کد خبر: 1383136
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۱
رضا میرکریمی:

هزینه‌کردن از قهرمانان دفاع مقدس برای اهداف کوتاه‌مدت، به آن‌ها آسیب می‌زند

گروه هنر: کارگردان مستند‌های «عباس» و «مصطفی» گفت: قهرمانان جنگ تحمیلی علی‌رغم اختصاص همه تریبون‌های سفارشی و رسمی به نظر می‌آید بسیار مظلومند؛ این قهرمانان ذخیره معنوی هستند که خرج کردن از آنها برای مقاصد و اهداف کوتاه‌مدت به آنها آسیب می‌زند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آیین رونمایی از مجموعه مستند «نام‌ها» ساخته رضا میرکریمی با حضور کارگردان و مسئولان هنری در حوزه هنری برگزار شد.

در ابتدای این مراسم میرکریمی در سخنانی اظهار کرد: این پروژه از دو سال پیش ساختش آغاز شد؛ کاری که با حمایت حوزه هنری به خط تولید رسید. در این دو کار به زندگی شهید عباس دوران و شهید مصطفی چمران پرداخته شده است. هدفم نیز از این کار این بود که به شهدایی بپردازم که عکس آنها را در سطح شهر زیاد می‌بینیم، اما شاید جوانان آنچنان که لازم است متوجه این ارادت نباشند. نکته دیگر اینکه لکنت کلامی که در زمان حال برای بیان ارادات به شهدا وجود دارد مرا بر آن داشت در این زمینه یک کار کلامی خوب ارائه دهم.

وی افزود: در این کار از کمک تیمی از طراحان و گرافیست‌ها بهره گرفتم تا به روشی به نام کمیک موشن دست پیدا کنم؛ کاری که نمونه آن را در قصه‌های مصور می‌توان مشاهده کرد. این روش محدودیت‌ها و جذابیت‌هایی به همراه داشت، چون اولین تجربه من در این فضا بود مقداری زمان برد. همچنین از محدودیت‌هایی که داشتیم زمان 30 دقیقه‌ای در نظر گرفته شده در فیلم بود که قرار بود با شخصیت و زندگی این شهدا آشنا شویم. 

کارگردان «زیر نور ماه» تاکید کرد:  در خارج از کشور فرمت اجرا شده در این دو کار به نام مونولوگ‌گویی معروف است، البته این نوع بیان تصویری به فیلمنامه‌ای قوی نیاز دارد. ضمن اینکه باید به مستند پایبند بود و ریشه‌های قوی تحقیقاتی را در کار لحاظ کرد. نکته دیگر اینکه رویکرد لحاظ شده در این فیلم کمک می‌کند که اثر شکلی قصه‌گو به خود گیرد و به نوعی زندگی شهید به زبان خودش روایت شود.

عظمت شهدا را با فیلم نمی‌توان بیان کرد

وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: اگر امروز رونمایی داریم به خاطر شهدایی است که ارزش احترام بیشتر از اینها را دارند. قهرمانان جنگ تحمیلی علی رغم اختصاص همه تریبون‌های سفارشی و رسمی به نظر می‌آید بسیار مظلومند. شاید هم به خاطر این است که خیلی به جنگ نزدیکیم و شاید بعدها بفهیم که این جوانان اغلب زیر 30 سال چه کارهای بزرگی انجام دادند و چه انسان‌های بزرگی بودند که فقط نام شان را بر اتوبان‌ها داریم و عکس‌شان را بر دیوارها. این شهدا متعلق به همه طبقات جامعه‌اند و نوعی ذخیره معنوی هستند که خرج کردن از آنها برای مقاصد و اهداف کوتاه مدت به آنها آسیب می‌زند.

میرکریمی در ادامه مراسم اظهار کرد: اجازه دهیم شعار و آرمان شهدا انتقال داده شود و مخاطب با صمیمیتی که در لحن شخصیت اصلی اثر می‌بیند خودش قضاوت کند و تاثیر بپذیرد.

وی عظمت شهدا را چنین توصیف کرد: راجع به شهید چمران و دوران نمی‌شود صحبت کرد. این بزرگان همیشه تاریخ در قله‌هایی ایستاده‌اند که نزدیک شدن به آنها بدون آداب و احترام سخت است و در کلام نمی‌توان محدود و محصور کرد. امیدوارم کاری که روی پرده می‌بینید بتواند بخشی از احساس شیرین با این شهدا بودن را انتقال دهد.

در ادامه این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی نیز در سخنانی بیان کرد: سخنانم را با ذکر خاطره‌ای آغاز می‌کنم. در شهر سوسنگرد در حالی که آتش دشمن سنگین بود خودم را به جوبی انداختم. پس از گذشت یک ساعت شنیدم که کسی صدایم کرد و دیدم که شهید چمران است.

درباره شهدا سخن گفتن آسان نیست

خاموشی تاکید کرد: حرف زدن درباره شهدا کاری عادی نیست، چون برای کار کردن در این حوزه نیاز به پژوهش و اعتقاد است. نکته دیگر اینکه هر چه قدر بتوانیم با آنها (شهدا) باشیم انقلاب هست و هر چه قدر از آن ها فاصله بگیریم از آرمان‌های انقلاب دور خواهیم شد.

رئیس سازمان تبلیغاتی اسلامی در انتهای سخنانش اظهار کرد: اگر در کارهایمان به اسلام عزیز اتکا کنیم توانسته‌ایم به آرمان‌های انقلاب و حضرت امام (ره) نزدیک شویم و هر اندازه از اسلام فاصله بگیریم از انقلاب و آرمان‌هایش دور شده‌ایم.

دیگر بخش این مراسم به سخنان سرهنگ ضرابی اختصاص یافت که وی در سخنانی کوتاه از حاضران درخواست کرد که همرزمان شهید دوران را که در سالن حضور داشتند تشویق کند.

در انتهای این مراسم نیز توسط حجت‌الااسلام خاموشی، محسن مومنی شریف، سهیل جهان بیگلری، رضا میرکریمی و رخشان بنی اعتماد از همسر شهید دوران تجلیل شد.

captcha