کد خبر: 1377353
تاریخ انتشار : ۳۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۹
گلعلی بابایی عنوان کرد:

تسریع بیان ناگفته‌های دفاع مقدس با تقویت جشنواره‌ها

گروه ادب: رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس در جایزه ادبی «یوسف» گفت: برای سرعت بخشیدن به بیان ناگفته‌های 8 سال دفاع مقدس، به تقویت جشنواره‌ها به ویژه انتخاب کتاب دفاع مقدس و کنگره‌های سراسری شعر می‌پردازیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، گلعلی بابایی، رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس در ششمین جشنواره داستان کوتاه دفاع مقدس(یوسف) که امروز، 30 بهمن برگزار شد، گفت: دفاع مقدس سرشار از حوادث تلخ و شیرین بود که بررسی آنها درس زندگی را به مخاطبان منتقل می‌کند.

وی ادامه داد: امروز با گذشت نزدیک به سه دهه از دفاع مقدس، می‌توان با آرامش و تأمل بیشتری به آنچه در آن دوران رخ داده است، نگاه کرد. دورانی که سرشار از امید و سرزندگی بود. با اینکه کمبودها بسیار بود، اما همبستگی در جای جای ایران اسلامی موج می‌زد. نسل جوان در آن سال‌ها به ویژه در دهه 60، در متن حادثه‌ها و حماسه‌های دفاع مقدس حضور یافتند و آن حماسه را رقم زدند.

بابایی به تشریح ویژگی‌های مردم در آن دوران پرداخت و گفت: عرفان، مردم‌داری، ترجیح دیگران بر خود، تزکیه و خودسازی، این نسل را به درجه‌ای بالا از آگاهی رساند که در تشخیص و عمل به آنچه باید انجام دهد، نه تنها درنگ نمی‌کرد، بلکه با همه وجود و سرشار از اشتیاق پای در میدان می‌گذاشت و بر سر تشخیص و تکلیف خویش تا پای جان می‌ایستاد و هیچ گاه کم نمی‌آورد و عقب نمی‌نشست. مردم ایران به جهان ثابت کردند که دستان خالی مهم نیستند. با اراده و عزم ملی می‌توان همه چیز را زیر پا گذاشت.

وی اظهار کرد: مطالعه تاریخ دفاع مقدس و حوادث رخ داده در آن دوران الهام‌بخش و آموزنده است و باعث می‌شود تا شناخت انسان نسبت به خود و جامعه ژرفا بیابد. این امر زمینه‌ساز آن می‌شود که از تکرار رویدادهای ناخوشایند در جامعه پیشگیری شود.

رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس با اشاره به اینکه امروز خاطرات دفاع مقدس، عبور از سختی‌ها را میسر می‌کند، گفت: سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس که در زمینه ترویج الگوها و ارزش‌های آن دوران فعال است، تصمیم دارد بنا به تقویت این نوع جشنواره‌ها به ویژه انتخاب کتاب دفاع مقدس و کنگره‌های سراسری شعر این حوزه، زمینه‌ساز حضور هر چه بیشتر نویسندگان و هنرمندان در عرصه هنر و ادبیات پایداری شود و در نتیجه امر ترویج ارزش‌های دفاع مقدس و بیان ناگفته‌های 8 سال ایستادگی مردم ایران را تسریع کند.

در ادامه این مراسم، رحیم مخدومی، دبیر علمی جایزه ادبی یوسف به تشریح چگونگی برگزاری این دوره از جایزه پرداخت و گفت: یکی از نکات حائز اهمیت در جایزه یوسف این بود که آن را از در جا زدن نجات دادیم. متاسفانه جشنواره‌ها صرفاً برای معرفی آثار و نویسندگان برپا می‌شود و جریان‌ساز نیستند؛ زیرا به این آثار توجه اندکی می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه نقد، ویژگی‌های خاص خود را می‌طلبد، اظهار کرد: هم صاحب اثر باید نقدپذیر باشد و هم نقاد موشکافانه این کار را انجام دهد که در دوره ششم جایزه ادبی یوسف این اتفاق افتاد. برخی از آثار، قابل توجه نبوده و مشکلات زیادی را به همراه داشتند. این آثار عاری از روح دفاع مقدس بودند، زیرا برخی نویسندگان آشنایی کاملی با این دوران نداشتند.

در انتهای این مراسم نیز با اهدای لوح یادبود از خانواده‌های شهید مصطفی احمدی‌‌روشن و مرحوم امیرحسین فردی تجلیل به عمل آمد.

captcha