کد خبر: 1379361
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۱
علامه عنوان کرد:

تدوین سند ملی سلامت مردان/ مردان حس می‌کنند نسبت به مشکلات سلامت مقاوم هستند

گروه سلامت: رئیس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه مردان توجهی کمتری به سلامت و بهداشت خود دارند، گفت: در تمام دنیا مردان احساس می‌کنند که نسبت به مشکلات سلامت مقاوم هستند و بسیاری از آن‌ها احساس نیاز برای خدمات پیشگیری نمی‌کنند و بیشتر نگران شغل، تامین درآمد و امرار و معاش خانواده هستند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مطهره علامه، رئیس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری هفته سلامت مردان با تاکید بر اینکه طراحی ساختار نظام بهداشتی ما برای ارائه خدمات به مردان نبوده است، گفت: اکثریت ارائه دهندگان خدمات و بیشتر مراجعه کنندگان ما خانم‌ها هستند زیرا مدیریت سلامت خانواده بر عهده بانوان است.
علامه اضافه کرد: در تمام دنیا مردان احساس می‌کنند که نسبت به مشکلات سلامت مقاوم هستند و بسیاری از آن‌ها احساس نیاز برای خدمات پیشگیری نمی‌کنند و بیشتر نگران شغل، تامین درآمد و امرار و معاش خانواده هستند ولی ما موظف هستیم یک تغییر نگرشی در این ساختار ایجاد کنیم.
تدوین سند ملی سلامت مردان
رئیس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه سند سلامت مردان سال آینده به منظور تصویب در شورای عالی سلامت مطرح خواهد شد، ادامه داد: در این سند وظایف ارگان‌های مختلف به منظور ارتقای سلامت مردان تببین و به مباحث مهمی از قبیل: حوادث ترافیکی، اعتیاد و شیوه زندگی افراد توجه شده است.
بخش بزرگی از مشکلات مردان مربوط به حوزه‌های خارج از زیست شناسی است
براساس گزارش ایکنا، ناصر کلانتری، قائم مقام معاونت بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این نشست با تاکید بر اینکه چالش‌های حوزه سلامت در کشور همچون مرگ مادران باردار، کودکان زیر یک سال و پنج سال و... باعث شده بود تا گرایش و طراحی نظام ارائه خدمات به سمت خانم‌ها باشد، گفت: ولی با این وجود امروزه بخش بزرگی از مشکلات مردان مربوط به حوزه‌های خارج از زیست شناسی همچون تصادفات و حوادث، اختلالات رفتاری، شیوه زندگی و نگرش به حیات است.
براساس گزارش ایکنا، مهدی امیری، معاون اداره کل سلامت شهرداری تهران نیز در این نشست با اشاره به طرح روز ملی سلامت مردان ایران از سال 85 در کشور، اظهار کرد: در حال حاضر 374 خانه سلامت در شهر تهران وجود دارد که 90 درصد مراجعه کنندگان آن را خانم‌ها و 10 درصد آن را مردان و آن هم سالمندان تشکیل می‌دهند.
برپایی 20 پایگاه تخصصی سنجش سلامت مردان در پایتخت
معاون اداره کل سلامت شهرداری تهران با بیان اینکه تاکید بیشتر این مجموعه بر عوامل اجتماعی موثر بر سلامت و حوزه پیشگیری‌ است، عنوان کرد: در هفته سلامت مردان با همکاری انجمن ارولوژی 20 پایگاه تخصصی سنجش سلامت مردان در سطح مناطق 22 گانه شهر تهران راه‌اندازی و 22 پایگاه نیز برای خدمات عمومی برپا شده است.
اجرای طرح غربالگری سرطان پروستات
امیری افزود: همچنین برای این هفته 500 کارگاه و کلاس آموزشی به منظور تببین راه‌های جلوگیری از ابتلا به سرطان، ارتقای سلامت روان، تاثیر دخانیات بر روی سلامت مردان و پیشگیری از بروز حوادث در نظر گرفته شده است که برای نخستین بار طرح غربالگری سرطان پروستات در چهار منطقه شهر تهران اجرا می‌شود.
راه‌اندازی 1000 آموزشگاه بهداشت حرفه‌ای در کشور
براساس گزارش ایکنا، رضا عزتیان، رئیس اداره خدمات بهداشت حرفه‌ای محیط کار وزارت بهداشت نیز در این نشست خبری با تاکید بر اینکه برای افزایش آمار کارگاه‌ها و شاغلان تحت پوشش مجموعه، گسترش آموزشگاه‌های بهداشت حرفه‌ای را در دستور کار خود قرار داده‌ایم، بیان کرد: در تلاشیم تا در سال 93 شاهد افزایش چشم گیر تعداد کارگاه‌های و شاغلان تحت پوشش باشیم که بدین منظور طبق برنامه ریزی صورت گرفته در سال آینده 1000 هزار آموزشگاه فعال بهداشت حرفه‌ای در کشور خواهیم داشت.
براساس گزارش ایکنا، آرزو دهقان، مدیر روابط عمومی اورژانس کشور نیز در این نشست خبری با تاکید بر اینکه در حوادث بیشتر آمار افراد آسیب‌ دیده مربوط به مردان است، گفت: 70 درصد از افرادی که در پی حوادث به اورژانس بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند مردان هستند و طبق بررسی‌های صورت گرفته 65.57 درصد مصدومان ناشی از حوادث عابران پیاده، 71.5 درصد از حوادث تصادفات خودروها، 88.16 درصد تصادفات موتورسواران، 82 درصد موارد برق گرفتگی، 84 درصد از موارد خشونت، 76 درصد حوادث ترافیکی، 73 حوادث غرق شدگی، 66 درصد سقوط‌ها، 57 درصد سوختگی‌ها و 51 مسمومیت‌ها مربوط به آقایان بوده است.

تدوین سند پیشگیری از خشونت خانگی
مدیر روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی کشور با اشاره به تدوین سند پیشگیری از خشونت خانگی، گفت: در حال حاضر به منظور بسیج همگانی آموزش کمک‌های اولیه 650 هزار نفر به صورت رایگان آموزش دیده‌اند.

captcha