سردار محمدرضا مهدیانفر، مسئول بسیج مساجد و محلات کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با تأکید بر اینکه هشت سال دفاع مقدس سرشار از معنویت بود، گفت: جنگ تحمیلی و دفاع مقدس، تجلیگر معنویت و انس با قرآن و اهل بیت(ع) بود.
دوران دفاع مقدس؛ دانشگاه آموزههای دینی
وی ادامه داد: دفاع مقدس به حق یک دانشگاه بود که مردم ایران به ویژه قشر جوان که پا به این دانشگاه گذاشتند، به طور عملی با آموزههای قرآنی و دینی آشنا شده و به آن عمل کردند.
سردار مهدیانفر با بیان اینکه ممکن است بسیاری از افراد به معارف دینی از بُعد نظری معتقد باشند، اما شهدا این معارف را از جنبه اجرایی به منصه ظهور رساندند، اظهار کرد: عمل به معارف و آموزههای دینی، آن هم در آن شرایط حساس، نکته کلیدی است که باید کشف، بررسی و به نسل امروز منتقل شود.
وی افزود: دفاع مقدس بوته آزمایشی بود که احکام قرآنی و معارف نورانی دین مبین اسلام در آن به صورت عملی و توسط رزمندگان پیاده میشد و همین امر باعث تقویت روحیه ایستادگی و جهادی در همه مردم ایران به ویژه رزمندگان میشد.
دفاع از کشور؛ دستور صریح قرآن
مسئول بسیج مساجد و محلات کشور، بُعد اصلی دفاع مقدس را دفاع از انقلاب و کیان اسلام و دفع تجاوز متجاوزان برشمرد که این اقدام، دستور صریح قرآن کریم است و تصریح کرد: نبرد با کفار و ستمگران و دفاع از کشور در مقابل متجاوزان نخستین درسی بود که رزمندگان از آیات قرآن و سیره عملی اهل بیت(ع) گرفتند.
وی یادآور شد: کسانی که در این راه و دانشگاه قدم گذاشتند، عمل به تکلیف را سرلوحه فعالیت و حضور خود در جبهه قرار دادند. اما در کنار انجام این فریضه واجب، بسیاری از آموزههای دینی نیز در جبههها به وضوح آموزش داده میشد.
سردار مهدیانفر در ادامه سخنان خود به تشریح الگوهای دینی که در جبههها به عینه دیده میشد، پرداخت و بیان کرد: برادری، ایثارگری، فداکاری، از خود گذشتگی، مدیریت اسلامی و کمک به همنوعان از نکات بسیار مهم در طول 8 سال حماسه مردم ایران بود که به وضوح توسط مردم ایران به ویژه رزمندگان به اجرا درمیآمد.
سبک زندگی اسلامی در دفاع مقدس نهفته است
وی اذعان کرد: تمام جنبههایی که به سبک زندگی اسلامی بر میگردد، در دوران دفاع مقدس آموزش داده میشد و توسط رزمندگان به اجرا درمیآمد.
این یادگار 8 سال جنگ تحمیلی، آموزش و عمل به معارف دینی را وجه متمایز و برجسته دفاع مقدس از سایر جنگهایی که در اقصی نقاط جهان روی میدهد، دانست و افزود: عمل به آموزههای قرآنی، دینی و سیره اهل بیت(ع) در جبههها به عینه دیده میشد، به طوری که وقتی یک جوان به جبهه میرفت، با اسلام عملی مواجه میشد.
وی اظهار کرد: یک جوان وقتی به جبهه میرفت، نحوه برخورد فرماندهان و همرزمانش را میدید و در آن فضای عاشقانه و مجاهدانه قرار میگرفت و میدید که تمام آموزههای دینی در آنجا تبلور پیدا کرده است؛ پس میتوان گفت که جبههها کارگاه عملی معارف دینی بودند.