به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، محمدنبی حبیبی، دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی پیش از ظهر امروز، سهشنبه، 13 اسفندماه در نشستی خبری در مورد برنامهها، مواضع و اقدامات این حزب در موضوعات مختلف توضیحاتی ارائه کرد.
وی در ابتدای این نشست با گرامیداشت یاد حبیبالله عسگراولادی اظهار کرد: ایشان در هر طول دوره حیات مؤتلفه از شخصیتهای تراز اول این حزب بود؛ چه در زمان دبیرکلیشان و چه پس از واگذاری مسئولیتشان نفر اول مؤتلفه محسوب میشدند.
دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی همچنین به درگذشت حاجحیدری، یکی دیگر از شخصیتهای حزب مؤتلفه اشاره کرد و گفت: یکی از ویژگیهای حاجحیدری که ناشناخته زندگی کرد و ناشناخته از دنیا رفت، این بود که در یک دوره سیزده سال زندانی رژیم شاه بود.
حبیبی در مورد مواضع اقتصادی حزب مؤتلفه گفت: از چندین سال پیش اعلام شده بود که معتقدیم اگر بودجهنویسی و برنامههای سالانه، همانطور که در سند چشمانداز بیستساله مد نظر قرار گرفته، با رعایت همه جوانب مرتبط شکل گیرد، روز به روز مشکلات اقتصادیمان کمتر خواهد بود.
وی با اشاره به اهمیت گزارش دیوان محاسبات کشور در مورد تفریغ بودجههای سالیانه گفت: معتقدیم دیوان محاسبات تفریغ بودجه را به موقع تقدیم مجلس کند تا برای تدوین برنامه و بودجه سال بعد از این گزارش استفاده شود؛ به نظر میرسد زمان ارائه گزارش تفریغ بودجه بهگونهای است که در برنامهها و بودجههای سالهای بعد تأثیری ندارد.
حبیبی همچنین به موضوعات فرهنگی کشور پرداخت و گفت: در این عرصه معتقدیم تکیه اصلی مردم و دولت در تنظیم و اجرای برنامههای فرهنگی و شکلدادن این برنامهها باید بر اساس اصول اسلامی و قرآنی شکل بگیرد و دولت در امور فرهنگی نمیتواند یک دستگاه بیطرف باشد؛ برخی تصور میکنند که دولت نباید کاری به کار فرهنگ داشته باشد؛ در حالیکه چنین تفکری میتواند بسیار خطرناک باشد.
دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی افزود: وقتی با آیات قرآنی اگر قرار باشد به نگاه فرهنگی بپردازیم، خداوند متعال وقتی میفرماید وقتی شما مکنت پیدا کردید، باید اقامه صلات کنید، زکات را برقرار کنید، امر به معروف و نهی از منکر کنید؛ امروز ما مکنت پیدا کردیم و جمهوری اسلامی تشکیل شده و نمیتوان دستگاه بیطرفی به عنوان دولت داشته باشیم.
وی با اشاره به نسخه غرب برای دولتهای اسلامی مبنی بر نداشتن ایدئولوژی برای حکومت گفت: این دروغی از سوی غرب است که خود خلاف این عمل کردند؛ آنها معتقدند که دولت باید لائیک باشد و حکومت ایدئولوژیک نباید حاکم باشد؛ این دروغ بزرگ را برای اجرا در کشورهای غیر غربی ایراد کردند در حالیکه هیچ یک از کشورهای غربی دولت غیر ایدئولوژیک نیستند و حال اگر ما بخواهیم با ایدئولوژی اسلامی کارهای حکومتی کنیم معتقدند نباید چنین شود.
حبیبی با تأکید بر اینکه ما باید خلاف نظر آنها حرکت کنیم، اظهار کرد: ما یک مبانی متقنی به عنوان مبانی اسلامی داریم و میتوانیم با استناد بر اینکه این مبانی ما از منبع نامتناهی علم بهره میگیریم و تولید فکری بشر نیست که قید زمان و مکان داشته باشد؛ ما برای متقن بودن مبانیمان این است که اساسا این ایدئولوژی مبنای الهی دارد.
وی افزود: اینکه تلاش میکنند در موضوعات حکومتی دم از ایدئولوژی نزنیم اینها «رطبخوردههایی هستند که بیجهت منع رطب میکنند» و ما با این مبانی غنی اسلامی و الهی در همه شئون حکومتی برنامههای بسیار خوبی داشته باشیم و متکی بر آن اصول کشور را اداره کنیم.
دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی در ادامه این نشست خبری، در پاسخ به سؤال خبرنگاری در مورد تندروی عدهای بر خلاف مواضع انقلاب اسلامی گفت: از اول انقلاب ما شاهد توطئههای فراوانی که با مقصود براندازی شکل میگرفت، در کشور بودیم اما در 18 تیر سال 78 این توطئهها شکل خیابانی پیدا کرد که یک کار حسابشدهای بود اما در 23 تیر همین سال، مردم به صورت خودجوش به کف خیابانها آمدند تا نشان بدهند برای خنثیکردن توطئهها از هیچ اقدامی ابایی نخواهند داشت.
