کد خبر: 1373319
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۲
شجاعی‌صائین عنوان کرد:

ساماندهی ممیزی کتاب بر مبنای سیاست‌گذاری هیئت‌های نظارت

گروه ادب: مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ساماندهی ممیزی کتاب بر مبنای برنامه و سیاست‌گذاری‌های هیئت‌های نظارت بر کتاب انجام می‌شود.

علی شجاعی‌صائین، مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اولویت‌های اداره کتاب گفت: در نظر دارم که بعد از ساماندهی اولیه در حوزه ممیزی کتاب، در سایر بخش‌ها که در شرح وظایف دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی ذکر و مطالبه شده است، برنامه‌ریزی کنم.

وی با بیان اینکه شرح وظایف جدید، هم جنبه‌های سلبی و هم اثباتی را برای کتاب تعریف کرده است، افزود: ما هم به جنبه اثباتی آن خواهیم پرداخت تا ناشران بُعد حمایت و همراهی از معاونت فرهنگی و دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی را داشته باشند و هم به جنبه‌های سلبی می‌پردازیم که قانون برعهده این اداره گذاشته است.

شجاعی‌صائین به برنامه‌های اداره کتاب اشاره و اظهار کرد: ظرف دو، سه ماه آینده برنامه‌های خود را برای معاونت فرهنگی تعریف و پیشنهاد می‌کنیم تا بتوانیم آنها را اجرایی کنیم.

وی در ادامه سخنانش، وظایف هیئت‌های نظارت بر کتاب را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: هیئت‌های نظارت بر کتاب در دو بخش بزرگسال و کودک و نوجوان براساس قانون مصوب، شرح وظایف مشخصی دارند و عموماً سیاستگذار هستند.

استقرار دبیرخانه هیئت‌های نظارت در اداره کتاب

مدیرکل اداره کتاب از استقرار دبیرخانه هیئت‌های نظارت بر کتاب در دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی خبر داد و بیان کرد: برنامه‌هایی که هیئت‌های نظارت خواهند داشت، مبنای کار ما برای ساماندهی ممیزی کتاب و صدور مجوز نشر است و از تجربه‌های ناشران نیز در این راستا تا جایی که به کیفیت کار آسیب وارد نکند، استفاده خواهیم کرد.
وی ادامه داد: در هیئت‌های نظارت جدید، دیدگاه‌های تازه مطرح می‌شود و از سوی دیگر چارچوب وظایف قانونی اداره کتاب مشخص است و برهمین اساس با توجه به سیاستگذاری‌ها، سعی در اجرای قانون داشته و قصد داریم تا امکانی را برای ناشر و نویسنده فراهم کنیم که بتوانند در صورت اعتراض به رأی اداره کتاب، آن را به صورت سیستماتیک بیان کنند.
شجاعی‌صائین بیان کرد: نظارت این هیئت‌ها بر اساس آئین‌نامه‌ای انجام می‌گیرد که این هیئت تهیه خواهد کرد و به تأیید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد رسید. این آئین‌نامه باید راهنمایی باشد که مجریان با آن بتوانند محتوای این کتب را قبل از چاپ و نشر با فرهنگ اسلامی و ایرانی تطبیق دهند؛ همچنین متناسب با هر رشته تخصصی و کاری، کارگروهی متشکل از افراد صاحب‌نظر و به انتخاب شورای فرهنگ عمومی و زیر نظر هیئت تشکیل می‌شود.
مدیرکل اداره کتاب با بیان اینکه در حال حاضر بحث ممیزی کتاب در اولویت است، تصریح کرد: پس از ساماندهی این موضوع، به مسایلی همچون ترویج کتاب و کتابخوانی و خرید کتاب که از وظایف اداره کتاب است، توجه جدی می‌شود و برنامه‌هایی را برای آن تعریف می‌کنیم.

captcha