زینب عبدی، کارشناس مسائل فرهنگی در امور آموزشی در گفتوگو با خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، اظهار کرد: سالیان سال به عنوان کارشناس فرهنگی در روستاها کار کردم و مسائل تربیتی را به خانوادهها آموزش دادم. اکنون که به منطقه شهری آمدهام، این کارگاههای فرهنگی را برای خانوادههای شهری برگزار میکنم.
وی تصریح کرد: آنچه در این سالها برایم تعجببرانگیز بوده این است که سطح رفتار و تعامل زنان و مردان روستایی با توجه به آنکه آموزش کمتری دیدهاند با مردان و زنان شهری برابراست. در حقیقتگویی شهر تنها رنگ و لعاب خود را عوض کرده ولی از امکانات آن استفاده نکرده است.
عبدی اشاره کرد: میزان توجه خانوادههای ایرانی به آموزش بسیار کم است و گویی خود را عالم به علوم مختلف میدانند و همین میشود که میزان آمار طلاقها افزایش یافته و سطح ازدواجهای موفق نیز کاهش داشته است.
این کارشناس فرهنگی بیان کرد: نوع تعامل مادران و پدران با فرزندان، همسران با یکدیگر هم ناشی از یک نوع عدم خودشناسی و عدم خودتنظیمی در جامعه است که به علت نداشتن مطالعه صحیح در جامعه ایجاد شده است.
وی تصریح کرد: چه طور میشود که مادری از روان و شخصیت خودش و همسرش آگاهی ندارد بتواند در رابطه با فرزندش موفق عمل کند. موفقیت ما در تربیت فرزندان به شناخت ما از خود و جامعه برمیگردد.
عبدی با اشاره به غفلتهای کوچک پدران و مادران که منجر به خطاهای بزرگ میشود، اظهار کرد: خیلی از اتفاقات ناگواری که برای فرزندان حاصل میشود ناشی از بیتوجهی پدران و مادران است.
وی به عنوان نمونه به تربیت جنسی فرزندان اشاره کرد و گفت: اگر پدران و مادران درست آموزش دیده باشند و تعصبات را کنار بگذارند تا چشم دلشان برای دریافت حقایق باز شود، فرزندانشان در آینده دچار مشکلات عدیده نمیشوند.
این کارشناس فرهنگی با توجه به آنکه رسانههایی همچون ماهواره و اینترنت جایگاه ویژهای در خانوادهها دارند، گفت: خانواهها آموزشهای لازم برای رویارویی با این هجمه جدید فرهنگی را باید ببینند و متولیان فرهنگی در این حوزهها ضعیف کار میکنند.
وی با توجه به احساس نیاز شهروندان به آموزش گفت: ما در مؤسسه خیریه طهورا بیکار ننشستیم و با توجه به نیاز شدید خانوادهها به مهارتهای زندگی به صورت خود جوش در حسینیهها و خانههای وقفی کلاسهای مهارت زندگی راهاندازی کردیم تا به بخشی از نیازها پاسخ گفته باشیم.
عبدی گفت: استقبال بینظیر خانوادهها از این کلاسها تعجببرانگیز بود و این نشان میدهد که مردم ما اگر در معرض آموزش قرار بگیرند به خوبی استفاده میکنند و بزرگترین مشکل ما نداشتن متولی فرهنگی در این امور است.