کد خبر: 1383453
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۶

مراسم رونمایی از سامانه «ندای قرآن 144» برگزار می‌شود

گروه فعالیت‌های قرآنی: مراسم رونمایی از سامانه «ندای قرآن 44 » سه‌شنبه، 20 اسفند در برج میلاد تهران برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مراسم رونمایی از سامانه «ندای قرآن 144» با حضور رئیس سازمان فرهنگی، هنری شهرداری تهران، قاطبه قرآنی شهر تهران از جمله قاریان، مدیران، شخصیت‌های قرآنی، مدیران نهاد و سازمان‌ها، مدیران بخش‌های مختلف شبکه‌های قرآنی صدا و سیما، شهرداری تهران و ... روز سه‌شنبه، 20 اسفندماه از ساعت 15 تا 17 بعد از ظهر در برج میلاد تهران برگزار می‌شود.
بنابر این گزارش، سامانه تلفنی گویای «ندای قرآن» در سال 1380 راه‌اندازی شد، این سامانه با هدف توسعه فرهنگ قرآنی در بین مردم برنامه‌ریزی شده و با توجه به رشد استفاده از فضاهای مخابراتی در کشور، فرهنگ‌سرای قرآن نیز به فکر بهره‌گیری از این پتانسیل برای ترویج فرهنگ قرآن در میان مردم افتاد.
به طور کلی مهم‌ترین هدف راه‌اندازی سامانه 144 را می‌توان دسترسی آسان و راحت مردم عنوان کرد و چنان چه استفاده از این سامانه تلفنی برای شنیدن تلاوت‌های مختلف آیات قرآن به راحتی جایگزین سی‌دی و پخش دی‌وی‌دی یا کامپیوتر و ... شده است.
خدمات ارائه شده سامانه تلفنی «ندای قرآن» تا ابتدای سال 1390 شامل 30 خط آنالوگ بود که حاوی قرائت ترتیل قرآن کریم «استاد منشاوی» و «پرهیزکار» به همراه ترجمه بوده است.
پس از چند سال تلاش بی‌وقفه، ارتقای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری این سیستم میسر شد که طی آن در بخش سخت‌افزاری خطوط آنالوگ به دیجیتال تغییر یافت و با فعال‌سازی دو لینک «ای وان» پاسخ‌گویی به 60 کانال ارتباطی محقق شد، همچنین در بخش نرم‌افزاری نیز تفسیر کوتاه حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی به سیستم «ندای قرآن» اضافه شد که در دهه فجر سال 1390 از این خدمات جدید رونمایی شد.
با توجه به درخواست‌های مکرر همشهریان ارجمند ارتقای این سامانه در دستور کار فرهنگ‌سرای قرآن قرار گرفت تا اینکه به یاری پروردگار در سال 92  یک لینک دیگر به خطوط قبلی این سیستم اضافه شد تا مجموع آنها به 90 کانال ارتباطی برسد.
در حوزه نرم‌افزار اتفاقات متعددی در این سامانه شکل گرفت، از جمله اضافه کردن آیتم‌های جدید که شامل افزودن قرائت ترتیل «خلیل الحصری» و «عباس امام‌جمعه» به تلاوت‌های قبلی است و همچنین در بخش قرائت ترتیل و ترجمه تنوع دیگری نیز صورت گرفت و آن بهره‌گیری از ترجمه قرآن «استاد انصاریان» با صدای «استاد سلیمی» بود و در حقیقت کلید دو این سامانه که بخش قرائت ترتیل و ترجمه است، شامل ترتیل اساتید «پرهیزکار» و «منشاوی» به همراه ترجمه استاد «عبدالحمید آیتی» با صدای «ذکایی» و تلاوت «استاد خلیل الحصری» به همراه ترجمه «استاد انصاریان» با صدای «استاد عباس سلیمی» است.

اما مهم‌ترین بخش ارتقای سیستم تلفنی «ندای قرآن»، افزودن فرازهایی از تلاوت‌های ماندگار است که در این بخش فرازهای زیبا و ماندگار تلاوت‌های 18 قاری بزرگ جهان اسلام که با ساعت‌ها جستجو و دقت کارشناسان فرهنگ‌سرای قرآن شناسایی و جمع‌آوری و به این سامانه افزوده شد.
علاوه بر موارد ذکر شده بخش قصص قرآنی نیز از بخش‌های مهم خدمات جدید این سامانه محسوب می‌شود؛ اضافه شدن داستان حضرت ابراهیم(ع)، نوح(ع)، موسی(ع) و یوسف(ع) و داستان اصحاب فیل از موارد درخواستی همشهریان ارجمند بود که به لطف خدا این امر نیز با کوشش فراوان انجام شد.

 

captcha