کد خبر: 1378403
تاریخ انتشار : ۰۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۷:۳۵
ابراهیم حاتمی کیا:

دغدغه من سینمای دفاع مقدس است نه سینما در مفهوم مصطلح

گروه هنر: کارگردان فیلم سینمایی «چ» گفت: باید بگویم که سینما به مفهوم مصطلح دغدغه‌ام نیست، مگر در فضاهایی که از جنگ می‌گوید؛ این فضاها من را به سمت خود جذب و به نوعی مرا سحر می‌کند، دغدغه من فضاهایی است که همچون این جمع رزمندگان در آن دیده می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آئین بزرگداشت ابراهیم حاتمی کیا، فیلم‌ساز متعهد کشور امروز با حضور وی، حسین بزرگی، همرزم شهید وصالی، سیدابوالفضل کاظمی، همرزم شهید چمران و همسر شهید اصغر وصالی و تعداد زیادی از رزمندگان دفاع مقدس از سوی بسیج دانشجویی کشور در لانه‌ جاسوسی برگزار شد.

حاتمی کیا، کارگردان فیلم سینمای «چ» در ابتدا اظهار کرد: درباره جنگ تا به امروز کم سخن گفته شده است، البته به قاعده و توان خودم سعی کرده‌ام حرف‌هایی که لازم است را بزنم اما باز هم می‌دانم که این مقدار کافی نیست. زمانی که می‌خواستم فیلم چمران را شروع کنم ترسیدم و هنوز هم می‌ترسم، چون سخن گفتن درباره شخصیت‌های واقعی سخت است؛ زیرا ممکن است تصویری که ارائه می‌شود خوب یا بد از کار در بیاید، ولیکن خوشحال هستم که هم‌رزمان و همسر شهید اصغر وصالی کار را پسندیدند و با آن ارتباط برقرار کردند.

وی افزود: سعی می‌کنم کمتر در فضاهایی که متعلق به سینما است، شرکت کنم؛ چرا که احساس قرابت لازم را با این حوزه را نمی‌کنم، من به فعالیت تمامی اهالی سینما در حوزه‌های صنفی احترام می‌گذارم و همواره در کنارشان حضور دارم، اما باید بگویم که سینما به مفهوم مصطلح دغدغه‌ام نیست، مگر در فضاهایی که از جنگ می‌گوید. این فضاها من را به سمت خود جذب و به نوعی مرا سحر می‌کند؛ دغدغه من فضاهایی است که همچون این جمع رزمندگان در آن دیده می‌شوند.

حاتمی کیا ادامه داد: متاسفانه این روزها سیاه‌لشکرهایی قلمی وارد فرهنگ شده‌اند و شمشیر را برای من از رو بسته‌اند، انگار که من آب به خانه‌ آنها انداخته‌‌ام؛ برای همین دائما ادعا می‌کنند که سخنان این روزهای من به واسطه نگرفتن سیمرغ جشنواره است. البته بخشی از این هجمه‌ها را پای نفاق‌شان می‌گذارم اما آنچه برای من اهمیت دارد چیزی است که در جنگ دیده‌ام و خورده‌ام و مستی‌اش را کشیده‌ام؛ جای آن را با هیچ چیز نمی‌توان پر کرد.

حاتمی‌کیا افزود: آنهایی که علیه من شمشیر به دست گرفته‌اند بی‌ادبانه به من می‌تازند؛ زیرا اهل سیاست نیستم و این سیاست را پایین‌تر از فرهنگ می‌دانم. اما مطمئناً روزی که موقعیت و احوال مناسبی فراهم باشد، به‌طور کامل درباره آنها سخن خواهم گفت ولی فعلا ترجیح می‌دهم به دلیل اینکه فیلم قرار است به‌زودی اکران شود زیاد حرفی نزنم.

وی در پایان از جوانان حاضر در مراسم خواست که هر کدام مبلغ فیلم «چ» باشند تا این فیلم سینمایی با صندلی‌های کامل پر شود؛ زیرا در آن زمان است که نزد شهید چمران، اصغر وصالی و هم‌رزمانش رو سفید خواهم بود.

بنابراین گزارش، در ابتدای این مراسم فیلم «چ» برای دانشجویان و اعضای بسیج دانشجویی اکران شد.

در ادامه، سیدمحمد حسینی، مجری منتقد سینما در سخنانی اظهار کرد: فیلم سینمای «چ» در جشنواره امسال، نمونه‌ خوبی از یک کار موفق بود. این امتیاز در شرایطی برای این فیلم حاصل شده که در جشنواره سی و دوم، اکثر فیلم‌های جشنواره، کیفیت متوسط رو به پایینی داشت. در سینمای ایران، فیلم‌سازان تکنیکی زیادی هستند، اما متاسفانه آثار متعالی در آن کم وجود دارد ولی حاتمی‌کیا حرف‌ها‌ی می‌زند که از دل انقلاب است. سخنانی که توانست تصویر خوبی از دوران پرشکوه دفاع مقدس ترسیم کند.

وی افزود: بهایی که رزمندگان دفاع مقدس پرداختند، ما را ماندگار کرد. خوشحال هستم که امروز پس از نمایش فیلم «چ» دیدم که هم‌رزمان شهید چمران و اصغر وصالی اشک شادی ریختند؛ زیرا فهمیدند که یاد آنها هنوز پا برجاست.

در ادامه جلسه سید ابوالفضل کاظمی، همرزم شهید چمران به روی سن درآمد در سخنانی تصریح کرد: بالاخره یک مرد به نام حاتمی کیا آمد و لفظی به نام «پاوه» را مطرح کرد؛ هر چند که پس از سی و پنج سال این کار دیر صورت پذیرفت ولی به هر حال این جرئت تنها نزد حاتمی کیا بود که به حماسه دستمال سرخ‌ها توجه کند. این را نباید از یاد برد که پرداختن به آنچه که در پاوه اتفاق افتاد، احتیاج به زمان و سرمایه کافی داشت؛ خوشبختانه این موقعیت در زمان حال فراهم آمد و حاتمی‌کیا توانست به‌زیبایی، آنچه را که روی داده بود، ترسیم کند.

همرزم شهید چمران ادامه داد: ابراهیم حاتمی‌کیا در دل خانواده شهداء و مادران شهید جای دارد و این بزرگترین موهبت و سیمرغ است.
کاظمی اضافه کرد: درود می‌فرستم به بازیگری چون «مریلا زارعی» که در زمان دریافت سیمرغ بهترین بازیگر گفت که وی را تشویق نکنند بلکه این تشویق را نثار مادرانی کنند که فرزندانشان در راه این مملکت به شهادت رسیده‌اند.

در ادامه مراسم، سردار بزرگی، همرزم اصغر وصالی در سخنانی کوتاه از زمان شهادت وصالی برای حاضران صحبت کرد و توضیح داد که چگونه این شهید در روز عاشورا با فریاد «یا حسین» به شهادت رسید.

در پایان این مراسم با حضور همرزمان شهید چمران از ابراهیم حاتمی کیا تجلیل به عمل آمد.

captcha