کمالالدین پیرمؤذن، منتخب مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در مورد علت اخطار قانون اساسی خود در صحن علنی مجلس نسبت به تبعیض در تخصیص اعتبار به دارالقرآنها در استانهای مختلف به ویژه بین اصفهان و اردبیل گفت: جدول 17 قانون بودجه 93 در مورد کمک به نهادهای فرهنگی است و در این جدول متاسفانه بر مبنای رایزنیها بودجه این جدول تقسیم شد.
وی افزود: نقد من نسبت به اختصاص بودجه به مسائل کلان و ملی نبود، بلکه بیعدالتی در تخصیص بودجه برای نهادهای فرهنگی و قرآنی را مورد انتقاد قرار دادم.
نماینده مردم اردبیل در خانه ملت گفت: در زمان توزیع بودجه برای سرمایهگذاری، به شهرهای بزرگ بودجه فراوانی داده میشود با این توجیه که سود اقتصادی در این زمینه وجود دارد، اما به شهرهای کوچک و مناطق محروم بودجه کمی اختصاص مییابد، زیرا برخی معتقد هستند، اختصاص بودجه زیاد در این مناطق توجیه اقتصادی ندارد.
پیرمؤذن گفت: در زمانی که اعتبارات برای مسائل فرهنگی و دینی اختصاص مییابد، باید نحوه توزیع اعتبارات برگرفته از بینش اسلامی باشد، یعنی عادلانه تقسیم شود و همه مراکزی که فعالیت قرآنی و فرهنگی میکنند به صورت عادلانه زیر چتر حمایتی دولت قرار بگیرند.
دارالقرآنهای شهرهای محروم به کمک بیشتر دولت احتیاج دارند
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس عنوان کرد: در شهری همچون اصفهان به دلیل وجود مراکز اقتصادی و کارخانجات فراوان میتوان این مراکز اقتصادی بخشی از مشکلات مالی دارالقرآنهای این شهر را تامین کنند، اما شهرهای کمبرخوردار به دلیل نداشتن زیرساختهای اقتصادی احتیاج بیشتری به کمک مسقیم دولت دارند.
نماینده مردم اردبیل در خانه ملت گفت: هفته گذشته برای این مسئله در صحن مجلس تذکر دادم و از ناعادلانه بودن کمک مالی دولت به دارالقرآن های شهرهای کشور انتقاد کردم، اما متأسفانه این بیعدالتی در کمیسیون تلفیق اصلاح نشد.
وی با ذکر اینکه نحوه توزیع اعتبارات در بودجه 93 برای دارالقرآنها ناعادلانه است، گفت: از جمله تبعات این اقدام این است که برخی از شهرهای کشور که متمکن هستند از کمکهای دولت در زمینه قرآن برخوردار میشوند و متاسفانه شهرهای کوچک و محروم از سیاستهای حمایتی و مالی دولت و مجلس بیبهره خواهند شد.
لزوم توجه دولت و مجلس به بینش علوی در تخصیص اعتبارات
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: امیدوارم مجلس و دولت در زمینه تخصیص اعتبارات توجه بیشتری به آموزههای دینی و بینش علوی داشته باشد و بر مبنای نیاز، جمعیت و امکانات شهرها بودجههای قرآنی را تخصیص دهند.