کد خبر: 1370612
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۶
حجت‌الاسلام برنجکار:

طلاب باید به روش‌های استنباط از قرآن اشراف داشته باشند

گروه حوزه‌های علمیه: عضو هیئت علمی پردیس قم دانشگاه تهران یکی از مباحث اصلی در نهادینه شدن قرآن در حوزه را توجه به مباحث محتوایی برشمرد و عنوان کرد: طلاب برای بهره‌گیری از معارف قرآن باید به روش‌های استنباط از قرآن اشراف داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا)، حجت‏‎الاسلام والمسلمین رضا برنجکار شامگاه سیزدهم بهمن ماه در چهارمین کرسی آزاداندیشی حوزه با ذکر این مطلب که حوزه در سالهای اخیر نگاه بسیار خوبی به قرآن در دروس حوزوی داشته است، گفت: توجه به فرامین مقام معظم رهبری، علما و مراجع عظام در این رابطه موجب ایجاد این نشاط در حوزه شده است.
عضو هیئت علمی پردیس قم دانشگاه تهران افزود: وجود مراکز تخصصی تفسیر و انتشار تفاسیر متعدد موضوعی و ترتیبی و تدریس آنها در حوزه شرایط خوبی به وجود آورده است که البته باید با رعایت نکاتی نیز همراه باشد.
قائم مقام دارالحدیث با اشاره به همراهی و همگامی قرآن و حدیث با هم در تحصیل حوزوی بیان کرد: این دو گوهر گرانبها باید همزمان با هم در حوزه مورد توجه قرار گیرند و هیچ یک نباید ما را از توجه به دیگری غافل کند.
این مدرس حوزه و دانشگاه بیان کرد: حفظ قرآن در حوزه باید جهت‌دار باشد و اگر نمی‎توانیم همه طلاب را حافظ قرآن کنیم حداقل باید برنامه‎‏ای داشته باشیم که طلاب آیات قرآن را به شکل موضوعی حفظ کنند.
وی افزود: در یک برنامه مشخص باید کارها به نحوی سامان گیرد که طلاب بتوانند آیات مرتبط با توحید، امامت، عدل، خمس، معاد، آیات‎‏الاحکام و... را در تبلیغ و پژوهش‏های خود به راحتی به کار ببرند.
این مدرس حوزه و دانشگاه گفت: خوشخبتانه مدارس تخصصی تفسیری در حوزه تشکیل شده است که در این راستا گام بر می‎دارند که باید قدردان این زحمات باشیم ولی هیچگاه نباید به شرایط حال بسنده کنیم.
وی افزود: یکی از مباحث اصلی در نهادینه شدن قرآن در حوزه توجه به مباحث محتوایی و تفسیر قرآن است؛ بحث مشخص ما این است که چگونه از پایه یک تا 10 حوزه علمیه به شکلی قرآن را در متن درسی طلاب جای دهیم که طلاب به قرآن، تفسیر و معارف قرآنی اشراف بیشتری پیدا کنند.
این مدرس حوزه و دانشگاه اظهار کرد: الان بحث روش‌شناسی علوم قرآنی در حوزه جزو دروس حوزوی است؛ ولی به نظر می‎رسد در ابتدا باید از نظر مباحث قرآنی طلاب در مراحل اولیه به این روش‎ها در استنباط از قرآن مسلط شوند.
برنجکار بیان کرد: این جریان در حوزه باید با حفظ قرآن و حدیث نیز توامان باشد که خوشبختانه برنامه‎های خوبی از سوی حوزه در سالهای اخیر در این زمینه دنبال می‎شود.
وی گفت: در سطح مقدماتی باید بیشتر از اینها به علوم قرآنی و روش‎‏های استنباط قرآنی بپردازیم و طلاب باید با این اصول و روش‎ها آشنا شوند تا بتوانند در آینده از این روش‎‏ها استفاده بیشتری کنند.

captcha