به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) مراسم افتتاحیه هفتمین دور نشست دینی مرکز گفت وگوی ادیان سازمان فرهنگ وارتباطات اسلامی با شورای جهانی کلیساها امروز 26 بهمن با حضور حجت الاسلام یونسی، دستیار ویژه رئیس جمهور، علی محمد حلمی، رئیس مرکز گفت وگوی ادیان، کلارا آموس، مسئول ارتباطات و گفتوگوهای شورای جهانی کلیساها، اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان خلیفه ارامنه تهران و شمال ایران، آیت الله تسخیری مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام برگزار شد.
در ابتدای این نشست علی محمد حلمی ضمن عرض خیرمقدم و خوشامد به میهمانان حاضر گفت: مرکز گفت وگوی ادیان به عنوان تنها نهاد رسمی جمهوری اسلامی ایران در عرصه گفت وگوی بین دینی همواره تقویت وجوه مشترک ادیان از جمله ارزش های الهی و انسانی دوستی و مودت و پرهیز از خشونت وافراط گرایی را با بهره گیری از ظرفیت های ادیان در مسیر ترویج فرهنگ دینی و اشاعه ارزش هایی که به ارتقای معنوی انسان می انجامد، دنبال می کند.
گفت وگوی دینی؛ فراهم سازی زمینه اتخاذ مواضع مشترک ادیان
وی در ادامه افزود: توجه به معنویت راهگشای اصلی مشکلات اساسی زندگی بشر امروز است. از این رو گفت وگوی دینی نه تنها زمینه تبادل نظر بین ما را فراهم آورده بلکه شناخت و درک متقابل آموزه های دینی پیروان ادیان الهی و اتخاذ مواضع مشترک ادیان در قبال نگرانی های امروز جامعه بشری را فراهم می آورد.
برگزاری دور هفتم از گفت و گوها با عنوان معنویت و مدرنیته
حلمی ضمن اشاره به پیشینه ارتباط با شورای جهانی کلیساها گفت: آغاز ارتباطات و گفتگوهای بین مرکز گفتگوی ادیان و شورای جهانی کلیساها به سال 1374 باز می گردد که گفت وگوی مقدماتی با عنوان بررسی کلی اسلام و مسیحیت پیرامون صلح وعدالت در شهر ژنو برگزار شد و به دنبال آن گفت وگوها شکل گرفت تا به امروز که ما شاهد برگزاری دور هفتم از گفت و گوها با عنوان معنویت و مدرنیته هستیم.
در ادامه ابراهیمی ترکمان رئیس سازمان فرهنگ وارتباطات اسلامی ضمن خوشامد گویی به میهمانان گفت: خرسندم که امروز هفتمین دور نشست دینی مرکز گفت وگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را با شورای جهانی کلیساها آغاز می کنیم. این آشنایی سابقه ای قریب به دو دهه همکاری مشترک دارد که با عزم و اراده جدی طرفین بر ادامه گفتگوی دینی و حرکت به سمت اهدافی فراتر از صرف گفتگو دنبال شده است.
ترکمان در ادامه افزود: این اهداف در طول سال ها همکاری به یک دغدغه مشترک تبدیل شده است. دغدغه ای که در واقع امروز تمامی دینداران جهان آن را مطالبه می کنند و ما و شما نیز در همان مسیر پیش رفته ایم. اگر دیروز با توهین به مقدسات ادیان مواجه شدیم در جبهه ای مشترک به نام جبهه پیروان ادیان توحیدی و در اقدامی سریع آن را محکوم کردیم که از جمله می توان به بیانیه مرکز گفتگوی ادیان در واکنش به اقدام تروریستی علیه مسیحیان در کلیسای ماریوحنا و بیانیه شورای جهانی کلیساها در محکومیت اهانت به پیامبر گرامی اسلام(ص) اشاره کرد.
ما به گفت وگو پایبندیم
ترکمان در ادامه با اشاره به سخنان رئیس جمهور در سازمان ملل متحد یادآور شد: به پیشنهاد رئیس جمهور ایران و در قطعنامه ای که به تصویب سازمان ملل متحد رسید جهان به مقابله با خشونت و افراط گرایی دعوت می شود. این پیشنهاد می تواند دروازه ای برای رسیدن به صلح و دوستی در دنیا باشد که علاوه بر اثبات حقانیت و صلح طلبی نظام اسلامی مسیر روشنی برای ایجاد صلح و امنیت در جهان فراهم نماید و خشونت و افراط گرایی را دنیا ریشه کن کند. این مهم محقق نمی شود مگر با گفت وگوی بین ادیان که در این زمینه وجوه مشترکی دارند. ما به گفت وگو پایبندیم و تجربیات زیادی را در عرصه گفتگوی دینی با ادیان مختلف کسب کرده ایم.
رئیس سازمان فرهنگ وارتباطات اسلامی در ادامه افزود: آنچه در مروری اجمالی از این گفتگوها به دست می آید نشان از تعدد خواسته های مشترک پیروان ادیان توحیدی دارد.
معنویت همواره با ادیان قرین بوده است
ترکمان در پایان گفت: عنوان اصلی این دور از گفت و گوها معنویت و مدرنیته است. مسلم است که معنویت همواره با ادیان قرین بوده است به گونه ای که حتی امروز افراد با شنیدن واژه معنویت آن را از خدا که محور ادیان است جدا نمی کنند. هرچند در این باب کم وبیش تفاوت هایی نیز در بین ادیان مختلف وجود دارد.
وی بیان کرد: مدرنیته انسان سنتی را با چالش های جدی مواجه کرده است و از سویی دیگر زمینه رشد و بالندگی بشر را فراهم کرده است. امید است این گفتگوها بتواند ضمن ترسیم جایگاه معنویت و مدرنیته در اندیشه اسلامی و تفکر مسیحی به بررسی رابطه معنویت با علوم انسانی، تکنولوزی، فلسفه، امنیت، معیشت، هنر و سلامت مدرن از دیدگاه اسلام و مسیحیت بپردازد.
یادآوری می شود اولین میزگرد علمی این دور از گفت و گوها امروز ساعت 17:10 با ارائه مقاله توسط لگن هاوزن، اندیشمند مسلمان و بعد ارائه مقاله توسط ژان کلودباست، اندیشمند مسیحی برگزار می شود.
گزارش تصویری مربوط به نشست را اینجا ببینید!