به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، محمد نهاوندیان، رئیس دفتر رئیس جمهور در همایش جهتگیریهای اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مجموعههای اقتصادی تابعه اظهار کرد: پاسخ به سؤال جهتگیری اقتصادی این مجموعه را باید در جهتگیریهای اقتصادی دولت جستجو کرد. دولت با سه جهتگیری اصلی یعنی نجات اقتصاد، تعامل سازنده با جهان و احیا اخلاق مورد حمایت قرار گرفت.
درآمد بنگاه باید مبتنی بر بهرهوری باشد
نهاوندیان افزود: باید تمام بنگاههای ما خود را از شرایط رکود، توقف تولید و تولید پایینتر از ظرفیت خارج کنند و سود بنگاه را از مسیر افزایش قیمت در انحصار جستجو نکنند. وقتی از نجات اقتصادی صحبت میکنیم یعنی به وضعیت خطیر اقتصادی کشور و رکود تورمی توجه کردهایم و مبارزه با این شرایط ناگوار که علامت نامناسبی به بدخواهان کشور در تشدید تحریمها داده بود با آرزو محقق نمیشود. در هیچ جای اقتصاد پذیرفته نیست که یک بنگاه بدون رشد درآمد به کار خودش ادامه دهد و درآمدش مبتنی بر بهرهوری نباشد.
کار اسلامی کار افتخار آمیز است
وی اضافه کرد: در مدیریت دولتی و شبه دولتی بنگاهها موارد عدیدهای از این موارد را دیدهایم که منطق اولیه اقتصادی رعایت نشده بود و تلاش بنگاه این بود که تنها حقوق کارکنانش را پرداخت کند در حالی که نسل یک بنگاه محدود به مالکان آن نیست و مجموعه اقتصاد کشور باید از آن نفع ببرد.
نهاوندیان گفت: توفیق ما در اقتصاد کشور زمانی حاصل میشود که همه کارکنان یک مجموعه احساس کنند با عزت مشغول کارند و از کارشان لذت ببرند یعنی هر کاری باید قابل افتخار باشد و این کار، کار اسلامی است چراکه ارزش افراد و پاداش زحمت و کار آنها متناسب با شایستگی آنها در نظر گرفته میشود و این همان تامین اجتماعی کامل است اما در حال حاضر آنچه وجود دارد این است که مجموعه فرایند کاریابی، اشتغال و منابع انسانی ما با مشکل جدی روبهرو است.
اقتصاد ما در حال گذار از سیستم دولتی به رقابتی است
رئیس دفتر ریاست جمهوری ابراز کرد: اقتصاد کشور در حال گذار از سیستم عمدتا دولتی به فضای رقابتی است و هر کدام از ما باید در بنگاهمان این دوران گذر را سپری کنیم و با مقتضیات آن همسو شویم چرا که در اقتصاد رقابتی دولت تنها سیاستگذاری و نظارت میکند و دیگر به شکل گذشته در امور اقتصادی نقش مداخله جویانه و حمایتی به معنای گذشته را نخواهد داشت. در این حالت رعایت حقوق مصرفکننده و ارائه خدمات پس از فروش از جمله مواردی است که در اولویت کاری بنگاهها قرار میگیرد.
لزوم تعامل سازنده با جهان برای افزایش سرمایهگذاری
وی با اشاره به لزوم تعامل سازنده با جهان گفت: ایران باید در وسط میدان مناسبات بینالمللی بدرخشد زیرا عزت، زمانی تجلی پیدا میکند که در رقابتهای بینالمللی باشیم و برنده شویم زیرا با غیبت از صحنه بینالمللی عزت به دست نمیآید. بازار منطقه یکی از نزدیکترین میدانهای حضور کالا و خدمات ما است و امروز در شرایطی هستیم که سرمایههای جهانی مسئله اولشان پیدا کردن بازارهایی برای بازگشت سرمایه بهتر است. در اجلاس داووس در سوئیس چند نفر به من گفتند که بسیار علاقمندیم در اقتصاد ایران حضور پیدا کنیم.
نهاوندیان با اشاره به این مطلب که در تجربه تلخ بحران جهانی مشخص شد که سرمایهگذاری در بخش مالی قابل ادامه نیست و اقتصادهایی که بخش واقعی داشته باشند میتوانند ادامه حیات دهند گفت: اقتصاد ایران برای سرمایهگذاری مشترک و ارتقای بهرهوری، قدرتمند است و الان بسیاری از صندوقهای بازنشستگی دنیا به دنبال فرصت سرمایهگذاری میگردند و راهیابی بخشی از این سرمایهگذاریها به پروژههای ملی کشور بر عهده مدیران ما است که باید بازارشناسی و همکاریابی کنند.