به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) فرحناز رافع، رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر امروز شنبه، سوم اسفند ماه طی نشستی خبری به تشریح طرح «فرشتگان رحمت» و اعزام کاروانهای سلامت به مناطق محروم پرداخت و عنوان کرد: در مناطق محرومی مانند سیستان و بلوچستان نیاز و استقبال مردم به پزشکان متخصص به حدی بود که برای کنترل بیماران مراجعه کننده، از نیروی انتظامی کمک گرفته شد.
طبیب دوار بودن را به تبعیت از حضرت رسول(ص) در پیش گرفتهایم
وی با اشاره به اینکه اقدام سازمان هلال احمر در خصوص اعزام کاروانهای سلامت با تبعیت گرفتن از سیره حضرت رسول(ص) که طبیب دوار بوده و خود به سراغ افراد برای هدایت میرفته است، اظهار کرد: ما طبیب دوار بودن را به تبعیت از حضرت رسول(ص) در پیش گرفتهایم.
رافع با انتقاد از پوشش کم رسانهای در خصوص مناطق محروم و نیازهای مردم ساکن در این مناطق، گفت: با اطلاع رسانی درست و جلب مشارکت مردمی میتوان به این مردم بسیار محروم که زندگی آنها به دور از کرامت انسانی است کمک کرد.
کودکان مناطق محروم کهکیلویه و بریراحمد سوء تغذیه دارند
وی اعلام کرد: در مناطق محروم استان کهکیلویه و بویراحمد محرومیت به حدی بود که کودکان، افراد مسن و زنان دچار سوء تغذیه بودند. در سردشت نیز به دلیل کمبود پزشک متخصص پزشکان متخصص سایر استانها را به این منطقه اعزام کردیم.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر در ادامه سخنان از عضویت 10 هزار پزشک به عنوان پزشک داوطلب هلال احمر در این سازمان خبر داد و گفت: طی دهه فجر 282 کاروان سلامت به مناطق محروم اعزام شد که در این کاروانها هزار پزشک و پیراپزشک حضور داشتند و 50 هزار بیمار را تحت مداوا قرار دادند.
وی در خصوص چگونگی اعزام پزشکان به مناطق محروم، گفت: نیازسنجی در خصوص پزشکان متخصصی که مورد نیاز هر منطقه است، توسط پزشکان عمومی صورت میگیرد مثلاً در صورتی که یک منطقه به چشمپزشک، متخصص بیماریهای تنفسی و ... نیاز داشته باشد به آن منطقه پزشکان متخصص در همان تخصص مورد نیاز اعزام میشود.
رافع پیشگیری را یکی دیگر از طرحها و اهداف اعزام کاروانهای سلامت به مناطق محروم عنوان و اعلام کرد: پزشکان و پیراپزشکان با حضور در مدارس و مراکز آموزشی به ترویج برنامههای سلامت نیز میپردازند.
طرح فرشتگان رحمت
رافع در ادامه به اجرای طرح فرشتگان رحمت طی سالهای اخیر نیز اشاره و عنوان کرد: این طرح از سال 88 آغاز شده است و طی آن در قالب بستههای عیدانه به زنان خودسرپرست، بیسرپرست، بدسرپرست، همسران افراد زندانی، خانواده بیماران نیازمند و نیازمندان سبد کالای حمایتی اهدا میشود.
وی ادامه داد: این افراد توسط مسئولان استانی در جمعیت داوطلبان هلال احمر شناسایی میشوند و تلاش میشود جزو افراد تحت حمایت کمیته امداد و یا بهزیستی نباشند، البته در صورت دریافت کمکهای بیشتر مردمی به افراد تحت پوشش این دو نهاد نیز کمک میشود.
رافع افزود: خیران در صورت علاقهمندی میتوانند علاوه بر اهدای کمک خود نیز در بستهبندی و اهدای این سبدها کمک کنند.
وی در خصوص میزان سبدهای ارائه شده طی چهار سال اخیر، اعلام کرد: در سال 88، 43 هزار سبد، در سال 89، 40 هزار سبد، 135 هزار سبد در سال 90 و در سال 91 بیش از 444 هزار سبد به نیازمندان اهدا شده است که شامل برنج، روغن، قند، شکر، چای، حبوبات و ... است.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه هر نوع کمکی به صورت نقدی و غیر نقدی در این سبد قرار داده میشود، گفت: بر اساس نوع کمکهای مردمی و فرهنگ هر استان این سبد میتواند شامل شیرینی، پروتئین و ... نیز باشد.
وی از پیشبینی اهدای 292 هزار و 500 سبد در سال جاری به محرومان خبر داد و گفت: در صورت دریافت کمکهای بیشتر از مردم تعداد سبدهای اهدایی افزایش پیدا میکند و قیمت هر سبد نیز حدود 400 هزار تومان و یا بیشتر خواهد بود.
رافع در خصوص نحوه جمعآوری کمکهای مردمی برای طرح فرشتگان رحمت، گفت: شماره حساب 99999 نزد بانک ملی، ملت، تجرات، پارسیان و رفاه کارگری آماده دریافت کمکهای نقدی و تمام شعب هلال احمر و خانههای داوطلبان جمعیت هلال احمر آماده دریافت کمکهای غیر نقدی مردمی است.
وی افزود: جمعآوری کمکهای مردمی برای این طرح از 12 بهمن ماه آغاز شده است و تا پایان فروردین ماه ادامه خواهد داشت، البته توزیع سبدهای کالا از 15 اسفند ماه آغاز میشود.
229 هزار نیازمند بیمار تحت پوشش کمکهای 17 هزار و 111 خیر
وی همچنین گفت: طی 9 ماه اول سال جاری 229 هزار نفر نیازمند بیمار تحت پوشش کمکهای 17 هزارو 111 خیر قرار گرفتهاند.
وی در پایان با تأکید بر اینکه اگر کمکهای مردمی نباشد این سازمان هیچکاری نمیتواند انجام دهد، اظهار کرد: کمکهای مردمی در سال جاری بیش از 100 میلیارد تومان بوده است که چندین برابر بودجه تخصیص یافته به سازمان است.