کد خبر: 1372123
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۳

استکبارستیزی؛ شاخص‌ترین اندیشه امام(ره) در عرصه جهانی

گروه اندیشه: عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی گفت: شاخص‌ترین اندیشه امام خمینی(ره) در عرصه جهانی، استکبارستیزی ایشان بود و امام(ره) آمریکا را نماد استکبار می‌دانست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از اردبیل، حجت‌الاسلام شجاعی، عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی، پنج‌شنبه، 17 بهمن در نشست «آشنایی با آرا و اندیشه‌های امام خمینی(ره) در عرصه جهانی» که ویژه اعضائ جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل و در سالن جلسات این واحد برگزار شد، اظهار کرد: در عرصه جهانی شاخص‌ترین اندیشه امام خمینی(ره) اندیشه استکبارستیزی ایشان بود و امام(ره) امریکا را به عنوان نماد استکبار جهانی می‌دانستند و اعتقاد داشتند هر کشوری که روحیه استکباری داشته باشد باید با آن مبارزه کرد.

وی با اشاره به سخنان ارزشمند امام علی(ع) در این زمینه، اظهار کرد: «شما یار و مددکار مظلوم باشید و دشمن مستبدان عالم باشید» که البته این سخن در انقلاب ما جلوه و نمود عینی پیدا کرد.

حجت‌الاسلام شجاعی با اشاره به اینکه آنچه در عرصه داخلی برای ما مهم است، بحث ولایت فقیه است، بیان کرد: بحث ولایت فقیه و اندیشه سیاسی امام(ره) از مباحث مهم است که متاسفانه فضای این بحث هنوز در دانشگاه‌ها بطور آزادانه ایجاد نشده است تا استاد و دانشجو بتوانند در این زمینه و مشابه آن، در جلسات مختلف سئوالات و نظرات خود را بیان کنند.

وی افزود: باید فضایی در دانشگاه بوجود آید که شفافیت ایجاد کند و فراهم کردن این زمینه یکی از کارهای می‌تواند باشد که جهاددانشگاهی انجام دهد.

این عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی، در مورد سئوالی که چرا باید در جامعه ولایت فقیه داشته باشیم، اظهار کرد: بحث ولایت فقیه یک چیزی است که از متن دین ماست و در واقع جزئی از دین ما محسوب می شود که اگر زمانی پیامبر نبود، جانشین پیامبر و اگر جانشین نبود باید ولی فقیه به عنوان جانشین پیامبر در صحنه باشد.

حجت‌الاسلام شجاعی افزود: کاری که امام خمینی(ره) در این زمینه انجام داد، این بود که باور ولایت را در جامعه نهادینه کرد و همه ما می‌دانیم که ولایت فقیه از زمان بعد از غیبت صغری در جامعه مطرح شد و ریشه در تاریخ شیعه  دارد.

وی ادامه داد: ولایت مطلقه فقیه بیانگر حکومت مطلقه نیست بلکه برای آن ناظر تعیین شده است.

این استاد دانشگاه در خصوص اینکه چرا ولایت مطلقه مدت‌دار نیست، اظهار کرد: چون پیامبر مادامی که زنده است، پیامبر است و مناصب الهی خاصیتش ماندگاری آن تا پایان عمر آن امام یا پیامبر است و بعد از آنست که فرد دیگر تعیین می‌شود، فلذا در متون دینی ما نیز برای ولایت فقیه وقت تعیین نشده است و به شرایط و اوصاف تعیین می‌شود و اگر رهبر جامعه اسلامی شرایط آنرا همواره داشت به عنوان ولی فقیه خواهد ماند ولی اگر شرایط آنرا از دست دهد، مقام آنرا نیز از دست می‌دهد.

شجاعی ولایت مطلقه را در مقابل ولایت مقید اظهار کرد و ادامه داد: امام خمینی(ره) ولایت را مطلقه می‌دانست و وسعت انرا گسترده می‌دید و در مسائل حکومتی هم فرقی میان ولی فقیه و امام نیست و دامنه ولایت فقیه وسیعتر از ان است.

وی افزود: این ولی فقیه است که به قانون اساسی مشروعیت می‌دهد، نه اینکه قانون اساسی به ولایت فقیه مشروعیت دهد و در واقع این امام علی(ع) بود که به واقعه غدیر عینیت بخشید، نه اینکه غدیر به امام علی(ع) ارج و بها بدهد.

همچنین در ابتدای این نشست، دکتر نصیری، سرپرست جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل ضمن خوشامدگوئی به میهمان این نشست، گفت: هر چقدر که از زمان پربرکت انقلاب اسلامی ایران می گذرد، روز به‌روز، رو به رشد بودن آن و نقش رهبری مقتدرانه حضرت امام خمینی(ره) و نایب بر حق ایشان، حضرت امام خامنه‌ای(دامت برکاته) در ثبات آن، خود را نمایانتر جلوه می‌دهد.

وی با اشاره به انقلاب‌های نوظهور و فروپاشی سریع آن، مثل انقلاب مصر، اظهار کرد: عدم دوام و پایداری این انقلاب‌ها نشان داد که چقدر نقش رهبری و ولایت فقیه در ثبات حکومت‌ها و انقلاب‌ها حائز اهمیت فراوان است.

همچنین در ادامه این مراسم هریک از اعضای جهاد دانشگاهی واحد اردبیل به طرح دیدگاه‌ها و سئوالاتی در خصوص مسائل مطرح شده در نشست پرداختند.

captcha