کد خبر: 1375098
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۹

نیت الهی عامل جذب الطاف الهی و شرط قبولی عمل است

خبرنگاران افتخاری/ محمود لطفیان: مرحوم ملاعباس لطفیان سرگزی، از علمای سیستان به جوانان توصیه می‌کرد نیت و انگیزه‌هایشان در هر کاری رضایت خدا و اهل بیت(ع) باشد. مقدس‌ترین کارها به خاطر نیت بد، فاسد می‌شود و ساده‌ترین کارها با نیت خوب ارزشی بسیار پیدا می‌کند.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نیت الهی عامل جذب الطاف الهی و شرط قبولی عمل است. امام صادق(ع) فرمود «هرکس کار اندکی را برای خدا انجام دهد خدا آن را در چشم دیگران بزرگ جلوه می‌دهد و هر کس از کار بسیار خود هدف غیر خدایی داشته باشد و به جای جلب رضای خدا به فکر جلب توجه مردم باشد، خدا کار زیاد او را در نظر مردم کم جلوه می‌دهد».

اخلاص، مدرسه‌ و دانشگاه است که دانش‌آموزان و دانشجویان آن در مدت 40 روز به مدارج عالی حکمت می‌رسند و در سایه اخلاص به حدی از بصیرت و یقین می‌رسند که فوق تصور است. از ویژگی‌های اخلاقی مرحوم ملاعباس براساس آیه 9 سوره انسان، بی‌توقعی از دیگران و توجه به تکلیف نه عنوان و پشیمان نشدن از کار خیر و عمل صالح بود زیرا برای خدا کار کرده و اجر خود را برده است چه نتیجه دنیایی و مطلوب بدهد یا نه.

مرحوم ملاعباس در انحصار باند و تشکیلات خاص نبود و اگر گروهی را باطل می‌دید از آنها کناره‌گیری می‌کرد و اگر حق بود از آن حمایت می‌کرد. وی معتقد بود و باورداشت مراجع عظام تقلید و مبلغ قرآن و مجتهد شاخه شجره طیبه طوبای نبوی است و حجتی آشکار برعملکرد مدعیان بدرفتار، شب شکن در ظلمت جاهلیت، شفابخش دل‌های دردمند و مشتاق علمای شمع شب‌افروزی است که با «نوراً یمشی به فی الناس» رسواگر ظلمت‌نشینان سیاه دل و تاریک اندیشان سیاه‌نماست که در صددند نور الهی را با پف‌هایشان خاموش کنند.

مبلغ قرآن و عالم دین شرح مظلومیت مستضعفان رنج‌دیده و محنت کشیده‌ای است که دست تضرع به سوی معبود خویش بلند کرده‌اند. عالم‌ دین و مبلغ قرآن شوکت و اقتدار میهن اسلامی و شاخص عزت و سربلندی جامع است. وی پذیرای فرمان عاشقانه است تا تمام هستی خویش را در راه وصال دولت در طور سینای بندگی به کف اخلاص نهند.

وجود عالم دین، مبلغ قرآن و مراجع عظام تقلید شوینده شبهات شرک، نفاق و وعده حیات بخش رسول اکرم(ص) که مبلّغ و مربی قرآن شمیم شقایق‌های خونین دشت بلاست و شبنم پرطراوت گل‌های بیابان نینوا شیفته بی‌قرار شریعت نبوی و شیعه ناب طریقت علوی است. این عالم شتابنده شادمان است به سوی مغفرت پروردگارش او یار بی‌ریای ناخدای کشتی انقلاب بود.

وی خوش‌مشرب و رک‌گو بود و در یک عمر زندگی قرآنی بدون هیچ‌گونه تغییر و انحرافی ثابت و استوار در خط امام(ره) و انقلاب باقی مانده. بیانی شیوا، رسا و بی‌پرده داشت. ماجراهای زندگی هر یک از الگوهای بومی و محلی برای نسل جدید خواندن و جالب توجه است. وی معتقد بود که اگر عشق‌سوز دل برای تبلیغ دین داشته باشیم با وسایل ساده و دم‌دستی هم می‌شود، تبلیغ کرد.

این عالم سیستانی با تلاش مضاعف و خستگی‌ناپذیر فعال پویا و منبری و سخنرانی منصف بود محاسن و معایب هر موضوع و بحث و کاری را با هم بررسی می‌کرد و نگاه یک طرفه و تک‌بعدی به مسائل نداشت. سفرهای متعدد او به روستاهای محتلف و مناطق عشایری سیستان و ارتباط با علما و طلاب مطالعه زیاد از او یک شخصیت پخته کامل و با تجربه ساخته بود. وی کوله باری از تجربه، دانش و منبر بود. او معتقد بود فرصت و دقت گران قیمت از طلا، جواهر و مروارید است. حتی از پاره‌وقت‌‌ها نیز به خوبی استفاده می‌کرد.

مطالعه فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی را به عنوان یک سنت حسنه در خانواده‌ها احیا کنیم و حتی از جمله سوغاتی و هدایای ما کتاب مفید باشید. داستان راستان شهید مطهری قصه‌های بهلول، قضاوت‌های امام علی(ع)، داستان دوستان، تفسیر قرآن استاد قرائتی و ... با همه مشغله‌های تبلیغی و دیدارهای چهره به چهره مردمی به همسر و فرزندانش توجه بسیار زیادی داشت و در خصوص تربیت قرآنی فرزندان و توجه به نیازهای واقعی آنان کوتاهی نکرد.

وی احترام ویژه‌ای برای خانواده قائل بود و همیشه از خانواده‌اش به خاطر سختی‌ها و زحماتی که کشیده‌اند قدردانی می‌کرد. او معتقد بود خوشبختی واقعی یعنی مددرسانی به دست نیازمندان. یکی از مصلحان و بیدارگران در جامعه عشایر سیستان بود. پرشور، فداکار و منادی ایمان و عمل بود. تعامل خوبی با سایر مبلغان داشت و اهل هوی و هوس نبود و هیچ وقت امور شرعی را زیرپا نگذاشت و کوچکترین خلاف شرعی در مسیر انجام وظیفه مرکب نشد او به سادات و علما علاقه‌مند بود و تحت تأثیر اندیشه‌های قرآنی امام خمینی(ره) قرار داشت.

ملاعباس با احساس وظیفه کار می‌کرد، بدون آئین‌‌نامه، شیوه‌نامه، بخشنامه، اساسنامه و تأمین اعتبار. وی براساس دستور قرآنی، علما و احادیث اهل بیت(ع) حرکت می‌کرد و توانایی خوبی در تحمل تفاوت‌ها، سلیقه‌های محتلف و مخالف داشت.

اعتدال در زندگی از خصوصیات خاص مرحوم ملاعباس لطفیان‌سرگزی بود. وی هرچه سن‌شان بالاتر می‌رفت روح و برخوردشان خیلی قوی‌تر می‌شد و از طریق آگاهی دادن به مردم آنها را برای انقلاب آماده می‌کرد و معتقد بود انقلابی بودن فقط به شور و هیجان نیست. بندگی خدا و توسعه بندگی است که باعث توسعه زندگی و دچار افراط، تفریط و انحراف فکری نمی‌شود.

captcha