به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه خبری الوفد، این اولینبار است که فردی در عربستان اذان را این گونه تغییر میدهد؛ این مسئله باعث ایجاد تنشهای وسیعی میان کاربران اینترنتی شد؛ بهطوریکه برخی با آن مخالفت شدید کرده و آن را بدعت دانستند و گروهی دیگر نیز آن را تأیید نموده و یک سنت نبوی قدیمی معرفی کردند.
برخی از کاربران عربستانی در تأیید چنین اذانی از وزارت اوقاف خواستد در هنگام بارش باران شدید و یا گرد و غبار به جای «حی علی الفلاح» عبارت «صلوا فی رحالکم»(در خانههایتان نماز بپا دارید) ذکر شود.
بر اساس این عبارت، در زمانی که باران و سرما شدید است و یا گرد و غبار وجود دارد، مؤذن با بیان چنین عبارتی به نمازگزاران اعلام میکند که میتوانند نماز خود را در منزل خود برپا کنند.
گفتنی است، غالب اهل سنت همچنین عبارت «الصلوة خیر من النوم» را در فصلهاى اذان ـ در نماز صبح ـ مستحب مىدانند ولى شیعه امامیه به تبع اهل بیت عصمت و طهارت(ع) جزء اذان ندانسته، بلکه ذکرش را در اذان به عنوان جزئیت، مبطل اذان و بدعت مىدانند. مالک در «موطأ» تصریح میکند که این عبارت به امر عمر بن خطاب به اذان صبح اضافه شده است. او میگوید مؤذن نزد عمر آمد تا داخل شدن وقت نماز صبح را به او خبر دهد. ولى او را خفته یافت، لذا فریاد برآورد «الصلاة خیر من النوم: نماز از خوابیدن بهتر است» عمر دستور داد تا این جمله را در اذان صبح قرار دهند. اما شافعى آن را مکروه و بدعت میداند و شوکانى میگوید «اگر جزء اذان بود حضرت على(علیهالسلام) و عبداللَّه بن عمر و طاووس به آن اعتراض نمیکردند».