کد خبر: 1380682
تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۸
احمد مسجدجامعی:

عملیاتی‌شدن منویات رهبری در حوزه شهرسازی نیازمند تعریف دستگاه‎های متناظر است

گروه اجتماعی: رئیس شورای اسلامی شهر تهران بر ضرورت اضافه شدن کمیسیون معماری و شهرسازی به شورای استان‌ها تأکید و تصریح کرد: برای عملیاتی کردن منویات مقام معظم رهبری باید دستگاه‌های متناظر تعریف کنیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نخستین همایش رؤسای شوراهای اسلامی کلان‌شهرها و مراکز استان‌ها در چهارمین دوره فعالیت شوراها، امروز، هشتم اسفند‌ماه، با حضور مهدی چمران، رئیس شورای عالی استان‌ها و مسجد‌جامعی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد.

چمران در ابتدای این نشست طی سخنانی اظهار کرد: از سال 82 احساس کردیم که شورای استان‌ها متولی خاصی ندارد، بدین منظور جلساتی برگزار و این مجمع مشورتی شکل گرفت و هر سه ماه یکبار یک اجلاس در یکی از مراکز استان‌ها برگزار شد تا پیوند بیشتری بین شوراها و استان‌ها باشد.

شورایی کار کردن بهر‌ه‌وری بیشتری دارد

وی با بیان اینکه ارتباط بیشتر شوراها با یکدیگر نتایج بهتر و دستاوردهای بیشتری خواهد داشت، گفت: اگر برای تصویب هر لایحه‌ای بخواهیم با تک تک نمایندگان مجلس صحبت کنیم به نتیجه نمی‌رسیم اما شورایی کار کردن سبب می‌شود هر استان با نماینده خاص خود در مجلس صحبت کرده و زودتر به نتیجه رسید.

عدم مدیریت یکپارچه شهری

چمران یکی از مشکلات کنونی شوراها را عدم مدیریت یکپارچه شهری دانست و تصریح کرد: در شورای دوره قبل، مجلس شورای اسلامی پیگیری این موضوع را به عهده شورای عالی استان‌ها گذاشت تا آئین‌نامه‌ای در این خصوص تهیه کند. شورای عالی استان‌ها نیز نظرات سایر استان‌ها را به صورت کتبی و شفاهی دریافت و آئین‌نامه را تهیه کرد و به دولت ارائه داد.

وی ادامه داد: در کمیسیون زیربنایی دولت بیش از 30 جلسه با حضور تعدادی از اعضای شورای عالی استان‌ها برگزار شد. از 23 تصدی که در قانون برنامه سوم و چهارم توسعه برای واگذاری به شهرداری‌ها اشاره شده بود در 16 مورد به توافق رسیدیم که با اصلاحاتی تصویب شد اما بعد به مشکلاتی بین دولت و مجلس برخورد که همچنان در همان وضعیت باقی‌مانده است و لازم است مجددا پیگیری‌های لازم برای آن انجام شود.

نداشتن ضمانت‌های اجرایی

چمران نداشتن ضمانت‌های اجرایی را از جمله مشکلات شورای شهر برشمرد و گفت: دولت نهم و دهم که از دل شوراها برخاسته بود وقتی در مقام ریاست جمهوری قرار گرفت، بحث شوراها را آنچنان که باید دنبال نکرد، برخی از مصوباتی که مجلس تعیین کرد و دولت موظف به اجرای آن‌ها بود نیز عملیاتی نشد.

در ادامه این نشست مسجدجامعی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز به ایراد سخنرانی و وظایف شوراها در برابر مطالبات مقام معظم رهبری پرداخت و گفت: این انتظار در میان مردم وجود دارد که مشکلات مختلف شهروندان باید توسط شورای شهر حل شود، البته در میان برخی شورای شهر‌ها نیز این طرز تفکر وجود دارد که شوراها یک قلک یا تجارتخانه هستند.

شهرداری که تاجر خوبی باشد شهرداری خوبی نیست

مسجدجامعی با بیان اینکه آب و خاک کشور متعلق به شورای شهر و شهرداری نسیت و متعلق به شهر است گفت: مردم از ما توقع دارند نماینده واقعی آنان باشیم. اگر شهرداری یا دولت تاجر خوبی باشد به طور حتم شهرداری و دولت خوبی نیست. اعتماد مردم به شورای شهر و بیان مطالباتشان یک سرمایه اجتماعی است و وظیفه ما حفظ این سرمایه است.

وی عدم تجاوز به منابع طبیعی را از جمله مطالبات مقام معظم رهبری برشمرد و گفت: به عقیده معظم‌له بهترین نقاط شهر به فست‌فودها و بانک‌ها تبدیل شده است، در حالی‌که بهترین نقاط شهر آن‌جاست که طبیعت ارزشمندی داشته باشند. در ارتفاعات هزار و 800 متری ساخت و سازهایی صورت می‌گیرد که این امر از سرعت باد می‌کاهد در حالی که تهران برای حل بخشی از مشکلات آلودگی هوا به این جریان باد نیاز دارد.

مسجدجامعی به ایرانی اسلامی نبودن معماری شهر تهران اشاره و عنوان کرد: ما در تمدن خودمان سبک شهرسازی قابل توجهی داشته‌ایم که یک کارکرد این سبک شهرسازی به تاریخ بر‌می‌گردد. چرا ما با داشتن چنین تمدنی نباید هویت ویژه شهرسازی خودمان را داشته باشیم!؟

نمایندگان مردم در کجا به سر می‌برند، در هرم‌ها؟

وی با بیان این انتقاد که ساختمان مجلس شورای اسلامی که طی سال‌های اخیر ساخته شده است بیشتر با معماری ایرانی اسلامی سنخیت دارد یا مجلس شورای اسلامی دوره مشروطیت؟ گفت: نمایندگان مردم در کجا به سر می‌برند، در هرم‌ها؟

وی بر ضرورت اضافه شدن کمیسیون معماری و شهرسازی به شورای استان‌ها تأکید و تصریح کرد: برای عملیاتی کردن منویات مقام معظم رهبری باید دستگاه‌های متناظر تعریف کنیم.

ضرورت توجه به نیازهای فرهنگی و هنری اقشار مختلف جامعه

رئیس شورای اسلامی شهر تهران خواستار توجه به نیازهای فرهنگی و هنری اقشار مختلف جامعه شد و گفت: جمعیت شهری انواع مختلفی یافته است و هر یک از آن‌ها نیازهای مختلفی دارند. اگر به فرهنگ و فرهنگ‌سازی توجهی نداشته باشیم موفقیتمان بسیار پرهزینه و طولانی مدت می‌شود.

وی ایجاد گروه سلامت در کلان‌شهرها را لازم و ضروری خواند و گفت: در حال حاضر شهرها را برای انسان‌ها می‌سازیم یا انسان‌ها را برای شهرها؟ ایجاد شهر برای انسان‌ها گاهی در عمل مورد غفلت قرار می‌گیرد.

مسجد جامعی در پایان به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر ارتباط شوراها با دولت اشاره و عنوان کرد: اداره مسائل اجتماعی نیاز به گفت‌وگو، همدلی و همکاری دارد.

یادآور می‌شود، در ادامه این نشست تمامی رؤسای شوراهای اسلامی شهرهای کشور به بیان نقطه نظرات و مشکلات خود پرداختند.

captcha