وی ادامه داد: توطئه بعدی در سال 88 به بهانه انتخابات و رقابتهای انتخاباتی شکل گرفت که اگر نگاهی به آن حوادث کنیم، مشابهتهای فراوانی بین انقلابهای رنگی و رفتارهای عدهای از افراد و تشکلها مشاهده خواهیم کرد؛ مردم در صبر و انتظار به سر بردند تا 9 دی 88 که با آن حضور دهها میلیونی، پاسخ اصلی را به کسانی که به قصد براندازی به میدان آمده بودند را دادند و این حوادث با مدیریت کارساز رهبر معظم انقلاب و حضور بیدریغ مردم توطئهها خنثی شد.
حبیبی تصریح کرد: تا زمانیکه ما پای میفشاریم برای حفظ ارزشهای انقلاب اسلامی باید بدانیم که توطئهها تمامشدنی نیست به همین دلیل آمادگی ما برای مقابل این توطئهها باید افزایش پیدا کند.
مواضع حزب مؤتلفه اسلامی نسبت به سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی موضوع سؤال خبرنگار دیگری بود که حبیبی اظهار کرد: دراقتصاد مقاومتی به نظر میرسد مهمترین عامل خود مردم هستند؛ اگر بتوانیم دولت را در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در جایگاه سیاستگذاری، برنامهریزی، نظارت و کنترل قرار دهیم و کار را برای اجرا به دست مردم بسپاریم، یک موضوع مهم سیاستهای اقتصاد مقاومتی خود به خود به تحقق نزدیک میشود.
دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی با بیان اینکه موضوع اجراکردن سیاستها و برنامههای مربوط به اصل 44 قانون اساسی هم ناظر به این قضایاست، گفت: در اقتصاد مقاومتی البته نگاه به بیرون قرار نیست قطع شود اما نگاه غیر از اتکاست؛ ما اگر برای اقتصاد نگاهمان اتکایی به بیرون کشور باشد، اقتصاد مقاومتی شکل نخواهد گرفت اما لازم است در کنار اینکه واقعیاتی که در بیرون از نظام اتفاق میافتد را در نظر میگیریم، تکیه اصلیمان را بر ظرفیتهای موجود داخل کشور قرار دهیم.
حبیبی تصریح کرد: عدهای تصور میکنند اگر با غرب سازش نکنیم، به حل مشکلات اقتصادی موفق نخواهیم شد که این نگاه خطرناکی است، چرا که در مقابل تفکر انقلاب اسلامی قرار دارد؛ اگر قرار بود که در همه امور از قلدرهای بینالمللی اجازه بگیریم، اصولا نباید انقلاب میکردیم.
وی اظهار کرد: با توجه به سیاستهای اقتصاد مقاومتی با اتکا به ظرفیتهای داخلی میتوان مشکلات فراوانی را در عرصه اقتصادی حل کرد؛ در حالیکه عدهای اینگونه القا میکنند که اگر ما با غرب مقابلهمان را ادامه دهیم و آنها نیز تحریمها را تشدید کنند، هرگز موفق به حل مشکلات اقتصادی نخواهیم بود.
دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی گفت: ما در این حزب همچون مردم، مخالف کمکردن و به صفر رساندن تحریمها نیستیم اما معتقیدم نباید بهانهای دست دشمن در این رابطه بدهیم.
وی با بیان اینکه اقتصاددانان 20 درصد از مشکلات اقتصادی کشور را تحریم میدانند، گفت: با تغییر روش مدیریتی، میتوان با استفاده از ظرفیتهایی که در داخل کشور داریم، مشکلات را برطرف کنیم.
حبیبی تصریح کرد: اینکه در کشور شایعه کنند که ما به جز سازش با غرب نمیتوانیم به حل مشکلات اقتصادی بپردازیم، از طراحیهای کشورهای غربی است که میخواهند ملت ما به این نتیجه برسند که یک راه بیشتر برای حل مشکلات اقتصادی وجود ندارد، آن هم سازش با کشورهای غربی است.
وی ادامه داد: با اجرای سیاستها اقتصاد مقاومتی میتوانیم مشکلات اصلی و عمده اقتصادی کشور را حل کنیم، اما در این رابطه مخالف استفاده از ظرفیتهای خارجی با رعایت مصالح داخلی خودمان نیستم.
دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی در مورد طرح بازگشایی خانه احزاب گفت: کارهایی که برای احیای خانه احزاب صورت میگیرد، به نظر میرسد هیچ جنبه وجیهی ندارد؛ چرا که سالهاست از حیات خانه احزاب میگذرد و امروز عدهای در حال نبش قبر آن هستند.
وی با بیان اینکه در آییننامهای که برای خانه احزاب تصویب شد، مشکلاتی ملاحظه میشد که باید برطرف شود، اظهار کرد: در کشور بیش از 220 حزب مجوز دارند که در جلسهای که سران احزاب با وزیر کشور داشتند، عنوان شد که بیش از 150 حزب اصلا فعالیتی ندارند؛ قسمت قابل توجهی از این احزاب نیز فعالیت چشمگیری ندارند و تنها تعداد کمی فعال هستند.
