کد خبر: 1386504
تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۸
فرج‌الله سلحشور:

عرصه هنر در این سال‎ها یاری‎رسان انقلاب نبوده است

گروه هنر: کارگردان سریال «یوسف پیامبر(ع)» گفت: از آنجایی که دشمن بر اهمیت فرهنگ و هنر واقف است، هیچ‌گاه این عرصه را رها نکرده و می‌بینیم که این حوزه قادر نبوده بازو و حامی انقلاب اسلامی باشد و حتی در مواقعی برخلاف منافع و خواسته‌های انقلاب حرکت کرده است.

فرج‌الله سلحشور، کارگردان سینما و تلویزیون در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه فرهنگ و هنر یاری‌رسان خوبی برای انقلاب نبوده است، اظهار کرد: در کشور ما بعد از سال 57 در بسیاری از بخش‌ها انقلاب رخ داد و به واسطه همین تغییرات نیز انقلابیون وارد عرصه‌های مختلف شدند، اما متأسفانه در عرصه فرهنگ و هنر هیچ‌گاه قادر نبودیم انقلابی چشمگیر داشته باشیم و به همین دلیل هنر به‌ویژه سینما نشانی از فرهنگ و تفکر اسلامی ندارد.

وی افزود: نقصان موجود در شرایطی است که ما یک کشور مذهبی هستیم؛ کشوری که در آن ده هزار مسجد و پایگاه بسیج وجود دارد، پس تمام زندگی و قانون‌ این سرزمین باید بر اساس اعتقادات اسلامی تنظیم شود، اما از آنجایی که دشمن بر اهمیت فرهنگ و هنر واقف است، هیچ‌گاه این عرصه را رها نکرده و می‌بینیم که این حوزه قادر نبوده بازو و حامی انقلاب اسلامی باشد و حتی در مواقعی برخلاف منافع و خواسته‌های انقلاب حرکت کرده است.

نفوذ دشمن در فرهنگ

این کارگردان ادامه داد: اینکه دشمن موفق شده بعد از گذشت سه دهه اینچنین فرهنگ را تحت تأثیر خود قرار دهد، دلیلش مشخص است آن نیز این است که عمال بیگانه و دشمنان انقلاب در جای جای فرهنگ و هنر ما نفوذ کرده‌اند؛ افرادی که خواسته‌های اربابان‌شان را اجرا می‌کنند. در ضمن دولت و مجلس نیز نتوانسته آن چنان که باید به این حوزه توجه کنند.

سلحشور با بیان این مطلب که فعالیت‌های دینی در عرصه فرهنگ محدود به حوزه‌های علمیه شده است، گفت: تمام فعالیت‌های فرهنگی در حوزه انقلاب و اسلام مختص به حوزه‌های علمیه شده، در صورتی که هنر به‌ویژه سینما می‌توانست در سطحی بسیار گسترده و جهانی یاری‌رسان حوزه‌های علمیه در تبلیغ آموزه‌های دینی باشد.

وی به توضیح فوق اضافه کرد: در شرایط موجود می‌بینیم که دشمن سعی کرده با روش‌های مختلف اسلام و تفکر انقلابی را با ابزار فرهنگ از کار بیندازد. برای همین از ابزارهایی چون سینما، موسیقی و... بهره می‌برد تا به خواست خود برسد. برای رسیدن به این خواسته تنها مراکز فرهنگی را هم هدف قرار نداده، بلکه مساجد را به عنوان سنگری در مقابل اهدافش با هجمه‌های مختلف رو برو کرده است.

کارگردان سریال «یوسف پیامبر(ع)» ادامه داد: برای من جای سؤال است که چرا برای بخش‌های اقتصادی، سیاسی و... بحث‌های کارشناسی مختلف داریم تا راه‌هایی رسیدن به اهدافمان را ترسیم کنیم، اما در حوزه فرهنگ چنین کارشناسی انجام نمی‌شود، برای همین هم نتوانسته‌ایم راهکاری پیدا کنیم تا فرهنگ در اختیار انقلاب باشد.

سلحشور اضافه کرد: وقتی در عرصه‌های فرهنگی و هنری غیرخودی‌ها و هنرمندان وابسته فعال هستند و نیروهای خودی آنچنان که باید حضور ندارند یا بهتر بگوییم مغفول مانده‌اند، نتیجه آن می‌شود که مسئولان هم برای تولیدات خود به‌ناچار سراغ این افراد می‌روند، هنرمندانی که هیچ دلبستگی به انقلاب اسلامی ندارند و این مسئله را هم فریاد می‌زنند. این معضلات در نهایت سبب می‌شود که معدود هنرمندان ارزشی ما نیز به سمت هنر غربی سوق پیدا کنند و هر روز نیز بر وخامت این عرصه افزوده شود.
وی در پایان گفت: تمامی عوامل ذکر شده به نوعی سبب شده که مقام معظم رهبری نگران وضعیت موجود باشند. برای رهایی از این وضعیت هم باید راهی اندیشیده شود تا معضلات ذکر شده برطرف شود.

captcha