کد خبر: 1379441
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۶
نهاوندیان:

آئین‌نامه دسترسی آزاد به اطلاعات به زودی تصویب می‌شود

گروه ادب: رئیس دفتر رئیس جمهوری گفت: آئین‌نامه دسترسی آزاد به اطلاعات به زودی به تصویب مجلس می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مراسم تودیع اسحاق صلاحی و معارفه سیدرضا صالحی‌امیری، رؤسای قدیم و جدید سازمان اسناد و کتابخانه ملی پیش از ظهر دوشنبه، پنجم اسفند با حضور محمد نهاوندیان، رئیس دفتر رئیس جمهور، محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت، حجت‌الاسلام علی یونسی، دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی و سردار احمدرضا رادان، جانشین رئیس پلیس کشور در سالن همایش‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد.

محمد نهاوندیان، رئیس دفتر رئیس جمهور در این مراسم با بیان اینکه در سازمان اسناد و کتابخانه ملی که کانون فرهنگ و کتاب است، بتوانیم دینی را که نسبت به میراث فرهنگی و ملی این ملت داریم، ادا کنیم، گفت: در حال حاضر در عصر ارتباطات و شاهد تحولات شگرف هستیم. برخی از صاحب‌نظران دلسوز، نگرانی خود را نسبت به سطحی شدن اطلاعات پنهان نمی‌کنند.

وی افزود: در جهانی شدن، ما پهن شدن اطلاعات را داریم، اما در عمق ارتباطات، گاهی آسیب دیده است، از این رو باید مراقب باشیم که عمق‌جویی فراموش نشود و داده‌های اطلاعاتی جانشین دانایی نشود و اطلاع جای علم و حکمت را نگیرد و در این راستا سیاست کتاب در ایران داهیانه و با هماهنگی سازمان‌های گوناگون به طور روشن مورد تصمیم‌گیری قرار گیرد.

کتابخانه ملی می‌تواند آغازگر نهضت آزادسازی اسناد باشد

نهاوندیان با بیان اینکه باید در این زمینه شاهد نهضت عظیم تحول باشیم، ادامه داد: این سازمان مسئولیت عظیمی در گسترش دسترسی به کتاب و اسناد دارد و باید سیاست روشن و مورد حمایتی داشته باشد و در همین راستا قانون دسترسی آزاد به اطلاعات را در سال 88 به تصویب رسانده‌ایم، اما در طول چهار سال گذشته آئین‌نامه آن تهیه نشده بود و در حال حاضر آئین‌نامه آن تهیه شده و امید داریم به زودی به تصویب برسد.

وی در ادامه گفت: کمیسیون 18 این قانون آغاز به کارمی‌کند و به طور جدی این حق دسترسی آزاد به اطلاعات را مورد حمایت قرار می‌گیرد و امکانات لازم برای آن اختصاص می‌یابد و کتابخانه ملی می‌تواند آغازگر این نهضت باشد.

رئیس دفتر رئیس جمهور تصریح کرد: دسترسی به اسناد نباید مستلزم حضور فیزیکی باشد و به همین دلیل باید بهترین تجهیزات برای اهل تحقیق و ارتباط آنها با یکدیگر فراهم شود. سایت آزادسازی اسناد باید به طور روشن مورد اقدام باشد و اسناد بعد از فاصله مدت زمانی مقرر از انحصار خارج شود و یکی از لازمه‌های این امر دسترسی اسناد مربوط به ایران در خارج از کشور است.

نهاوندیان در ادامه اظهار کرد: آزادسازی اسناد یکی از برنامه‌های مهمی است که کتابخانه ملی می‌تواند آن را دنبال کند و از سوی دیگر میراث فرهنگی موجود در خارج از کشور را به داخل کشور انتقال دهد، البته این امر به طور کامل امکان‌پذیر نیست؛ چرا که ایران فرهنگی گسترده‌تر از ایران سیاسی است و با تقویت ارتباطات بین‌المللی کتابخانه ملی امکان‌پذیر خواهد بود.

فعالان اقتصادی در حمایت از میراث مکتوب ورود کنند

به گفته وی، تحرک دیپلماتیکی که دولت تدبیر و امید آغاز کرده است، در اولین گام بخشی از تحریم‌ها از سر ملت برداشته شده و آنچه کمتر درباره آن سخن گفته شده، شکست تحریم‌های سیاسی است و با تعداد زیادی از مقامات کشورهای بالاتر از سطح مدیرکل محدود شده بود و شش ماه بیشتر از آغاز کار دولت جدید نگذشته که تهران محل پر رفت و آمد مقامات سایر کشورها شده و این امر مورد خشم مقامات غربی قرار گرفته است.

نهاوندیان تأکید کرد: نیروهای فرهنگی ما باید به سرعت از این فضای بازشده استفاده کنند، دیپلماسی فرهنگی می‌تواند با معرفی واقعی چهره‌های انقلاب اسلامی و ایران معجزه بیافریند و دیپلمات‌های ما باید راه را باز کنند و رهروان آن باید فعالان فرهنگی و اقتصادی باشند. چرا که حفظ و نگهداری میراث فرهنگی یکی از وظایف مهم این کتابخانه است و برخی از بدخواهان به دنبال غارت میراث ملی هستند.

وی با تأکید بر بخش بین‌الملل بیان کرد: کتابخانه ملی باید سیاست ملی تشویق و هماهنگی را در رابطه با اسناد ملی و گنجینه‌های کتابخانه‌های خصوصی و دولتی دنبال کند و براساس مقررات همه سازمان‌ها باید کتابخانه ملی همکاری کنند و این سیاسی در این دولت به صورت جدی دنبال می‌شود.

نهاوندیان اقتصاد کتاب را مورد اشاره قرار داد و گفت: اگر فکر می‌کنیم این امر تنها با حمایت مادی دولت امکان‌پذیر است، اشتباه است و باید فعالان اقتصادی هم در این زمینه ورود کنند. سخن گفتن بین اهل فرهنگ و اقتصاد یکی از کلیدهای حل مشکلات است و امید داریم صالحی‌امیری به این جنبه هم توجه داشته باشد.

captcha