کد خبر: 1372589
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۹:۰۴
حجت‌الاسلام صدیقی:

مرحوم «محدث» قرآن را از لفظ به فهم تبدیل کرد

گروه فعالیت‌های قرآنی: امام جمعه موقت تهران در مراسم ترحیم مرحوم «محدث» وی را فردی معرفی کرد که قرآن را از لفظ به فهم تبدیل کرد و گفت: ولایت‌مداری ویژگی بارز آن مرحوم بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مراسم سومین روز درگذشت مرحوم استاد «سیدهادی محدث»، مؤلف کتب قرآنی آموزشی، عصر روز گذشته، 19 بهمن‌ماه با حضور برخی فعالان قرآنی و فعالان سیاسی کشور در مسجد علی ‌ابن‌موسی رضا(ع) تهران برگزار شد.

مرحوم محدث خدمتگذار امام(ره) و انقلاب

حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی، امام جمعه موقت تهران در بخشی از این مراسم به بیان سخنانی در مورد شخصیت مرحوم استاد «سیدهادی محدث» پرداخت. وی در ابتدا با بیان اینکه مرحوم «محدث» شخصیتی دلسوز، موفق در زندگی و خدمتگذار به امام و انقلاب بود، گفت: وجود چنین شخصیت‌هایی برای جامعه نعمت است و باید از آنها بهره‌های لازم را برد.
وی در ادامه خطاب به حاضران در این مراسم گفت: هر چه که می‌توانید در راه اطاعت از خداوند متعال کم نگذارید، زیرا هر چه خیر است در اطاعات از خدا و هر چه شر و بدی است در طاعت خداوند نبردن است.

اطاعت از دستورات اسلام حرکت به بالا را به دنبال دارد
امام جمعه موقت تهران در ادامه ادای امانت، صداقت، همسایه‌داری و طول سجود را از جمله ویژگی‌های عنوان کرد که امام حسن عسکری(ع) در یکی از احدایث خودشان بر آن تأکید می‌کنند، تصریح کرد: دستورات در اسلام هر چه که هست نور و درجات است و هر قدمی که با راهنمایی قرآن و عترت(ع) برداشته می‌شود، حرکت به سمت بالا را در پیش خواهد داشت.
حجت‌الاسلام صدیقی با بیان اینکه نماز و آیات قرآن تکرار ندارند، گفت: اولین نمازی که انسان پس از تکلیف می‌خواند با آخرین نمازی که قبل از مرگ به جا می‌آورد، یکی نیست؛ زیرا انسان همواره سیر تصاعدی دارد و همیشه از مرحله‌ای به مرحله دیگر وارد می‌شود.
امام جمعه موقت تهران در ادامه سخنان خود در مراسم ترحیم مرحوم استاد «محدث» با بیان اینکه برخی امور قربی آثاری دارد که باید زیاد به آن اعتنا و توجه کرد، گفت: یکی از این امور صداقت است، صداقت کلید خوشبختی‌ها و سعادت است که باید بسیار بیشتر از این‌ها در زندگی مورد توجه قرار گیرد. دومین امر نیز ادای امانت است، عمر و جوانی که خداوند به ما عطا کرده است، همه امانتی است از جانب خدا که در آخرت در مورد آن سؤال می‌شود.

مرحوم محدث شخصیتی که دعای ابوحمزه ثمالی را ترک نکرد
وی در ادامه مرحوم «محدث» را از جمله شخصیت‌هایی معرفی کرد که از این امانت الهی به بهترین نحوه استفاده برده بود و در ادامه افزود: ایشان هیچ وقت دعای ابوحمزه ثمالی را ترک نکرد و هر وقت این دعا را کمی دیرتر از موعد می‌خواند، نشاط خود را از دست می‌داد.
حجت‌الاسلام صدیقی در ادامه قرآن و عترت(ع) را دو امانتی دانست که پیامبر اکرم(ص) در میان امت خود به امانت گذاشت و تصریح کرد: باید در ضمیر خودمان به جستجو بنشینیم و ببینیم تا چه حد توانسته‌ایم حق این امانت بزرگ را ادا کنیم؛ حضرت امام خمینی(ره) زمانی که می‌فرماید که «پشتیبان ولایت فقیه باشید تا آسیبی به مملکت شما نرسد»، بر یکی از جنبه‌های عترت(ع) تأکید می‌کند.
امام جمعه موقت تهران در بخش دیگری از سخنان خود طول سجود را یکی دیگر از اموری دانست که امام حسن عسکری(ع) برای نزدیکی به خداوند متعال بر آن تأکید کرده‌اند و در ادامه خاطرنشان کرد: سجده طولانی گناه را کم می‌کند و اگر کسی از خداوند دور شد، خداوند فرمول سجده طولانی را برای نزدیک شدن به خود معرفی می‌کند.

تأکید بر تلاوت زیاد قرآن
وی با بیان اینکه زیاد ذکر خداوند گفتن از جمله دیگر اموری است که انسان را به خداوند نزدیک می‌کند، تصریح کرد: خداوند چند برنامه را به عنوان برنامه قالب که زندگی هر انسانی را مورد پوشش خود قرار دهد، معرفی می‌کند؛ زیاد ذکر خدا کردن، به یاد مرگ بودن و تلاوت قرآن کریم از جمله این موارد است و همه آنها در وجود مرحوم محدث قرار داشت.

وی خاطرنشان کرد: قرآن را باید زیاد تلاوت کرد، زیرا درمان همه دردهای سیاسی، اجتماعی ، اقتصادی، فرهنگی، اخلاقی و ... است و خود قرآن می‌فرماید، زمانی که در آخرالزمان فتنه‌ها شما را در بر گرفتند و فضا را ظلمانی کردند، به قرآن پناه ببرید.

حجت‌الاسلام صدیقی تصریح کرد: مرحوم «محدث» فردی بود که قرآن را از لفظ به فهم تبدیل کرد و سفره قرآن کریم را باز کرد و در همه جا افرادی را تربیت کرد که اهل فهم و تدبر در قرآن هستند و مطمئناً هم در روز قیامت درجات بهشت را با قرآن کریم اندازه می‌گیرند.

تأکید بر ولایت‌مداری مرحوم محدث
امام جمعه موقت تهران در پایان سخنان خود مرحوم محدث، را فردی علاقه‌مند به ولایت و ولایتمدار واقعی معرفی کرد و افزود: ولایت‌مداری چیزی نیست که تنها به زبان جاری کرد، بلکه ولایتمداری باید در خون و پوست و استخوان انسان ریشه دوانده باشد تا انسان بتواند ولایت حضرت ولیعصر(عج) را باور داشته باشد.

captcha