حبیبی با انتقاد از تشکیل احزاب فراوان در کشور افزود: تشکیل بیش از 200 حزب در کشور موضوع قابل دفاعی نیست؛ البته حجم زیاد تشکیل حزب را در دورهای «توسعه سیاسی» نامیدند اما این توسعه با تولد قارچگونه حزب در کشور تناسبی با یکدیگر ندارند. اما در هر صورت در خانه احزاب این مقوله حل شود که کدام احزاب و با چه خصوصیاتی باید به این خانه دعوت شوند.
وی با تأکید بر اینکه خانه احزاب قرار نبود با هدف جناحی و جنگ جناحها تشکیل شود، گفت: ما معتقدیم خانه احزاب یک تشیکلات صنفی است و نه جناحی؛ درگیر کردن جناحها در احزاب سم مهلک خانه احزاب بوده و هست.
دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی ادامه داد: اگر ما احزاب را گرد هم بیاوریم و خط قرمزهایی را تعریف کنیم و همه مقید باشیم که در کشور برای توسعه فرهنگ تحزب تلاش مشترک داشته باشیم، این تلاش مشترک میتواند اثر بهتر و مهمتری دارد.
حبیبی در بخش دیگری از این نشست خبری به ارتباط بین مجلس و دولت اشاره کرد و گفت: دولت نظراتی دارد که حتما باید در فضایی آزاد برای تصویب آن نظرات به مجلس مراجعه کند و مجلس هم باید تلاش کند با نظر تعاملی با این قضایا برخورد کند اما در هر صورت تصویب قانون با مجلس است و ممکن است در مواردی بین نظر دولت و مجلس اختلاف وجود داشته باشد که این اختلاف را مضر نمیدانم.
دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی در مورد رابطه دولت یازدهم با احزاب گفت: در چند ماهه اخیر میلی برای ارتباط با احزاب وجود دارد؛ دعوت وزیر کشور از سران احزاب و برخی فعالیتها علامت این است که در دولت فعلی میل به ارتباط به احزاب قابل توجه است که امیدواریم این میل روز به روز افزایش پیدا کند.
رابطه حزب مؤتلفه اسلامی با دولت یازدهم و اعتدالگرایی این حزب پس از درگذشت عسگراولادی موضوع سؤال خبرنگار دیگری بود که محمدنبی حبیبی در پاسخ به این سؤال گفت: ما خودمان را میراثدار عسگراولادی میدانیم و معتقدیم که خدمت به این میراث واجب سیاسی دائمی ماست و با تمام وجود به این روش اعتقاد دارم و لازم است ضمن اینکه دائما در برابر دشمن بایستیم اما در داخل کشور دوستانی که با ما اختلاف سلیقه دارند حتی باید تعامل داشته باشیم.
وی ادامه داد: در ارتباط با دولت میتواند چهار گونه باشد؛ عدهای دولت را بیچون و چرا تأیید میکنند؛ عدهای نیز دولت را بیچون و چرا رد میکنند؛ دسته سوم عدهای هستند که کاری با دولت ندارند و چهارمین گروه، افرادی هستند که با قصد حمایت از دولت و با بنای پشتیبانی از دولت، نقاط ضعف را با رعایت ادبیات ویژه انتقاد بیان میکنند و نقاط مثبت دولت را نیز مطرح میکنند.
حبیبی حزب مؤتلفه اسلامی را در گروه چهارم دستهبندی کرد و گفت: این حزب در مورد مذاکرات ژنو واقعاً موضعی که بیان کردیم کارشناسیشده بود و سعی میکنیم ضمن اطلاع از نظرات دیگران حرف جمعبندی شده حزب را عنوان کنیم.
وی تصریح کرد: بنای کار حزب مؤتلفه پشتیبانی از دولت است و حتی در دولت هفتم و هشتم که در مقابل مواضع ما بود، «چوب لای چرخ دولت گذاشتن» را حرام میدانستیم.
دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی گفت: زمانی ممکن است از دولت انتقاد و اعتراض میکنیم که این جزء حقوق ماست اما موقعی چوب لای چرخ دولت میگذاریم تا کار دولت فلج شود، این امر را حرام شرعی میدانیم.
حبیبی در مورد مشی اعتدال گفت: ما موضع اعتدالی را اسلامی میدانیم و تندروی و کندروی غیر اسلامی است.
وی با بیان اینکه ثابت شده است که نمیتوان کشور را با افراط و تفریط اداره کرد، افزود: ما مشی اعتدال را حرکت پشت سر رهبر معظم انقلاب میدانیم؛ حرکت جلوتر از ایشان و یا با فاصله از ایشان را نفی میکنیم؛ در زمان امام راحل نیز عدهای با ادعای پیروی از خط امام میخواستند جلوتر از امام حرکت کنند.
دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی در پایان اظهار کرد: ما فکر میکنیم اگر نگاه دائمی مستمر به موضعگیریهای رهبری در جزئیات و کلیات مسائل داخلی و خارجی داشته باشیم و خود را با مشی ایشان تنظیم کنیم، اعتدال را رعایت کردهایم.