کد خبر: 1379895
تاریخ انتشار : ۰۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۱
آیت‌الله دین پرور:

طلاب برای ابلاغ پیام تشیع به جهانیان باید بر ادبیات عرب اشراف داشته باشند

گروه حوزه‌های علمیه: مدیر بنیاد بین‌المللی نهج‌البلاغه با تاکید بر لزوم اشراف طلاب بر ادبیات عرب بیان کرد: طلاب برای ابلاغ پیام مکتب تشیع در جهان باید با الگوگیری از ادبیات نهج‌البلاغه، این مکتب را به شکل صحیح به جهانیان ارائه کنند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، آیت‌الله سید جمال‌الدین دین پرور، در ششمین نشست علمی از سلسله نشست‌های «شاهکارهای ادبی در نهج‌البلاغه»، که سه‌شنبه، 6 اسفندماه، به همت معاونت پژوهش و انجمن علمی- پژوهشی ادبیات مجتمع آموزش عالی فقه(حجتیه) در مسجد این مجتمع برگزار شد، با اشاره به مفهوم شاهکار، اظهار کرد: شاهکار به اثر منحصر به فردی گفته می‌شود که در عرصه‌های گوناگونی مانند علمی، فرهنگی و سیاسی به جامعه عرضه می‌شود و در عرصه ادبیات عرب، پس از قرآن کریم، نهج‌البلاغه خودنمایی می‌کند.
مدیر بنیاد بین‌المللی نهج‌البلاغه با ابراز این که نهج‌البلاغه، سایه کمرنگی از شخصیت امیرالمؤمین(ع) است، اذعان کرد: آفریننده شاهکار نهج‌البلاغه، یعنی امیرالمؤمنین(ع)، خود شاهکار عالم خلقت است که «ابن ابی الحدید» که عالمی متعصب از اهل سنت است، می‌گوید من درباره امیرالمؤمنین(ع) چه بگویم که دشمنان او در فضیلت او زبان به مدح او گشودند.
وی خطبه‌های خداشناسی و صفات ذات الهی را از مهمترین شاهکارهای ادبی امیرالمؤمنین(ع) دانست و اضافه کرد: زیبا سخن گفتن، شاهکار نیست، فصاحت و بلاغت به انتقال آسان محتوای سنگین علمی به مخاطب با تمثیل و تشبیه است که حضرت علی(ع) به خوبی توانستند این مهم را در نهج‌البلاغه انجام دهند.
آیت‌الله دین پرور، با اشاره به مدح معاویه در فضیلت ادبی حضرت علی(ع)، عنوان کرد: دشمن سرسخت امام(ع)، در نزد معاویه اعتراف می‌کند «مکتب فصاحت و بلاغت قریش، از علی است و این کتاب نهج‌البلاغه برای ما کافی است».
مدیر بنیاد بین‌المللی نهج‌البلاغه جایگاه ادبیات عرب در محافل علمی عربی را مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: در دانشگاه‌های کشورهای عربی مانند الازهر مصر دانشمندان ادیب و قوی وجود دارند که این موضوع مسئولیت علما و طلاب حوزه‌های شیعی را بیشتر می‌کند که به ادبیات عرب توجه بیشتری نمایند.
وی با بیان این که حوزه علمیه قم، باید تابلوی اساتید برجسته ادبی باشد، افزود: با توجه به وجود نرم‌افزارها و کتاب‌های نوین آموزشی، طلاب حوزه‌های علمیه، باید علاوه بر متون درسی خود مطالعات ادبی خود را بیشتر کنند تا نقص ادبی در حوزه را از میان بردارند.
مدیر بنیاد بین‌المللی نهج‌البلاغه با بیان این که ایجاد روحیه پژوهشی روح حوزه‌های علمیه است و این مهم تنها با فراگیری صحیح و کامل ادبیات عرب ممکن خواهد بود، بیان کرد: اگر طلاب حوزه‌های علمیه، داعیه‌دار پیام‌رسانی مکتب امیرالمؤمین(ع) در عرصه بین‌الملل هستند، باید با الگوگیری از ادبیات نهج‌البلاغه، این مکتب را به شکل صحیح به جهانیان ارائه دهند.

captcha