به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آیتالله واعظ طبسی، تولیت آستان مقدس رضوی چهارشنبه شب، 23 بهمنماه در جمع 300 نفر از فارغالتحصیلان دانشگاه علوم اسلامی رضوی در تالار اماکن متبرکه حرم مطهر رضوی، افزود: در طول سالهایی که از انقلاب اسلامی میگذرد، دیروز یک مقطع بسیار تاریخی بود.
وی ادامه داد: کاملاً محسوس بود که همه اقشار و سلایق با وحدت کلمه و با شناخت از زمان و دشمن و اغتنام فرصتها به میدان آمده بودند.
آیتالله طبسی با بیان اینکه هرچند دشمنان ما وقیحتر از این حرفها هستند که تسلیم منطق و استدلال و آنچه قابل حس و درک است بشوند، اظهار کرد: دشمنان اسلام اگر لحظهای به خود بیایند، متوجه خواهند شد که ملت ما به هیچ قیمتی دستاوردهای انقلاب خود را از دست نمیدهد. غرور ملی، توجه به ارزشهای اسلامی و ملی و صیانت از آنها برای ملت ما یک تکلیف است. همچنان که تبعیت از رهبری و امام جامعه اسلامی و تجدید عهد با او، تکلیف است.
وی با بیان اینکه آمریکاییها چون دیدند در صحنه مذاکرات و تفاهمها، آنچه را که فکر نمیکردند، از دست دادهاند و ضربه جبرانناپذیری بر حیثیت و اعتبار سیاسی آنها وارد شد، این گفتار خشن و بیمنطق که معنای آن زیر پا گذاشتن همه توافقات و تفاهمات است را پیش گرفتند که البته این اولین گام است و ما هم حرف زیاد داریم و به یاری خدا و هدایت رهبری معظم انقلاب، دشمن را در جای خود خواهیم نشاند.
شهید بهشتی به این دانشگاه چشم دوخته بود
وی که در جمع حدود 300 نفر از فارغالتحصیلان دانشگاه علوم اسلامی رضوی سخن میگفت، افزود: این جلسه برای من بسیار مسرتبخش است. احساس میکنم به طور نسبی، آن سیاستها و هدفهایی که در این دانشگاه پیش بینی میشد و بزرگانی از علما و دانشمندان و متفکران حوزه و دانشگاه همچون شهید بهشتی به آن چشم دوخته بودند، امروز به ثمر نشسته است.
وی ضمن گرامیداشت دهه مبارکه فجر و یاد و خاطره امام راحل، اظهار کرد: شما اهل علم و صاحبان فکر و برداشتهای علمی هستید و کار آموزشی و پژوهشی و علمی قابل توجه و تحسین دارید. بهتر است تفکر کنید که امام با چه سلاحی به جنگ دشمن آمد. اصلاً آنچه زمینه را فراهم آورد که امام به این موقعیت اجتماعی برسد و مرد بینظیر جامعه بشری شود و گفتار و رفتارش خط مشی برای همه آزادگان و آزادیخواهان جهان باشد و او را به عنوان یک رهبر نمونه بشناسند، چه بود؟
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: آن مقدرای که ما در محضر ایشان توفیق داشیتم، امام(ره) چند خصوصیت مهم داشت؛ تقوا، اخلاص، علم، قدرت نفوذ معنوی، شجاعت، صراحت لهجه و قاطعیتی که ناشی از ایمان بود. اگر به مسئلهای میرسید، درنگ نمیکرد. در جریان فیضیه میخواستند از ایشان و یارانش زهر چشم بگیرند. امام به منزل رفته و در را بستند، احدی را نپذیرفتند. هر پیامی که میرسید، آن را نگه میداشتند. کارشان را انجام دادند که نتیجه آن تنظیم یک بیانیه بسیار قوی و از نگاه بعضیها خیلی خطرناک بود. بیانیهای که شاه دوستی را آدمکشی میدانست و وقتی منتشر شد، شوری عجیبی در جوانان ایجاد کرد.
احترام به علما، از خصوصیات برجسته امام(ره) بود
وی از دیگر خصوصیات برجسته امام راحل(ره) را احترام به علما و مراجع ذکر کرد و افزود: مادامی که آیتاللهالعظمی بروجردی در قید حیات بودند، ایشان خیلی احترام نگه میداشت. حتی چون میدانستند که ایشان با طرح یک سری مباحث فلسفی موافق نیستند، مباحث فلسفی هم تدریس نمیکردند و تا آقای بروجردی در قید حیات بودند و حتی مدتی پس از رحلت ایشان، امام خمینی(ره) رساله ندادند.
