سیدسعید زمانیاندهکردی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، درباره تاثیر کاهش وابستگی به نفت در تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی و جایگاه اقتصاد مقاومتی در بودجه سال 93 اظهار کرد: ابتدا باید گفت درست است که مقام معظم رهبری، تاکنون به صورت پراکنده و کلی مطالبی را درباره اقتصاد مقاومتی بیان کرده بودند، اما قانون خاصی در ارتباط با این قضیه تعریف و تدوین نشده بود، بنابراین ضرورت داشت تا ایشان برای حل مشکلات کنونی و پیشبرد اقتصاد کشور این سیاستها را به صورت مدون ابلاغ کنند.
کاهش وابستگی به نفت؛ لازمه پویایی در اقتصاد
وی در پاسخ به پرسشی درباره تاثیر کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی در تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی عنوان کرد: متاسفانه ساختار اقتصادی ما همواره براساس درآمدهای نفتی شکل گرفته و این مسئله، همیشه و در همه زمانها باعث شده تا ما هم به صورت مستقیم و هم غیرمستقیم ضربه بخوریم و به همین دلیل است که در سیاستهای اقتصاد مقاومتی، از جانب مقام معظم رهبری، تاکید فراوانی بر کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی صورت گرفته است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: اگر واقعا میخواهیم در اقتصاد کشور پویایی ایجاد شود، باید وابستگی اقتصادی کشور به نفت به صفر برسد. برای ایجاد این پویایی، باید بودجه کشور نه براساس درآمدهای نفتی بلکه براساس درآمدهای دیگر تنظیم شود تا ما خودکفایی و شکوفایی در ابعاد مختلف را تجربه کنیم و تحقق این امر با اجرای مناسب سیاستهای اقتصاد مقاومتی امکانپذیر است.
راه نجات کشور، بودجهریزی منهای نفت است
وی افزود: باید منابع ملی تبدیل به ثروت ملی شود و از خامفروشی جلوگیری کنیم. هر اندازه که وابستگی کشور به نفت کاهش پیدا کند، پویایی اقتصاد ما بیشتر خواهد شد و چون پولها، سهلالوصول به دست ما نمیرسد، بیبرنامه هم آن را خرج نمیکنیم. یکی از راههای اساسی نجات کشور، بودجهریزی منهای نفت است و اگر این کار را انجام دهیم و به نتیجه کامل برسیم، قطعا اقتصاد ما در همه زمینهها رشد خواهد کرد.
توجه ویژه به اقتصاد مقاومتی در بودجه 93
زمانیاندهکردی در ادامه به تبیین وضعیت اقتصاد مقاومتی در بودجه سال 93 پرداخت و اظهار کرد: در بودجه 93، در ابعاد مختلف بهخصوص در بحث تولید، به اقتصاد مقاومتی توجه شده است. شاید به دلیل رکود تورمی که در اقتصاد با آن مواجه هستیم، تاکنون توجه چندانی به آن نشده باشد، اما در توجه به اصل 44، در توجه به بهبود کارایی سیستم بانکی و درتوجه به زیرساختهای اقتصادی، هم در بخش صنعت و هم کشاورزی توجهات ویژهای به این امر شده که به این وسیله میتوانیم در تحقق اقتصاد مقاومتی در سال آینده قدمهای کوچکی را برداریم. توجه ما در بحث بودجهریزی، توجه ویژه به زیرساختهای اقتصاد مخصوصا سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی است.
مشکلات اقتصادی کنونی، ناشی از بیتوجهی به اقتصاد مقاومتی است
وی درباره آینده اقتصاد مقاومتی با توجه به کاهش تحریمهای بینالمللی، راه پیشرفت کشور را فقط اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: ما نباید خیلی دلخوش مسائلی همانند کاهش تحریمها باشیم. این موارد نباید هیچ تاثیری در سیستم اقتصادی ما داشته باشد. دلیل مشکلات اقتصادی کنونی که عمدهاش به خاطر تحریمها برای ما به وجود آمد این بود که توجهی به موضوع اقتصاد مقاومتی نکردیم و اگر اقتصاد مقاومتی را از اول مد نظر قرار داده بودیم، اقتصادی پویا داشتیم، مسائل را به خوبی دنبال کرده و توجهی ویژه به تولیدات داخلی داشتیم، امروز به این وضع نمیرسیدیم.
دلخوش کاهش تحریمها نباشیم
وی افزود: ما در مسائل اقتصادی، نیازی به کشورهای دیگر نداریم؛ چون از همه امکانات برخورداریم به شرطی که مدیریت و برنامهریزی داشته باشیم و بتوانیم از همه پتانسیلها استفاده کنیم. لذا خیلی مهم نیست که تحریمها چه سرنوشتی پیدا میکنند و این خودباوری و توجه به زیرساختهای کشور در مسائل اقتصادی است که میتواند ما را از کشورهای دیگر بینیاز کند.
نماینده چهار محال و بختیاری در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: الحمدلله در کشور خود از همه نعمات الهی برخورداریم و با وجود این شرایط و امکانات، شرط پیشرفت و تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی، مدیریت بهینه، بهرهوری بالا و کار شبانهروزی است که میتواند در هر برههای چه تحریم باشد و چه نباشد اقتصاد ما را به جلو برده و از آسیبهای اقتصادی مصون بدارد.
سیاستها اقتصاد مقاومتی، راهگشای بسیاری از مسائل است
دهکردی تصریح کرد: رهنمودهای مقام معظم رهبری درباره اقتصاد مقاومتی و اشاره به موضوعات مختلف در ابعاد کلی، راهگشای سیاستهایی است که باید توسط دستگاههای اجرایی، قانونگذاری و نظارتی دنبال شود تا به نتیجه مطلوب برسد ولذا این قانون که ابلاغ شده است، در ارتباط با موضوعات مختلف موارد لازم را روشن کرده، راه را نشان داده و اولویتها را مشخص کرده و دیگر کسی نمیتواند بگوید در ارتباط با این قضیه هیچگونه دستورالعمل یا راه روشنی وجود نداشت و مطالب به صورت کلی مطرح شده است.
وی در پایان تصریح کرد: اکنون ریز مسائل در بحث اقتصاد مقاومتی مطرح شده و میتواند راهگشای خیلی از مسائل باشد. ابلاغ مدون این سیاستها از جانب مقام معظم رهبری خط روشنی است که ما بتوانیم به خودباوری داخلی تکیه کنیم تا به این وسیله از همه امکانات استفاده کرده تا اقتصاد را بارور کنیم؛ به نحوی که بتوانیم یک اقتصاد پویا داشته باشیم.