کد خبر: 1373461
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۷
دیده‌بان حقوق بشر خواستار شد:

ضرورت مداخله نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در بحران آفریقای مرکزی

گروه بین‌الملل: سازمان دیده‌بان حقوق بشر با صدور بیانیه‌ای ضمن تأکید بر توقف فوری کشتار مسلمانان در جمهوری آفریقای مرکزی، خواستار مداخله نیروهای صلح سازمان ملل برای حل بحران این کشور شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی «Mail and Guardian»، پیتر بوکارت، هماهنگ‌کننده امور اضطراری در سازمان دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد: ما در شرایطی هستیم که اقدام فوری برای توقف کشتارها ضروری است.
مسلمانان ۱۵ درصد جمعیت 4 میلیون و ۶۰۰ هزار نفری جمهوری آفریقای مرکزی را تشکیل می‌دهند. بنابر گزارش سازمان ملل هزاران مسلمان در جریان درگیری‌های اخیر در این کشور، کشته و صدها هزار مسلمان نیز از این کشور آفریقایی فرار کرده‌اند.
بوکارت همچنین خواستار مداخله یک هیئت حافظ صلح سازمان ملل برای توقف فوری کشتارها شد. وی گفت: در غیر این صورت اقلیت مسلمانان در این کشور آینده‌ای نخواهند داشت.
بوکارت اظهار داشت: مناطقی از آفریقای مرکزی به طور کامل از مسلمانان تخلیه شده است. آن‌ها در حال پاکسازی مسلمانان از شهرها هستند.
وی با اشاره به اینکه مسجدهای مسلمانان نیز هدف حمله و تخریب هستند، افزود: از هشت مسجدی که در یکی از مناطق بنگوئی، پایتخت آفریقای مرکزی، وجود داشت، تنها یک مسجد باقی مانده است.
آندره زاپایکه، نخست‌وزیر جمهوری آفریقای مرکزی، روز شنبه گفت: «عده‌ای هستند که نمی‌خواهند مسلمانان در کشور باشند. اما زمانی که مسلمانان از کشور بیرون رانده شوند، چه اتفاقی می‌افتد؟ پروتستان‌ها کاتولیک‌ها را از کشور بیرون می‌کنند و سپس باپتیست‌ها، مسیحیان ایونجلیست را بیرون خواهند راند و در نهایت نوبت به پاکسازی آنیمیست‌ها می‌رسد. زمان آن رسیده است که کنترل را دوباره در دست بگیریم و از افتادن کشور به ورطه هرج و مرج جلوگیری کنیم.»
دیوان بین‌المللی کیفری لاهه نیز روز جمعه (18 بهمن) با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که تحقیقات اولیه در مورد جنایات جنگی در جمهوری آفریقای مرکزی را آغاز کرده است.
فاتو بنسودا، دادستان کل دیوان لاهه گفت: وضعیت شهروندان مسلمان آفریقای مرکزی از سپتامبر 2012 تاکنون و هر روز بدتر شده‌ است. ما گزارش‌هایی را درباره شدیدترین نوع وحشیگری‌ها از این منطقه دریافت کرده‌ایم و تصمیم گرفته‌ایم که یک هیئت تحقیقاتی، برای رسیدگی به این جنایات سازماندهی کنیم.

مطالب مرتبط
captcha