وی با بیان اینکه کسی بیزحمت به جایی نمیرسد، گفت: امام دکتری نداشت و با این الفاظ و اصطلاحات بینالمللی در حوزه سیاست هم کاری نداشت. آن آدابی که در روابط سیاسی دنیا به کار برده میشد، همه را به بازی گرفت. در جلسهای که سران کشورهای عضو اکو دعوت بودند، شوارد نادزه، وزیر امور خارجه شوروی سابق از لحظات دیدارش با امام بیان میکرد و میگفت «من از دیداری که با امام داشتم، شگفت زده شدم. برای من آن جلسه و دیدار فراموششدنی نیست».
وی افزود: امام به قدر با عظمت و با ابهت برخورد کرد که کاملاً در آن جلسه محسوس است وزیر خارجه شوروی سابق چقدر احساس کوچکی میکرد.
امروز اسلام بیش از همیشه به قلم شما نیاز دارد
وی توصیه کرد: آنچه باید به آن توجه کنید، ایمان، تقوا، اجتناب از محارم، احساس مسئولیت در برابر جوامع بشری و اسلام است و بدانید که امروز اسلام به وجود شما، به تبیین حقایق و قلم و بیان شما بیش از هر زمان دیگر نیازمند است.
نماینده ولی فقیه در خراسان در ادامه افزود: در روزگاری که صهیونیستهای خبیث برای شیعه شناسی متفکران خود را به کار میگیرند، ما چه عذری در پیشگاه خدای متعال داریم که ساکت بمانیم و قلم و بیان ما نتواند کمک کند؟ یک مشت صهیونیست و یک مشت انسانهای فاقد هرگونه اخلاق و منطق به نام جریان وهابی و سلفیگری به جان جامعه بشری افتادهاند، چه کسانی باید جواب اینها را بدهند؟
وی تأکید کرد: شما باید متناسبت با شرایط زمان بنویسید و نتیجه تحقیق شما بیرون بیاید. وظیفه دستگاه نشر کشور است که بهخوبی اینها را منتشر کند. چرا باید این مطالب سخیف و بیپایه و اساس که پایهای جز شرک ندارد، به وسیله جریان وهابی در عربستان منتشر شود و به زائران ما بدهند، اما ما نتوانیم فریاد اسلام را به گوش آنها برسانیم؟ قطعاً وزارت امور خارجه میتواند و پیامش این است. وزارت ارشاد اسلامی میتواند و باید بتواند و وظیفهشان این است. این تکلیف ما و جمهوری اسلامی است.
هیچ کشوری نمیتواند برای ایران تصمیمگیری کند
آیتالله واعظ طبسی با بیان این که امروز هیچ کشوری، هیچ سیاستمداری، هیچ مجموعه سیاسی و هیچ مغز متفکر سیاسی نمیتواند برای ایران تصیممگیری کند، گفت: سیاست، نظر و فکر ما که مورد تأیید رهبری است، تعیینکننده است. همان طور که قبلاً گفته بودم، یکی از مقامات بلندپایه آمریکایی گفته بود که عدم حضور ایران در مذاکرات ژنو 2 کاملاً محسوس بود و این مذاکرات شکست خورد و در جلسه دوم هم محکوم به شکست است که رمز آن، نبودن ایران است.
وی خطاب به فارغالتحصیلان دانشگاه علوم اسلامی رضوی، گفت: در حوزه بمایند، حوزه را متحول کنید. فقیه و مجتهد تربیت کنید. قدرت حوزه را بالا ببردید. قدرت تحلیل مسائل به حوزه بدهید. فکر حوزه را روز به روز تقویت کنید. خود جزء متفکران بزرگ اسلامی بشوید. در موضوعاتی که امروز دنیا به آن نیازمند است، پاسخ مناسب داشته باشید.
توصیههایی به طلاب جوان
وی ضمن توصیه طلاب به نظم در امور تدریس و برپایی نماز جماعت و دقت در مطالعات برای تدریس و پرداختن به بحثهای جنبی، گفت: بحث فقه و اصول برای طلبه محور است. قرآن کریم، فهم قرآن، نهج البلاغه همه در کنار فقه و اصول مطرح است. خدا را شکر که تفسیر، دقت در آیات و روایات و فهم حدیث در حوزه امروز مطرح است. شما فرزندان روحانی ما هستید. این کمک خدا بوده که بتوانیم از منابع آستان قدس رضوی استفاده کنیم و یک مؤسسه قوی ایجاد شود که شما مسائل اسلامی را آنجا بگیرید و به دیگران منتقل کنید.
یادآور میشود، حجتالاسلام والمسلمین محمد باقر فرزانه، رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی به ارائه گزارشی از فعالیتهای دانشگاه علوم اسلامی رضوی پرداخت.