگ باز جشنواره از کیفیت مناسب برخوردار نبوده است.
وی درباره برخی از اعتراضها نسبت به تصمیمات هیئت انتخاب و داوری بیان کرد: به هر حال در هر دورهای چنین اعتراضاتی در سینما وجود داشته، زیرا ممکن است گروهی از تصمیماتی که گرفته میشود راضی نباشند یا گروهی دیگر منتخبان را به شدت مورد ستایش قرار دهند، اما موضوع و اصل مهم این است که فیلمسازی که کارش را در جشنواره شرکت می دهد مشخص است که سیاستهای آن رویداد را تایید کرده پس باید تصمیمات ان را نیز بپذیرد.
ارزیابی دورههای مختلف جشنواره نیازمند آمار و اطلاعات است
این کارگردان در بخش دیگری از سخنانش دورههای مختلف جشنواره را این گونه قیاس کرد: برای اینکه بتوان ارزیابی درستی از دورههای مختلف جشنواره داشت باید آمار و آثار هر دوره را ارزیابی کرد، زیرا اگر بدون در نظر گرفتن این شرط این ارزیابی صورت گیرد جواب مورد نظر دلخواه نخواهد بود. در این میان بسیاری از این ارزیابیها سمت و سوی سیاسی به خود میگیرد، بنابراین از ارزشهای حرفهای آنها نیز کاسته میشود.
کارگردان فیلم «سیب و سلما» در پایان خاطرنشان کرد: معتقدم مغفولترین بخشی که در جشنواره وجود دارد مفهوم و مضمون فجر است، چون اگر این جشنواره در ایامی دیگری برگزار میشد میتوان این کم توجهی را به گونهای توجیه کرد، اما زمانی که جشنواره اول کشور در ایام الله دهه فجر برگزار میشود و عنوان فجر را نیز برای خود برمیگزیند لازم است که همسویی مناسبی با آرمانهای انقلاب داشته باشد. برای رسیدن به این خواسته نیز باید از کارهایی حمایت کرد که با آرمانهای انقلاب همسویی بیشتری دارند.