به گزارش خبرنگار افتخاری برگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در همایشی که روز پنجشنبه، اول اسفندماه در ساختمان قائمیه اصفهان و در جمع 1500 نفری خواهران طلبه سراسر استان اصفهان برگزار شد، آیتالله مقتدایی، رئیس شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه خواهران به عنوان سخنران ویژه مراسم به سخنرانی پرداخت.
وی در آغاز به چگونگی شکلگیری همایش اندیشه سیاسی اسلام و جایگاه مجلس خبرگان اشاره کرد و افزود: اعضای مجلس خبرگان تصمیم گرفتند که علاوه بر دو اجلاسی که هر سال در تهران برگزار میشود، هر سال یک بار در یکی از استانهای کشور همایش مجلس خبرگان را به منظور آشنایی بیشتر مردم و مسئولان با این رکن اساسی جمهوری اسلامی برگزار کنند و نقش ولایت فقیه را بیشتر تبیین کنند.
مقتدایی به ضرورت وجود یک رهبر آگاه برای اداره جامعه اشاره و خاطرنشان کرد: تنها خداوند است که میتواند برای مخلوقش حد و مرز قائل شود و غیر از او هیچ یک از مخلوقات بر دیگری برتری ندارد اما پروردگار برای راهنمایی و پرورش انسان که آن را اشرف مخلوقات قرار داده است پیغمبران را مبعوث کرد تا راهنمای بشر باشند و به آنها اجازه تعیین حد و حدود و راهنمایی بندگانش را داد. حکومت و حکمرانی تنها مختص ذات خداوند است و خداوند میفرماید پیغمبران خلفای خدا در زمین هستند تا بندگان را به صراط مستقیم هدایت کنند.
مقتدایی در ادامه به دوران بعد از پیغمبران پرداخت و گفت: بعد از رسول خدا(ص) نوبت به جانشینان پیامبر یا همان امامان رسید که آنها نیز نمایندگان خدا بودند و جامعه زمان خود را اداره میکردند. امامان از جانب پیامبر اجازه اداره جامعه را دارند. یعنی امامان(ع) با واسطه پیامبر خلیفةالله هستند.
وی در ادامه به عصر حاضر که زمان غیبت امام زمان(عج) است اشاره و خاطرنشان کرد: باید جانشینی مشخص شود و امور جامعه را به دست بگیرد. در زمان امام صادق(ع) که فرصتی برای تبیین احکام به دست آمده بود یکی از احکامی که ایشان عنوان کردند توصیف شخصی بود که فقیه و بر احکام الهی مسلط باشد تا زمام امور را به دست بگیرد و از طرف امام ولایت داشته باشد تا امور شرعی مردم را اداره کنند. فقها نیز از جانب امام زمان ولایت دارند تا تشکیل حکومت دهند و در میان مردم قضاوت کنند.
رئیس شورای سیاستگذاری حوزههای خواهران همچنین، به مشروعیت ولایت فقیه اشاره کرد و گفت: اینکه چرا مردم به صورت مستقیم ولی فقیه را انتخاب نمیکنند به این دلیل است که نوع مردم آشنایی نسبی با قوانین فقهی دارند و شاید به دلیل همین آشنایی محدود نتوانند به درستی فقیه تمامعیار و مجتهد را تشخیص دهند. امام خمینی(ره) ابتکار زیبایی در ابتدای انقلاب به کار گرفتند و آن تشکیل مجلس خبرگان بود که اعضای آن را مردم با انتخابات مشخص میکنند و بعد منتخبین مردم به انتخاب رهبر میپردازند یعنی مردم مسئولیت خطیر انتخاب رهبر جامعه اسلامی را به دست افرادی م سپارند که آگاه به اصول مختلف فقهی هستند و آنها نیز با مشورت و حساسیت دست به انتخاب رهبر میزنند.
مقتدایی در ادامه به ضرورت داشتن تقوای جامع و کامل در رهبری پرداخت و این صفات را در آیتالله خامنهای علنی دانست و افزود: رهبری با شناخت کاملی که از امور فقهی دارند، با ثبات رأی و اندیشه و صلابتی که لازمه یک رهبر برجسته است بهترین گزینه برای اداره کشور بعد از رحلت امام خمینی(ره) تشخیص داده شدند که انصافاً در تمام این سالها با تصمیمات درست کشور را اداره کردهاند.
وی ادامه داد: کمیسیون تحقیق مجلس خبرگان که موظف به نظارت بر وظایف رهبری است در تمام این سالها کوچکترین کوتاهی از جانب ایشان ندیده است و نه تنها رهبری به درستی زمام امور را در دست گرفتند بلکه بیش از آنچه باید به تحکیم نظام جمهوری اسلامی کمک کردهاند. تصمیمات بهجای ایشان در همین پرونده هستهای چشم جهان را خیره کرد. ایران در شرایطی وارد مذاکرات شد که در مقابل همه جهان ایستاده بود و از حق خود به تنهایی دفاع میکرد اگر تدبیر رهبری نبود به نتیجه نمیرسید. رهبر معظم انقلاب جامع همه اوصاف رهبریت اسلامی هستند.
مقتدایی به اهمیت مجلس خبرگان و نقش کلیدی آن در جمهوری اسلامی اشاره کرد و افزود: اعضای مجلس خبرگان به طور منظم جلساتشان را تشکیل میدهند و تمام روحانیون کشور در این مجلس دارای پروندههای ویژه هستند تا از میان آنها برترینها برای ادامه راه جمهوری اسلامی انتخاب شوند. مجلس خبرگان برای آن روز مبادایی است که بتواند سریعاً جایگزین مناسبی برای رهبری کشور انتخاب کند. همانطور که شخص رهبری عنایت ویژه به این مجلس دارند و بارها متذکر شدهاند که این حکومت نباید لحظهایی بدون رهبری باقی بماند. تمام سخنرانیها و انتصاباتی که از جانب ایشان صورت گرفته است تحت نظر مجلس خبرگان است و این نکته را با صراحت عنوان میکنم که هیچ تخلف و کوتاهی از جانب شخص رهبری مشاهده نشده است و ایشان خود با روی گشاده از تمام اعضای مجلس خبرگان استقبال میکنند.
وی در پایان با خطاب قرار دادن طلاب در سراسر کشور گفت: من با تحقیقاتی که انجام دادهام متوجه شدم که بانوان در بسیاری از جهات از مردان جلوتر حرکت میکنند و از بانوانی که در حوزهها تحصیل میکنند باید در خواست کرد که سایر زنان جامعه را با حوزههای علمیه آشنا کنند و از احکامی که میآموزند در زندگی بهره بگیرند تا الگوی مناسبی برای زنان جامعه باشند.