کد خبر: 1383395
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۱
رئیس دانشگاه پیام نور کمیجان:

اقتصاد مقاومتی، اقتصاد ریاضتی نیست/ توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان؛ راهکار رفع مشکلات اقتصادی

گروه اجتماعی: توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان و کمک‌گرفتن از دانشگاه‌ها و مراکز عالی برای راه‌اندازی این شرکت‌ها کمک ویژه‌ای به تحقق اقتصاد مقاومتی می‌کند.

سیفی، رئیس دانشگاه پیام نور کمیجان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی پیرامون لزوم اجرای اقتصاد مقاومتی به بیان راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور جهت پرهیز از شعارزدگی در این مهم پرداخت و گفت: عینی‌ترین راهبرد برای این امر خرید تولیدات ایرانی است؛ چراکه تولیدکننده با سودی که از این راه کسب می‌کند برای ارتقای کیفیت کالا و محصولات خود برنامه‌ریزی می‌کند.

وی هدفمند کردن ارزهای مسافرتی را از جمله راه‌های تقویت ساختار اقتصادی کشور دانست و به اختصاص ارز مرجع به کالاهای اولویت‌دار اشاره کرد.

بهره‌مندی از مراکز آموزش عالی در راستای اقتصاد مقاومتی

سیفی خاطرنشان کرد: البته توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان و کمک‌ گرفتن از دانشگاه‌ها و مراکز عالی برای راه‌اندازی این شرکت‌ها در این زمینه کمک ویژه‌ای می‌کند.

وی با اشاره به اینکه هرساله چندین میلیون دلار از پول ایران صرف واردات اسباب‌بازی، لوازم آرایشی، سیگار، ماشین‌های لوکس، پرنده و حشرات خاص می‌شود، افزود: با نگاه همه‌جانبه به اقتصاد مقاومتی، این محصولات می‌تواند به دست تولیدکننده‌های داخلی تأمین شود. 

تداوم هدفمندی یارانه‌ها در اعتلای اقتصادی ایران

رئیس دانشگاه پیام نور کمیجان، تدوام هدفمندی یارانه‌ها را برای اعتلای اقتصاد ایران مؤثر برشمرد و گفت: تلاش برای خوداتکایی در کالاهای سرمایه‌ای موجب قطع وابستگی اقتصاد ایران به مواد اولیه خارجی می‌شود.

وی با اشاره به تأثیر رسانه‌ها بر اقتصاد کشورها، به بیان پیامدهای منفی سریال‌های خارجی و داخلی بر سبک زندگی ملت ایران پرداخت و تصریح کرد: متأسفانه امروز شاهد تبعیت برخی از ایرانیان از سبک زندگی غربی مبنی بر مصرف‌گرایی، ثروت‌اندوزی و خرید کالاهای جدید هستیم‌ که این موضوع در طولانی‌مدت اثر سوء در کشور می‌گذارد.

سبک زندگی اسلامی؛ راهکار کاربردی تحقق اقتصاد مقاومتی

سیفی با تأکید بر اینکه سبک زندگی اسلامی یک راه‌حل کاربردی جهت تحقق اقتصاد مقاومتی است، خاطرنشان کرد: باید بدانیم اقتصاد مقاومتی اقتصادی ریاضتی نبوده و صرفاً برای خود اتکایی ایران و بی‌اثرکردن تحریم‌هاست.

رئیس دانشگاه پیام نور کمیجان در پایان، اظهار کرد: متأسفانه اقتصاد کشور تا حدود زیادی وابسته به نفت است و لازم است این وابستگی را کم کرده و برای کاهش تورم و اشتغال‌زایی بیشتر بر روی صادرات دیگر تمرکز کنیم.

captcha