علیمحمد احمدی، رئیس پژوهشکده اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس در گفت وگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با فعالیتهای این پژوهشکده در راستای ترویج مبانی نظری و راهبردهای تحقق حماسه اقتصادی گفت: به طور طبیعی مراکز پژوهشی وابسته به دانشگاه برنامه کلی خود را از راهبرد اصلی دانشگاه دریافت میکنند. این پژوهشکده تلاش کرده تا در مسیر انجام بیش از 200 پروژه علمی، نسبت به رفع نیاز دستگاههای اجرایی در زمینه ارائه راهبردهای بلند مدت اقدام کند.
ریلگذاری علمی برای تحقق حماسه اقتصادی
وی افزود: ریلگذاری علمی از سوی پژوهشکده همواره با هدف رفع نیازهای واقعی و ارائه راهبردهای عملی صورت گرفته و در سال جاری نیز در راستای تحقق حماسه اقتصادی این امر صورت پذیرفته است. یکی از اقدامات پژوهشکده در جهت تحقق حماسه اقتصادی تبیین ادبیات مربوط به حماسه اقتصادی است که سعی شده به شکل جامع و عینی مسائل و مشکلات مورد تبیین قرار گیرد.
حماسه اقتصادی با هدف دستیابی به ناممکنها
احمدی در پاسخ به این سوال که راهبردهای صورت گرفته در راستای ترویج حماسه اقتصادی با چه تعریفی از حماسه اقتصادی تبیین میشود گفت: حماسه اقتصادی به معنای بکارگیری خرد جمعی با هدف بهرهگیری از تمام ظرفیتهای کشور به منظور دستیابی به مولفههایی است که در شرایط عادی دستیابی به آن امکانپذیر نیست. در حوزه اقتصاد ما باید بتوانیم در شرایط تحریم بر مشکلات فائق بیاییم.
عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس افزود: پژوهشکده تلاش کرد که در حد توان خود به صورت موردی مسائل و مشکلات مروبط به دستگاههای اجرایی کشور در زمینه تحقق حماسه اقتصادی را مدنظر قرارداده و برای آنها راهبرد علمی تعریف کند. این پژوهشها هم در قالب اولویتهای پژوهشی مدنظر سازمانها است و هم در قالب اولویتهای پژوهشی تعریف شده در خود پژوهشکده است که سبب شده تا فعالیتهای علمی در راستای تحقق حماسه اقتصدی به نحو مطلوبی در این مرکز صورت پذیرد.
بازخورد عینی طرحها در سازمانهای اجرایی
نماینده مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که از میان طرحهای پژوهشی مرکز، به طور مشخص کدام طرحها اهمیت بیشتری داشتند گفت: یکی از موضوعات مورد پژوهش پژوهشکده برآورد هزینه تمام شده انرژی هستهای بود که بسیار مورد توجه قرار گرفت. همچنین در خصوص دیگر شقوق انرژی نیز پژوهشهای برآورد هزینه صورتگرفت. در راستای مسائل مالیات و بهبود نظام مالیاتی نیز کارهایی صورت گرفت و همایشهایی نیز تحت عنوان «اقتصاد بدون نفت» و «اقتصاد اسلامی» و «بانکداری اسلامی» نیز صورت دادیم که با استقبال اساتید و صاحبنظران و مسئولین کشور مواجه شد.
احمدی، در رابطه با بازخورد عینی طرحهای پژوهشکده در اقتصاد کشور گفت: همانطور که مستحضرید کارویژه پژوهشکده ارائه راهبرد و تنظیم برنامه است و بازخورد عینی آن را باید در سازمانهای اجرایی که این طرحها را مورد استفاده قرارداده اند جستجو کرد. به صورت مصداقی میتوان طرحهای پژوهشی مربوط به بانکداری اسلامی و کاربرد صکوک که از سوی بانک مرکزی مورد استفاده واقع شده یا طرحهای مدنظر وزارت نفت در جهت اقتصاد بدون نفت اشاره کرد.