به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، کتاب «تصوف در یکصد پرسش و پاسخ» در ابتدا به معرفی تصوف میپردازد و سپس سعی کرده تا از واژههای سنگین جلوگیری کند و خواننده را با عرفان و تصوف آشنا کند.
این کتاب اطلاعات متفرقه زیادی درباره عرفان و ادب ایران و ترکیه را دارا است و به غیر از آن میتوان اطلاعات زیادی از تصوف در مورد کشورهای اسلامی به دست آورد.
در این کتاب مؤلف سعی کرده که اساس تصوف را معرفی کند و از منابع عمده عارفان بزرگ استفاده شده است. این کتاب در 12 بخش نگارش شده است.
بخش اول آن به ریشه کلمه تصوف صوفی و تعاریف صوفیان از تصوف پرداخته است و در ادامه این بخش به معرفی نخستین صوفی و نخستین خانقاه میپردازد، بخش دوم کتاب در مورد تکیه درویش، مقامات طریقت، زهد، منابع تصوف، تصوف و صوفیان با توجه به قرآن حدیث و شریعت صحبت میکند.
در بخش سوم کتاب به معرفی نخستین صوفیان و همچنین احکامی درباره تصوف و همچنین به بررسی زهد خشک میپردازد. در بخش چهارم نخستین مظاهر تصوف تأثیر عناصر خارجی در اسلام تاج خرقه و ذکر را معرفی میکند.
همچنین در بخشهای پنجم و ششم کتاب درباره وحدت وجود مراتب توحید مسئولیت جبر و اختیار و همچنین جهان بینی در تصوف و زمان و مکان عشق، جذبه، فلسفه و تصوف بحث میکند.
در بخش هفتم به بررسی جایگاه مذهب در تصوف و همچنین بیعت و کرامت در تصوف میپردازد. این کتاب در بخش هشتم به بررسی و آرای جبهه مخالف تصوف پرداخته است و در بخش نهم به بررسی تصوف از دیدگاه اجتماعی فتوت و جوانمردی سماع و همچنین زن در تصوف پرداخته است.
بخش دهم و یازدهم به بررسی تصوف از دیدگاه ادبیات هنر و دانش و همچنین بررسی واژههای اصطلاحات تصوف پرداخته و در بخش پایانی مؤلف سعی کرده جایگاه تصوف در روزگار ما را بررسی کند و به این پرسش پاسخ دهد که «تدریس تصوف چه ضرورتی دارد و آیا تعصب در شریعت و طریقت ضرورت دارد یا نه».
یادآور میشود، کتاب «تصوف در یکصد پرسش و پاسخ» در تیراژ هزار و 100 نسخه و با قیمت 11 هزار تومان منتشر شده است.