کد خبر: 1377702
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۲:۲۸
وزیر ارشاد:

موسیقی در عرصه تحولات پس از انقلاب اسلامی مؤثر بوده است

گروه هنر: وزیر ارشاد با پراهمیت خواندن هنر موسیقی به نقش تاریخی آن در پس از انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: پس از انقلاب اسلامی تا دفاع مقدس و از دوران سازندگی موسیقی در مشارکت‌های مردمی پیشاهنگ بوده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی «موسیقی فجر» که شب گذشته پنجشنبه اول اسفند، در تالار وحدت برگزار شد در سخنانی با اشاره به جایگاه والای موسیقی در تحولات پس از انقلاب اسلامی گفت: موسیقی در مسیر حرکت ملت شریف ایران از انقلاب تا دفاع مقدس و از دوران سازندگی و مشارکت عمومی مردم پیشاهنگ بوده و جشنواره «موسیقی فجر» چشمه و کرشمه نواز این تحول است.
وی با اشاره به جریان متعالی کشور در جامعه فرهنگی و هنری گفت: این جریان همچنان پویا و شاداب به پیش می‌رود و موسیقی در این عرصه نقش بسزایی دارد چرا که هر جا سخن باز نمی‌ماند موسیقی آغاز می شود و باید لب فروبست و با گوش نوآوری و خلاقیت هنرمند موسیقی را شنید.
جنتی به خاصیت و ویژگی وادی هنر در زندگی انسان پرداخت و تصریح کرد: دیدن یک اثر هنری و یا شنیدن یک نوای موسیقی قادر است غم را به شادی، خودخواهی را به ایثار و تعجیل را به تدبیر تبدیل کند.

مردم ایران در تعالی موسیقی نقش تعیین‌کننده‌ای داشته‌اند
وزیر ارشاد در ادامه گفت: مردم ایران در تعالی موسیقی نقش تعیین‌کننده‌ای داشته و دارند و با بررسی تاریخ می توان به این نتیجه رسید که هنرمندان و هنردوستان موسیقی ایرانی به لحاظ دستگاهی و مقامی کم‌نظیر و بی‌بدیل بوده و از جایگاه رفیعی برخوردارند.
وی به اهمیت نقش موسیقی در صحت و سلامت روحی و جسمی انسان اشاره کرد و گفت: بسیاری از فیلسوفان و پزشکان ایرانی از باربد و نکیسا گرفته تا رازی، فارابی و خورازمی و ابن سینا به فنون موسیقی اشراف و آگاهی کامل داشته‌اند و از تأثیرات آن در نشاط و شادابی جامعه داد سخن داده‌اند.
جنتی جشنواره «موسیقی فجر» را پراهمیت و فعالیت موجود در آن را تعیین کننده خواند و گفت: در این رویداد آثار موسیقی حاصل تلاش یکساله هنرمندان با تکیه بر موسیقی غنی ایرانی عرضه می‌شود و آنها به گوشه‌ای از بدایع خود مبادرت می‌ورزند و صدالبته که تنوع بخش‌های این جشنواره از موسیقی سنتی گرفته تا پاپ وبخش‌های دیگر فرصتی مغتنم برای فعالیت‌های مهم و مؤثر در این زمینه است و نشان از علاقه‌مندی هنرمندان و هنردوستان به آن دارد.

برگزاری جشنواره در شهرستان‌ها رویکرد مؤثر و مثبت دولت تدبیر و امید بود

وزیر ارشاد تأکید کرد: برگزاری همزمان این جشنواره در تهران و 6 استان دیگر کشور از جمله رویکردهای مؤثر و مثبت دولت تدبیر و امید است که باید به آن بهای بیشتری داد تا موسیقی از تمرکز در پایتخت به نقاط گوناگون دیگر ایران تسری یابد تا به این وسیله از ظرفیت‌های موجود در قومیت‌های ایرانی نیز در این عرصه نهایت استفاده به عمل آید .
وی گفت: خوشبختانه جوانان هنرمند به سبک‌های جدید موسیقی اشراف کامل دارند، زبان موسیقی را می‌شناسند و لذا حضور آنها در جشنواره در قالب‌های انفرادی و گروهی باید مغتنم شمرده شده و مورد حمایت مطلوب قرار گیرند و از توان و ظرفیت موجود در آنها برای تشکیل گروه‌های مؤثر موسیقی در تولید آثار فاخر موسیقی استفاده شود و باید گفت که رسیدن به این مطلوب به تمامیت از عهده دولت خارج است و نیازمند مشارکت فعالان بخش خصوصی هستیم.

برای استفاده از موسیقی در دیپلماسی فرهنگی باید به ایجاد و ترمیم زیرساخت‌ها توجه کنیم

جنتی ادامه داد: خصوصی‌سازی در جهت ساخت سالن‌های تازه برای اجرای موسیقی و تجهیز مناسب سالن‌هایی که هم اکنون در اختیار داریم در عرصه موسیقی حرف نخست را می‌زند چرا که تا ما به ایجاد و ترمیم زیرساخت‌های موسیقی نپردازیم از این هنر در تعامل و یا تقابل با دنیا به عنوان یک ابزار مؤثر نمی‌توانیم به عنوان یکی از کارسازترین مؤلفه‌های دیپلماسی فرهنگی استفاده کنیم تا به این وسیله پیام صلح و دوستی که به آن اعتقاد راسخ داریم به جهانیان مخابره کرده و در جهت تحقق اندیشه ریاست جمهور یعنی جهانی عاری از خشونت گام برداریم.
وی در پایان گفت: اقتصاد هنر، بهبود شرایط آن به ویژه در عرصه موسیقی باید به عنوان یک سرلوحه در دستور کار مدیران هنری و موسیقی کشور قرار گیرد ضمن آنکه مسئولان باید این مسئله را دقت داشته باشند در راستای بهبود شرایط اقتصادی و معیشتی هنرمندان موسیقی باید از حق مالکیت معنوی وی نیز حراست و صیانت شود.

captcha