کد خبر: 1376781
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۲
عباس‌زاده عنوان کرد:

فتوای حرمت استفاده از سلاح هسته‌ای؛ مبنای برگزاری همایش «فقه هسته‌ای»

گروه اندیشه: اصل ایده همایش «فقه هسته‌ای» بر اساس دو فتوای مقام معظم رهبری در حرمت تولید، انباشت و به کارگیری سلاح هسته‌ای شکل گرفته است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، نشست خبری همایش «فقه هسته‌ای»، صبح امروز، سه‌شنبه 29 بهمن‌ماه با سخنرانی عباس‌زاده، مشاور رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و مدیر کل ریاست این پژوهشکده برگزار شد. عباس‌زاده در این نشست گفت: اصل ایده شورای امور بین‌الملل پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بر اساس دو اتفاق مطرح شد که یکی از آن دو فتوای مقام معظم رهبری در حرمت تولید، انباشت و به کارگیری سلاح هسته‌ای بود و دیگری هم سخنرانی اوباما بود که گفت مبنای مذاکرات هسته‌ای با ایران باید همین فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران باشد.
وی ادامه داد: این همایش یک همایش علمی است، نه یک همایش سیاسی که کاملا در سطح ملی برگزار می‌شود. هدف از برگزاری آن این است که ابعاد و آثار فقهی، حقوقی و تاریخی فتوای مقام معظم رهبری را بررسی کنیم. تاکنون 40 مقاله به دبیرخانه این همایش رسیده است و البته امکان دریافت مقالات هنوز وجود دارد. البته چنین مورد نظر است که مجموعه مقالات در دو مجلد چاپ شود و بعدها برای استفاده بین‌المللی به زبان‌های عربی و انگلیسی نیز ترجمه و منتشر شود.
وی افزود: این همایش در چهار محور تنظیم شده است. محو‌رهای علمی این همایش در اولین محور تلاش می‌کند به تبیین ماهیت نظر مقام معظم رهبری بپردازد، که آیا این نظر یک فتوا بوده و یا اینکه یک حکم حکومتی است و از جهت احکام فقهی آیا جزو احکام اولیه است و یا نه جزو احکام ثانویه. در محورهای بعدی به این مسائل پرداخته می‌شود: تبیین مبانی و ادله فقهی حرمت تولید، انباشت و به کارگیری سلاح‌های هسته‌ای، تبیین مبانی نظری سیاسی تولید، انباشت و به کارگیری سلاح‌های هسته‌ای و در آخرین محور جایگاه حقوقی فتوای رهبری در اسناد بین‌المللی.
عباس‌زاده تصریح کرد: قبل از این همایش پنج نشست با موضوعات مختلف داشته‌ایم که مقالات علمی واصله توسط اندیشمندان مورد نقد و بررسی قرار گرفته است. موضوعات نشست‌های پیشین به این قرار بودند: ادله فقهی منع به کارگیر سلاح هسته ای با رویکرد بشر دوستانه محیط زیستی، ممنوعیت استفاده از سلاح کشتار جمعی، استدلالات قرآن برای ممنوعیت استفاده از سلاح کشتار جمعی، تقابل اندیشه اسلامی و اندیشه غربی در زمینه سلاح کشتار جمعی و همچنین فصل نوین معنویت دینی جهان در برابر سلاح کشتار جمعی.

مدعوین این همایش، نمایندگان مجلس، سفیران واتیکان و فلسطین، دانشجویانی که در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های انرژی اتمی فعالیت دارند و نمایندگان کشورهای خارجی هستند که در کشور ما حضور دارند. هم‌چنین در این همایش از علما و فتواهای آن‌ها نیز استفاده می‌کنیم.
وی در پایان با اشاره به سخنران اصلی مراسم افتتاحیه گفت: در این همایش علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی به ایراد سخنرانی می‌پردازد و در ابتدای مراسم پیام تصویری آیت‌الله جوادی آملی پخش می‌شود و پس از آن آیت‌الله محمدجواد لنکرانی با موضوع «تولید و کشتار سلاح هسته‌ای»، آیت‌الله ابوالقاسم علیدوست با موضوع «بررسی فقهی تولید انباشت و به کارگیری سلاح‌های کشتار جمعی»، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مبلغی با موضوع «مبانی فقهی تحریم، ‌تولید و انباشت هسته‌ای» و نهایتا ناصر قربان با موضوع «مشروعیت یا عدم مشروعیت بکارگیری سلاح هسته‌ای» به ایراد سخنرانی می‌پردازند.

captcha