محمدکاظم انبارلویی، کارشناس مسائل سیاسی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) با اشاره به نحوه کار کشورهای در حال توسعه در حوزه اقتصادی گفت: تمام کشورهایی که مشکل توسعه اقتصادی داشتند در میان نخبگان اقتصادی آنها اجماعی در رابطه با مدل توسعه و پیشرفت به وجود آمد و همه فعالان اقتصادی و اقتصاددانان بر اساس آن مدل اقدام کردند و به توفیقاتی دست یافتند.
وی گفت: مدل های توسعه ای که کشورهایی همچون ترکیه، مالزی، برزیل، آرژانتین و برخی کشورهایی که یک دهه فعالیت اقتصادی خود را بر اساس یک مدل تجربه کردند، مربوط به خودشان است و ما در ایران باید بر اساس مناسباتمان با غرب و استعدادها و مزیتهای اقتصادی و توانایی هایی که ملت ما دارد، مدلی را طراحی کرده و با اجماع بر سر این مدل پیش برویم.
انبارلویی با اشاره به ابلاغ سیاستهای کلان اقتصاد مقاومتی گفت: آنچه از سوی رهبر معظم انقلاب اعلام شد، میتواند الهامبخش برای اجرای یک مدل عملی باشد؛ ایشان فرمودند «ایران اگر الگوی اقتصادی بومی و عملی پیدا کند، قعطاً به مشکلات فائق می شود»؛ پس مدل ما باید بومی باشد و کپیبرداری از دیکر کشورها نباشد؛ همانطور که بر اساس سیاست های کلان اقتصاد مقاومتی باید به «الگوی الهامبخش از نظام اقتصادی اسلام برای تحقق حماسه اقتصادی» دست یافت.
وی با بیان اینکه ایران در حال حاضر در عرصه اقتصادی در یک جنگ تمام عیار با غرب حضور دارد، گفت: تهدیدها و تحریمها و لجاجتهای آمریکا از اول پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون نشان میدهد که ما برخلاف برخی کشورهای توسعه یافته که نوعی همکاری با قدرتهای جهان برای امر توسعه داشتند، ما نه تنها این همکاری را نداریم، بلکه در زمینه اقتصادی از سوی آنها اخلال صورت میگیرد؛ بنابراین لازم است ما مفهوم مقاومت را در فضای اقتصادی خودمان داشته باشیم.
انبارلویی با اشاره به تکالیف دولت در سیاستهای کلان اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب در این سیاستها تکالیفی برای دولت برشمردهاند که اگر واقعا دولت به آنها عمل کند ما به آن مدل مطلوب دست پیدا خواهیم کرد.
وی ادامه داد: از جمله اینکه دولت از ظرفیتهای اجرای هدفمندی یارانهها برای ایجاد اشتغال و افزایش تولید با تسهیل مقررات موجود استفاده کرده و نیز از صادرات کالا و خدمات حمایت شود و اینکه دولت همه امکانات خود را برای تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی بسیج کند.
انبارلویی کاهش هزینههای تحریم و ایجاد هزینه برای تحریمکنندگان را یکی دیگر از تکالیف مهم دولت در این سیاستها عنوان کرد و گفت: تحریمها هزینه های زیادی به کشور تحمیل کرده که ما اولاً در مذاکرات با 1+5 لازم است این هزینهها را مطالبه کنیم تا غرب بداند که این هزینهها را باید پرداخت کند و در ادامه کار دقت داشته باشیم که هر چه بیشتر این هزینهها را کاهش دهیم.
وی تصریح کرد: مطالب بسیار دقیق و ریزی در سیاستهای کلان اقتصاد مقاومتی وجود دارد که اگر دولت همت کند و آن را اجرایی کند به یک تحول عظیم و یک جهش در امر اقتصاد خواهیم رسید.
انبارلویی گفتمانسازی در عرصه اقتصاد مقاومتی را ضروری دانست و گفت: اگر مسئله اقتصاد مقاومتی در جامعه به عنوان یک گفتمان مسلم، فراگیر و رایج در نیاید، توفیق چندانی در اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی نخواهیم داشت.
وی اضافه کرد: چندی پیش که سیاستهای کلی اصل 44 اعلام شد، همه تصور می کردند که قرار است یک انقلاب اقتصادی در ایران شکل بگیرد و همه منتظر تحولات مهمی در عرصه اقتصادی بودند اما هیچ اتفاقی نیفتند که ما امروز باید این مسئله را بررسی کنیم که چرا اتفاقی نیفتاد.
انبارلویی گفت: من فکر می کنم دشمن مانع اجرای اقتصاد مقاومتی در کشور می شود و نمی گذارد ما به یک مدل اقتصادی بومی اسلامی برسیم که لازم است این دست را شناخته و آن را قطع کنیم و اگر قطع نکنیم همانند اخلالی که در زمینه امنیت، مسائل فرهنگی و سیاسی در کشور پدید آورده، در حوزه اقتصادی نیز ورود پیدا خواهد کرد.
وی با اشاره به فتنه انگیزی دشمن در عرصه سیاسی گفت: تصور نکنیم دشمن در عرصه اقتصادی بی کار نشسته؛ قطعاً همچون گذشته اقدامات سخیفی انجام می دهد تا ما به اهداف خود نرسیم؛ برای اینکه ما جلوی این اقدامات را بگیریم باید برای پدیداری گفتمان فراگیر اقتصاد مقاومتی تلاش کنیم.