به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، عرصه فرهنگ و ادب در هفتهای که گذشت، اخبار متعدد و مهمی داشت که «حضور نشر چشمه در نمایشگاه کتاب»، «تغییر رئیس کتابخانه ملی»، «طراحی پوستر بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران» و «محاسبه میزان مطالعات قرآنی، نیازمند ارائه راهکار» عناوین برخی از اخبار مهم این حوزه را تشکیل میدهند که در ادامه خلاصه آنها از نظر میگذرد.
حضور نشر چشمه در نمایشگاه کتاب و تغییر رئیس کتابخانه ملی
مراسم تودیع و معارفه دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور به عنوان نخستین برنامه در هفتهای که گذشت، برگزار شد و علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه این مراسم درباره حضور نشر چشمه در نمایشگاه کتاب تهران سال آینده به خبرنگاران گفته بود که منعی برای حضور این ناشر در این پروژه فرهنگی وجود ندارد. این در حالی است که روابط عمومی نشر چشمه اعلام کرده، این ناشر در نمایشگاه کتاب سال آینده شرکت نخواهد کرد.
جنتی همچنین درباره تغییر مدیریت در کتابخانه ملی این طور توضیح داده است: تغییر مدیریت این سازمان برعهده رئیسجمهور و مستقیماً مربوط به وی است.
طراحی پوستر بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران
بنا بر اعلام روابط عمومی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد، بر اساس مصوبه ستاد اجرایی بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران، مقرر شده برای اولین بار و به منظور بهرهگیری از ایدههای جدید و استفاده از توان و ظرفیت طراحان جوان و صاحب اثر در سطح ملی و بینالمللی، طراحی پوستر نمایشگاه کتاب به 10 نفر از طراحان سپرده شود و طراحان تا 15 اسفند مهلت دارند که آثار خود را به ستاد اجرایی نمایشگاه ارسال کنند و نیمه دوم فروردین سال آینده، تصمیم نهایی برای انتخاب پوستر گرفته میشود.
معرفی 573 واحد چاپ و نشر کشور برای دریافت تسهیلات
همایون امیرزاده، رئیس کارگروه طرحهای توسعه صنعت چاپ و نشر معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از معرفی 573 واحد چاپ و نشر کشور برای دریافت تسهیلات از صندوق توسعه ملی خبر داد و گفت: در حال حاضر برابر هماهنگی صورت گرفته با شعب سرپرستی بانک عامل در استانها، 573 واحد چاپ و نشر در سراسر کشور از این تسهیلات برخوردار میشوند.
وی افزود: هم اکنون واحدهای چاپ و نشر از استانهای تهران، خراسان رضوی، قم، البرز، گیلان، مازندران و اصفهان برای دریافت تسهیلات معرفی شدهاند و ظرف یک ماه آینده نسبت به معرفی سایر واحدهای چاپ و نشر استانهای دیگر اقدام میشود.
کتاب «احوال شخصیه شیعیان افغانستان» برگزیده کتاب بلخ شد
برگزاری نخستین جایزه کتاب «بلخ» یکی از برنامههای مهم در حوزه کتاب و نشر بود که شب گذشته با حضور نویسندگان و فرهیختگان ایران و افغانستان برگزار شد و در میان 25 برگزیده این جایزه، نام آثار نویسندگانی چون محمدکاظم کاظمی، احمد شاه مسعود و در بخش دین نیز کتاب «احوال شخصیه شیعیان افغانستان»، ترجمه عبدالله شفایی به چشم میخورد.
محاسبه میزان مطالعات قرآنی، نیازمند ارائه راهکار
نشست رسانهای محمدحسین ملکاحمدی، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور نیز در هفتهای که گذشت برگزار شد و یکی از مسائل مهمی که در این نشست اشاره کرده، این بود که مطالعه ترجمه قرآن کریم، جزء مطالعات جدی محسوب میشود؛ البته مطالعه متن اصلی و عربی قرآن کریم برای افرادی که دانش عربی دارند نیز در شمار مطالعه است و از همه اینها بالاتر، افرادی که به مطالعه تفسیر قرآن کریم میپردازند، در حد متعالی مطالعه کردهاند. در مجموع، اعتقاد من بر این است که مطالعه قرآن و ادعیه قطعاً مطالعه است، ولی باید برای نحوه محاسبه آن راهکار اندیشید.
وی همچنین درباره سرانه مطالعه معتقد است: این بحث چالشی است، هم به لحاظ اینکه بخشهای مختلف در آن ورود میکنند و میزانی را اعلام میکنند و هم به لحاظ اینکه این سرانهها گاهی با هم اختلاف فاحشی دارند. یعنی برخی از آنها از سه دقیقه و برخی دلالت تا هفتاد دقیقه دارند، طبیعی است که اگر مبنای مشخصی وجود داشته باشد تفاوت نباید تا این حد باشد.