به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین احمد لطفیان سرگزی، امام جمعه نیکشهر در این گفتمان با اشاره به معرفی کتاب صحیفه سجادیه و رساله حقوق امام سجاد(ع) به عنوان بهترین رسانه مکتوب و ضرورت آشنایی جوانان با مبانی دینی استکبارستیزی و اصول مواجهه با نظام سلطه، گفت: حق گوش از رساله حقوق امام سجاد(ع) انسانی که خود را در چارچوب قرآن و دین قرار میدهد آزاد نیست که هرگونه دلش میخواهد عمل کند، یقیناً اگر به فرامین و محدودیتهای دینی بیتوجهی کند آن نتیجهای که از تقید و اعتقاد به دین میطلبد، برایش حاصل نخواهد شد.
وی در پاسخ به این پرسش در خصوص حرمت استماع غیبت، افزود: در مکتب تربیتی قرآن راه جلوگیری از تخلفات اخلاقی همراهی نکردن با مجرم در ارتکاب جرم است، برای کسانی که نسبت به دین و اخلاق انسانی اهتمام دارند میدانند اثر وضعی دفاع نکردن از آبروی مؤمن، ذلت در دنیا و آخرت است.
این استاد دانشگاه با اشاره به جلد 72 بحارالانوار، بیان کرد: شخصی از امیرالمؤمنین(ع) پرسید بین حق و باطل چقدر فاصله است. حضرت فرمود «چهار انگشت» و حضرت دست را در گوش قرار داد و روی چشم بعد فرمود «آنچه دو چشمت دید، آن حق است و آنچه دو گوشت میشنوند اکثر آن باطل است».
وی ادامه داد: حق گوش آن است که در مسیری که خالق اجازه داده به کار بیندازد و از ممنوعاتی که نهی فرموده خودداری کنیم تا حق آن انسان ادا شود. نیروی شنوایی ابزاری خوب و مفید برای زندگی و تکامل است به زندگی آنان که از این نعمت بزرگ محرومند نگاه کنید. آنگاه زندگی خود را با آنان مقایسه کنید. برخورداری شما از نعمت شنوایی و محرومیت ناشنوایان چه عظیم است.
حجتالاسلام لطفیان عنوان کرد: آن هنگام که کودکی صدای نوازش پر از مهر مادر و آهنگ دلنشین پرمحبت پدر را میشنود صدای برادران و خواهران و همبازیها صداهای هشداردهنده که شما را از خطر آگاه میکند و بالاخره صدای مربی، معلم و استاد صدای مؤذن صدای تلاوت قرآن و دعاهایی مثل کمیل، ندبه، سمات، توسل و ... آهنگ چهچهه بلبل و همه صداهای زیبا و مفید را که برای تکامل و تعالی ضرورت دارند با گوش میشنویم؛ اکنون این عضو مقدس این نیروی ارزشمند و این ابزار مقدس تکامل در بیان امام سجاد(ع) بر گردن شما حقی دارد.
وی ادامه داد: حق آن این است که آن را از شنیدن غیبت و همه چیزهایی که بر آن حرام است پاک نگهداری و بر روی همه چیزهای شنیدنی حلال و مفید بگشایی. این کارها آنقدرها هم ساده نیست، علاوهبر عزم آهنین و قلب پاک، وجودی پیراسته از گناهان میخواهد والا انسان فرورفته در پلیدیها و آلودگیها نمیتواند صدای حق و حقیقت خواهی را بشنود.
امام جمعه نیکشهر در خصوص حق چشم و مسئولیتهای آن برای سیر به سوی کمالات، افزود: چشم مهمترین وسیله ارتباط انسان با جهان خارج است و شگفتیهای پیچیده زیادی دارد که به راستی انسان را به خضوع و خشوع در مقابل خالق آن وامیدارد. پیشرفتهترین دوربینهای دقیق عکاسی در برابر آن بیارزش است. شگفتیهای چشم از دریچه تنظیم نور و مردمک و عدسی چشم گرفته تا ترکیب اشک که از بیش از 10 عنصر تشکیل شده و بهترین و مناسبتترین مایع برای نگهداری چشم و ضدعفونی کردن آن است اجزای فرعی چشم است.
وی ادامه داد: اما در مورد چشم و مسئولیتهای آن و ضرورت پی بردن به عظمت این مخلوق الهی این است که چشم وظایفی دارد که اگر به آنها عمل شود حق او ادا میشود که اهم آن وظایف بستن آن به روی صحنههای منحرفکننده دل، اندیشه و فکر است. پرهیز از حرام و نگاه نابجا طبق آیات 30 و 31 سوره نور بیان شده است. امام صادق(ع) درد کتاب وسائل میفرماید «نگاه کردن به نامحرم تیری است زهرآلود از ناحیه شیطان و چه بسیار نگاههایی که حسرتها و تأسفهای طولانی به دنبال خود میآورد.
امام جمعه نیکشهر بیان کرد: قرآن برای مسلمانان مخصوصاً جوانانی که در مقابل نامحرم نظر را کوتاه میکنند و کوششهای خود را وقف شنیدن علم و دانش سودمند میسازد پاداشهای دنیوی و اخروی زیادی در نظر گرفته است اما چیزهایی که دید ظاهری و باطنی انسان را زیاد میکند نگاه به ساختمان کعبه و یاد رشادتهای حضرت ابراهیم کردن، نگاه به قرآن و تفکر در آیات آن، نگاه کردن به چهره والدین که بدانیم آنها چقدر برای ما زحمت کشیدهاند و مواردی از این دست است.
وی یادآور شد: این عضو کوچک و زیبا در بدن انسان دریچهای است به سوی جهان پهناور از راه نگریستن به پدیدههای مختلف آفرینش و دقت در آثار علم و تدبیر خدای بزرگ پی به عظمت قدرت خداوند میبریم و با مطالعه آثار فرهنگ و تمدن ملتها و جستجوی علل انقراض تمدنها میشود.
خطیب جمعه نیکشهر در پایان بیان کرد: مبادله نگاههای محبتآمیز میان برادران و خواهران و بستگان نعمتی بزرگ و شیرین است. نگرش به وضع رقتبار محرومان، گرسنگان، برهنگان، ستمدیدگان و ... وسیلهای است برای درک وظایف و مسئولیتها. مطالعه کتب علمی و دیدن آثار هنری و فیلمهای مختلف آموزنده دارای نقش عظیمی در پرورش روح و شکل گرفتن طرز تفکر ماست.