کد خبر: 1380151
تاریخ انتشار : ۰۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۵
نعمت‌الهی:

مبلغان دینی قاطعانه برای مبارزه با بدعت و خرافه وارد صحنه شوند

گروه اجتماعی: مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین با بیان اینکه مبلغان باید در جهت ارتقاء سطح دانش دینی و مسائل روز خویش گام بردارند، حضور قاطعانه مبلغان برای مبارزه با بدعت و خرافه در صحنه را خواستار شد.

حجت‌الاسلام علی نعمت‌الهی، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از قزوین، با بیان اینکه مبلغان دینی مهم‌ترین عناصر در شکل‌گیری ایدئولوژی در جوامع هستند، اظهار کرد: مبلغان باید در جهت ارتقاء سطح دانش دینی و مسائل روز خود گام بردارند تا بتوانند پاسخگوی شبهات نسل جوان باشند.
وی با بیان اینکه مبلغان دینی باید قاطعانه برای مبارزه با بدعت و خرافه وارد صحنه شوند، افزود: اساسی‌ترین وظیفه مبلغان دینی زدودن خرافه از چهره دین است، چرا که خرافه موجب ایجاد انحراف در دین مبین اسلام می‌شود و در همین راستا یکی از وظایف مهم ائمه معصومین(ع) نیز مبارزه با بدعت و خرافه بوده است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین با بیان اینکه مبلغ دینی باید بکوشد چهره‌ای که از دین ارائه می‌‌دهد، آلوده به خرافه نباشد،  خاطرنشان کرد: یکی دیگر از وظایف مبلغان دینی  مبارزه با بدعت‌گذاری و سوق پیدا کردن جامعه به سمت خرافه است.
بدعت رود جاری، زلال و شفاف دین را تبدیل به شوره‌زار می‌کند
وی  با بیان اینکه بدعت رود جاری، زلال و شفاف دین را تبدیل به شوره‌زار می‌کند، اضافه کرد: امروز جامعه ما از هر دو موضوع خرافه و بدعت رنج می‌برد، از این‌رو مبلغان دینی باید قاطعانه به صحنه بیایند و با خرافه و بدعت مبارزه کنند.
نعمت‌الهی با اشاره به اهمیت تکیه بر عقلانیت در مبارزه با بدعت و خرافه یادآور شد: دین اسلام و کتاب قرآن بر محور عقلانیت تکیه کرده است، بطوری‌که وقتی خداوند متعال از مظاهر طبیعی سخن می‌گوید انسان را به تفکر و تدبر دعوت می‌کند، البته عنصر احساسات لازم است ولی وقتی در این حوزه افراط شود، عقلانیت تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد.
وی تصریح کرد: امروز فعالیت در عرصه تبلیغ بسیار حساس شده چرا که مخاطب امروز با مخاطب دیروز بسیار متفاوت بوده و  ذهن جوان پای منبر امروز، سرشار از شبهات دینی است که توسط هجمه فرهنگی دشمنان از طریق شبکه‌های ماهواره‌ای و اینترنتی در افکار آنان ایجاد شده است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین با اشاره به اینکه امروز به بهانه نوآوری در معارف دینی برخی بدعت‌ها در دین شکل می‌گیرد، ادامه داد: با توجه به هجمه‌های جنگ نرم از سوی دشمن، سوالات و شبهات بسیار زیادی در ذهن جوان امروز ایجاد شده است که مبلغان دینی باید از هر فرصتی برای پاسخ به آن استفاده کنند.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت تبلیغ در ترویج اسلام تأکید کرد: در طول تاریخ، رسالت اصلی روحانیت تبلیغ و ترویج احکام الهی بوده است و برای اینکه این فرآیند به خوبی شکل گیرد، لازم است که ارکان تبلیغ مورد توجه قرار گیرد.
نعمت الهی یادآور شد: پیام دهنده، پیام گیرنده، محتوای پیام و ابزار انتقال پیام از ارکان تبلیغ هستند و در این موارد، پیام گیرنده رکن تبلیغ است زیرا از همه ارکان برای رساندن پیام به مخاطب استفاده می‌شود و از این رو در شرایط امروز و در دنیایی که با حجم بالای اطلاعات روبرو هستیم، مخاطب‌شناسی به صورت یک علم مطرح است.
وی اظهار کرد: برای اینکه بتوان یک مخاطب را به خوبی شناخت، باید پیش فرض‌هایی را در نظر گرفت و باید سنجید که آیا مخاطب ما آماده است که فکر او را تغییر دهیم و یا قدرت تجزیه و تحلیل او به چه میزان است.

ایدئولوژی همواره به‌عنوان ارکان اساسی فرهنگ، مورد هجمه دشمن بوده است
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین با بیان اینکه ایدئولوژی همواره به‌عنوان ارکان اساسی فرهنگ، مورد هجمه دشمن بوده است، تأکید کرد: ایدئولوژی از باور و ارزش‌های انسان تشکیل می‌شود و از همین رو نیز همیشه مورد هجمه نظام سلطه قرار گرفته است.
نعمت‌الهی در پایان از مبلغان دینی به عنوان مهم‌ترین عناصر در شکل‌گیری ایدئولوژی در جوامع خبر داد و خاطرنشان کرد: مبلغان باید همواره هوشیار باشند و در جهت ارتقاء سطح دانش دینی و مسائل روز خویش گام بردارند تا بتواند پاسخگوی شبهات نسل جوان باشند.

captcha