نجمه شبانیقهرودی، حافظ کل قرآن کریم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه توسعه فعالیتهای قرآنی بانوان را مدیون انقلاب اسلامی هستیم، گفت: همایش بانوان قرآنپژوه که هر ساله به فعالیتهای قرآنی بانوان در زمینه حفظ، قرائت، ترتیل، هنر قرآنی، تألیف کتب قرآنی و ... پرداخته و بانوان قرآن فعال در این زمینهها را معرفی میکند به نوعی تشکر و قدردانی از فعالیتهای قرآنی بانوان است که البته چنین برنامههایی باید گسترش پیدا کند.
تبلیغات بیشتری برای شناسایی بانوان قرآنی در استانها انجام شود
حافظ کل قرآن کریم ادامه داد: با وجودی که هر ساله تعدادی از بانوان قرآنی کشورمان در همایش بانوان قرآنپژوه تکریم میشوند اما هنوز بانوان بسیاری در استانها و شهرستانها هستند که شناخته نشده و به همایش معرفی نشدهاند که لازم است تبلیغات بیشتری برای شناسایی بانوان فعال قرآنی حتی در روستاهای کوچک صورت گیرد.
وی با بیان اینکه به هر حال تمامی فعالیتهایی که در حوزه قرآنی انجام میشوند ارزشمند بوده و باید تکریم شوند، اظهار کرد: اما برخی از رشتهها از جمله؛ حفظ، قرائت، تفسیر و... که نسبت به هنرهای قرآنی و... تأثیرات بیشتری داشته و قرآن را به صورت کاربردی ارائه میکند باید مورد توجه بیشتری قرار گیرند و افرادی که برای تجلیل در همایش بانوان قرآنپژوه انتخاب میشوند باید بیشتر در زمینه قرائت، حفظ و قرائت قرآن باشند.
همه افراد جامعه از برگزاری همایش بانوان قرآنپژوه مطلع باشند
شبانی قهرودی با یادآوری اینکه همه افراد جامعه باید از برگزاری همایش بانوان قرآنپژوه مطلع شوند، ادامه داد: وظیفه صداوسیما است که تبلیغات و اطلاعرسانی لازم در جهت برگزاری همایش بانوان قرآنپژوه انجام دهد تا بانوان در سراسر کشور از برگزاری چنین همایشی مطلع شوند و اطلاعات و سوابق کاری خود را در این زمینه به دبیرخانه همایش بانوان قرآنپژوه بفرستند تا در نهایت از میان این افراد، بهترینها انتخاب شوند.
همایش بانوان قرآنپژوه هرساله تعداد محدودی از بانوان را تجلیل میکند
وی در ادامه عنوان کرد: همچنین همایش بانوان قرآنپژوه هرساله تعداد محدودی از بانوان را شناسایی و تکریم میکند که البته لازم است تعداد بیشتری از بانوان قرآنی هرساله در زمینههای مختلف معرفی و تجلیل شوند؛ هنوز تعداد زیادی از بانوان قرآنی در کشور هستند که جا دارد شناسایی و به جامعه معرفی شوند.
این حافظ کل قرآن کریم با تأکید بر لزوم بهرهگیری از بانوان برتر قرآنی به عنوان استاد در کلاسهای قرائت و حفظ قرآن عنوان کرد: استفاده از اساتید قوی در رشتههای مختلف قرآنی بسیار تأثیرگذار یوده و لازم است اساتید متبحر قرآنی که در همایش بانوان قرآنپژوه شناسایی و تجلیل میشوند در محافل و مراکز قرآنی مختلف به کار گرفته شوند و هر کس براساس تخصص و توانمندی که دارد به فعالیت بپردازد.
هر فرد قرآنی در وهله اول خانواده، بستگان و بعد جامعه را تحت پوشش قرار دهد
وی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان راهکارهایی برای توسعه فعالیتهای قرآنی بانوان پرداخت و گفت: یکی از راهکارهایی که برای توسعه فعالیتهای قرآنی بانوان مؤثر خواهد بود این است که هر فرد قرآنی خود راموظف بداند تا در وهله اول، خانواده و بستگان و در مراحل بعدی، جامعه را تحت پوشش قرار دهد و در هر اجتماعی که وارد میشود آنها را تشویق کند.
شبانی قهرودی با عنوان این مطلب که همچنین صداوسیما نیز میتواند نقش مؤثری در توسعه فعالیتهای قرآنی بانوان داشته باشد، افزود: یکی از راههایی که برای توسعه فعالیتهای قرآنی بانوان وجود دارد اطلاعرسانی و اجرای برنامههایی با محوریت فعالیتهای قرآنی بانوان در صداوسیما است که البته برای تأثیرگذاری بیشتر در این حوزه نباید فقط به شبکه قرآن و معارف سیما اکتفا کرد و لازم است که سایر شبکههای تلویزیونی نیز در این حوزه سهیم باشند و به تولید و پخش برنامههایی با محوریت فعالیتهای قرآنی بانوان بپردازند و همچنین از کارشناسان قرآنی خانم نیز در برنامههای قرآنی استفاده کنند.
افراد متخصص قرآنی در حوزه تخصص خود به کار گرفته شوند
وی ادامه داد: یکی از آسیبهایی که در این حوزه وجود دارد آن است که به طور مثال در بسیاری از کانونهای قرآن و عترت سازمانها میبینیم که افراد غیرمتخصص فعالیت دارند با وجودی که در همان سازمانها، افراد متخصص قرآنی نیز وجود دارند که در زمینههای دیگر فعالیت میکنند و البته بهتر است که افراد متخصص قرآنی سازمانها در کانونهای قرآن و عترت به کار گرفته شوند و هر کس در تخصص خود کار کند.
این حافظ کل قرآن در بخش پایانی سخنان خود عنوان کرد: همچنین برای توسعه فعالیتهای قرآنی بانوان باید به ایجاد زمینههای لازم در مساجد نیز توجه شود به این معنی که فعالیتهای قرآنی بانوان در مساجد توسعه پیدا کرده و کلاسهای مختلف قرآنی در مساجد و با حضور بانوان متخصص قرآنی برگزار شود.